back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Βενεζουέλα: Οι ΗΠΑ ζητούν σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ

Διαβάστε επίσης

Τη διεξαγωγή έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την κρίση που επικρατεί στη Βενεζουέλα ζήτησαν οι ΗΠΑ, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ενώ το πολιτικό αδιέξοδο στη χώρα κλιμακώνεται.

Ο Καναδάς εξετάζει την επέκταση των κυρώσεων

Παράλληλα, σε συζητήσεις με τους εταίρους του βρίσκεται ο Καναδάς αναφορικά με την επέκταση των κυρώσεων εις βάρος της κυβέρνησης της Βενεζουέλας, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Κρίστια Φρίλαντ.

Οι νέες κυρώσεις των ΗΠΑ

Η Ουάσινγκτον επέβαλε εκ νέου κυρώσεις στο Καράκας χθες, ενώ προέτρεψε τους συμμάχους να δεσμεύσουν τους πόρους της δημόσιας επιχείρησης πετρελαίου της Βενεζουέλας PDVSA.

Οι νέες κυρώσεις τέθηκαν σε εφαρμογή έπειτα από τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν το Σάββατο: η κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο εμπόδισε την αντιπολίτευση να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια μέσω των γεφυρών που συνδέουν τη Βενεζουέλα με τη μεθοριακή πόλη Κουκουτά στην Κολομβία.

Οι αυτομολήσεις

Από το Σάββατο έχουν αυτομολήσει συνολικά 156 στελέχη των ένοπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας της Βενεζουέλας και πέρασαν τα σύνορα με την Κολομβία, όπως ανακοίνωσε η κολομβιανή υπηρεσία μετανάστευσης. Αυτό το γεγονός ενισχύει την ένταση ανάμεσα στα δύο γειτονικά κράτη.

Η διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με την Κολομβία

Ο Μαδούρο διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις με την Κολομβία, ενώ, παράλληλα, χαρακτήρισε τον Χουάν Γκουαϊδό κλόουν, ιμπεριαλιστικό ζητιάνο και πιόνι του Ντόναλντ Τραμπ. Ο αμερικανός πρόεδρος από πλευράς του έχει απαντήσει ότι οι μέρες του βενεζολάνου προέδρου είναι μετρημένες.

Δομίνα Διαμαντοπούλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα