back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Γερουλάνος: Παρουσίασε τους πέντε στόχους για την 4η Δημοτική Κοινότητα 

Διαβάστε επίσης

Την δεύτερη «Συνάντηση Αθηναίων» πραγματοποίησε στο κατάμεστο θέατρο «Επί Κολωνώ», στην οδό Λένορμαν ο Παύλος Γερουλάνος. 

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων παρουσίασε τους πέντε στόχους για την 4η Δημοτική Κοινότητα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «εδώ βρισκόμαστε σε μια από τις ιστορικότερες γειτονίες της Αθήνας. Εδώ γεννήθηκαν οι βασικές ιδέες που έκαναν πασίγνωστη την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο. Όπως εξήγησε, πρώτος στόχος είναι ένα σχέδιο ενοποίησης αρχαιολογικών και ελεύθερων χώρων. Έργα υποδομής και ανάδειξης τοπόσημων της περιοχής και ισόρροπη τουριστική ανάπτυξη». Γιατί, όπως είπε ο κ. Γερουλάνος, «κάθε γειτονιά. έχει αξία, κάθε δημότης έχει αξία. Για αυτό πρέπει να ζει σε μια προσβάσιμη πόλη, με προσβάσιμες υπηρεσίες». 

Δεύτερος στόχος είναι ο Δήμος να βρίσκεται δίπλα σε όλους μας, ανεξαιρέτως. Δέσμευση μας, τόνισε, είναι λειτουργικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί. Ανοιχτά σχολεία σε διασύνδεση με Λέσχες Φιλίας,  με προγράμματα εκπαίδευσης και πολιτισμού. Πρότυπες Λέσχες Φιλίας με ιατρική υποστήριξη. Ώστε κανένας να μην είναι μόνος του, πρόοδος για όλους πρόσθεσε. 

Τρίτος στόχος μας είναι ο Δήμος και οι Αθηναίοι μαζί να ζωντανέψουμε την πόλη. Μπαίνουμε μπροστά στον αγώνα για μια πόλη ανθρώπινη και ασφαλή επεσήμανε ο Παύλος Γερουλάνος. 

Τέταρτος στόχος μας είναι η δημιουργία να γίνει συνώνυμο της Αθήνας. Ο Δήμος να αξιοποιήσει κάθε εργαλείο, για να δώσει και να στηρίξει ευκαιρίες δημιουργίας των Αθηναίων. Δέσμευση μας, συμπλήρωσε, είναι νέες τεχνολογίες στον τουρισμό και τον πολιτισμό. Ανάπτυξη κοινωνικής οικονομίας και στήριξη των παραδοσιακών επαγγελμάτων. Έτσι θα πέτυχουμε τον σχηματισμό ενός δικτύου, μέσα στην πόλη,  παραγωγής οικονομικού, πολιτιστικού και κοινωνικού πλούτου. 

Πέμπτος και τελευταίος στόχος μας είναι μια συμμετοχική πόλη. Να συν διαμορφώνουμε και να υλοποιούμε μια ζωή για το μέλλον μας, πριν και μετά τις εκλογές,  σημείωσε ο κ. Γερουλάνος και κατέληξε λέγοντας «ένας δήμαρχος δεν μπορεί μόνος του να διασφαλίσει όλους αυτούς τους στόχους. Χρειάζεται και τη δική σας έμπρακτη συμμετοχή». 

Στην εκδήλωση παραβρίσκεται και η Προέδρος του Αθήνα 9.84 Δήμητρα Σιδερή. 

Αυτή την ώρα ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων δέχεται ερωτήματα από τους κάτοικους της περιοχής. Ο Παύλος Γερουλάνος την ερχομένη Τέταρτη το απόγευμα θα συνομιλήσει με κάτοικους της  7ης Δημοτικής Κοινότητας, στο Μύρτιλο. 

Λία Ιατρίδου 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα