back to top
19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η ΑΕΚ προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου

Διαβάστε επίσης

Την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας εξασφάλισε η ΑΕΚ, που επικράτησε με σκορ 3-0 του Ατρομήτου Αθηνών στο ΟΑΚΑ.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την ΑΕΚ να μπαίνει πολύ δυνατά και να κυνηγά από νωρίς το γκολ που θα έβαζε γερές βάσεις για την πρόκρισή της στην επόμενη φάση. Στο 8’ ο Γκάλο θα εκτελέσει απευθείας ένα φαουλ λίγα μέτρα έξω από την περιοχή, με την μπάλα να σταματά στο δοκάρι του Θεοδωράκη.

Η Ένωση τρία λεπτά μετά κατάφερε να βρει όμως δίχτυα. Ο Έκι Πόνσε είδε την μπάλα να του στρώνεται μέσα στην περιοχή και με ένα καταπληκτικό σουτ με το εξωτερικό, θα τη στείλει στην απέναντι γωνία της εστίας των φιλοξενούμενων, κάνοντας το 1-0!

Αυτό το γκολ άλλαξε τα δεδομένα του αγώνα, μιας και πλέον ο Ατρόμητος έπρεπε να βγει με περισσότερο θάρρος στην επίθεση κυνηγώντας πλέον δύο γκολ. Το παραπάνω γεγονός έφερε παίκτες στην περιοχή της ΑΕΚ, αφήνοντας παράλληλα κενούς χώρους για τους Κιτρινόμαυρους.

Στο 21’ η Ένωση θα βγει στην αντεπίθεση με τον Πόνσε να τελειώνει τη φάση, χωρίς να μπορεί όμως να νικήσει για δεύτερη φορά των τερματοφύλακα του Ατρόμητου. Δυο λεπτά μετά ήταν η σειρά του Κουλούρη να απειλήσει, με το σουτ του όμως να περνά λίγο πάνω από τα δοκάρια του Μπάρκα.

Κάπου εκεί ο ρυθμός του ματς έπεσε, με την ΑΕΚ να γίνεται κάπως πιο συντηρητική, αναζητώντας πλέον με υπομονή ένα δεύτερο τέρμα. Στο 43’ οι Κιτρινόμαυροι θα βρεθούν μια ανάσα από το 2-0, όμως το σουτ του Λιβάγια στην κίνηση, μετά το γύρισμα του Γκάλο, θα βρει στην εξωτερική μεριά του δοκαριού. Με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται έτσι με το σκορ στο 1-0 υπέρ της ΑΕΚ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ μπήκε αποφασισμένη να τελειώσει χωρίς πολλά-πολλά την πρόκριση, με τον Ατρόμητο να μην δείχνει ικανός να προβάλει αντιστάσεις. Η ομάδα του Χιμένεθ ήταν καταιγιστική, κάνοντας ότι ήθελε στο γήπεδο. Με μπροστάρη τον Πέτρο Μάνταλο, που έκανε το καλύτερο φετινό του παιχνίδι.

Στο 51΄ο αρχηγός της Ένωσης θα βρει δίχτυα για το 2-0 της ομάδας του, που πλέον είχε βάλει για τα καλά πλώρη προς τα προημιτελικά του κυπέλλου. Από εκείνο το σημείο και μετά η ΑΕΚ απελευθερώθηκε ακόμα περισσότερο, πιάνοντας πολύ υψηλά επίπεδα στην απόδοσή της και χαρίζοντας θέαμα.

Στο 55’ ο Μάνταλος θα βρεθεί κοντά σε ακόμα ένα γκολ, όμως το πλασέ του θα σταματήσει στο δοκάρι. Το τρίτο για την ΑΕΚ στο παιχνίδι! Ωστόσο στο 71’ το δεύτερο προσωπικό τέρμα του αρχηγού του Δικεφάλου και τρίτο για την ομάδα του είναι γεγονός.

Ο Λιβάγια θα συνεργαστεί εξαιρετικά με τον Μάνταλο, με την μπάλα να… χάνεται και να εμφανίζεται ξανά στα δίχτυα του Θεοδωράκη για το 3-0.
Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ: Μπάρκας, Οικονόμου, Τσόσιτς (81’ Σβάρνας), Μπακάκης, Γκάλο, Σιμόες (75’ Κρίστισιτς), Αλεφ, Μπακασέτας, Μάνταλος, Λιβάγια (84’ Μπογέ), Πόνσε

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Θεοδωράκης, Καρασαλίδης (72’ Στρούγγης), Ρισβάνης, Χατζηισαϊας (46’ Κατράνης), Σάκιτς, Βασιλακάκης, Μπουσούλατζιτς, Μπρούνο, Ενσικουλού, Ουάρντα (75’ Μανούσος), Κουλούρης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα