back to top
21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Νέα συνάντηση κυβέρνησης-τραπεζιτών για το νόμο Κατσέλη

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη στο Μέγαρο Μαξίμου η νέα συνάντηση κυβέρνησης-τραπεζιτών, στην τελική ευθεία κατάθεσης στη Βουλή του νομοσχεδίου για το διάδοχο σχήμα του νόμου Κατσέλη.

Οι εκπρόσωποι των τραπεζών εκφράζουν σημαντικές διαφωνίες για την εμπλοκή των δικαστηρίων, το πώς θα προσδιορίζεται η επιδότηση των δικαιούχων και πότε θα καταβάλλεται.

Το προτεινόμενο από την κυβέρνηση σχέδιο εξετάζουν και οι δανειστές, οι οποίοι εκφράζουν ενστάσεις, διαβλέποντας ζημία για τις τράπεζες.

Η αλλαγή του νόμου είναι μεταξύ των 16 προαπαιτούμενων που πρέπει να έχει ολοκληρώσει η κυβέρνηση ως το Eurogroup της 11ης Μαρτίου, για την εκταμίευση περίπου 1 δισ. ευρώ, όπως θα επισημαίνει και έκθεση της Κομισιόν που αναμένεται να δοθεί σήμερα στη δημοσιότητα, στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής εποπτείας. Δεύτερη έκθεση της Επιτροπής, που εντάσσεται στο ευρωπαϊκό εξάμηνο, θα κατατάσσει την Ελλάδα σε κράτος-μέλος με «υπερβολικές ανισορροπίες».

«Κάπου στη μέση πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή. Θα πρέπει η κυβέρνηση να κατεβάσει λίγο τα όρια, και οι δανειστές πιστεύω θα μας το επιβάλουνε, ώστε να βοηθήσουμε αυτούς που έχουν πραγματική ανάγκη αλλά ας βάλουν και το χέρι στην τσέπη αυτοί που έχουν χρήματα», τόνισε στον Αθήνα 984 ο καθηγητής Χρηματοοικονομικών στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, Μιχάλης Γκλεζάκος.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα