back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Χιμένεθ: «Σήμερα είδαμε την περσινή ΑΕΚ»

Διαβάστε επίσης

Ο τεχνικός της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ μετά τη νίκη πρόκριση επί του Ατρόμητου, αναφέρθηκε στην πολύ καλή εμφάνιση της Ένωσης, ενώ αποθέωσε τον Τάσο Μπακασέτα που έπαιξε ως μπακ – χαφ.

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Ισπανού προπονητή:

Για το αν περίμενε μια τόσο πειστική εμφάνιση μετά το ματς με τον Απόλλωνα: «Δουλεύουμε όλοι για να έχουμε την καλύτερη απόδοση. Μιλήσαμε για το ματς με τον Απόλλωνα, όπου το πιο σημαντικό ήταν η νίκη, αλλά δεν μπορούσαν να γίνουν πολλά περισσότερα από αυτά που έγιναν. Ισως να βάζαμε περισσότερα γκολ. Αλλά έτσι όπως ήταν η μέρα και το γήπεδο, ήταν δύσκολο.

Επειτα, είμαι πολύ χαρούμενος γιατί σήμερα κάναμε σοβαρό παιχνίδι για 90 λεπτά. Και αυτό είναι που πρέπει να κάνουμε, να παίζουμε 90 λεπτά όλα τα ματς, γιατί ένα παιχνίδι δεν το κερδίζεις νωρίτερα.

Ηταν μια καλή νίκη γιατί παίξαμε καλά, αλλά αν θέλουμε να παραμείνουμε στον ίδιο ρυθμό, θα απαιτηθούν πολλές “θυσίες”. Και το πιο σημαντικό, να επανέρχονται ποδοσφαιριστές σε όλους τους τομείς, ειδικά οι τραυματίες».

Για το αν το σύστημα με τον Μπακασέτα αριστερά αιφνιδίασε τον αντίπαλο και ήταν από τα κλειδιά της νίκης: «Ηταν ένα ρίσκο που πήρα. Ο Μπακασέτας από επιθετικός άρχισε να παίζει εξτρέμ και σήμερα τον βάλαμε μπακ-χαφ.

Το μόνο που έχω να κάνω είναι να ευχαριστήσω τον Μπακασέτα για τη δουλειά που έκανε παίζοντας σε θέση που δεν είναι η δική του, αλλά είναι η αξία που έχει αυτή η νίκη το να βλέπεις τον Μπακασέτα να κάνει αυτή την μεγάλη προσπάθεια σε αυτή τη θέση.

Μεγάλη χαρά και νιώθω υπερήφανος για τη δουλειά που έκανε. Υπάρχουν παίκτες στο ρόστερ που έχουν τεράστια καρδιά, ένας από αυτούς είναι ο Τάσος. Αλλες φορές του έβγαιναν τα πράγματα όταν του ζητούσα να κάνει κάτι διαφορετικό, άλλες όχι, αλλά πάντα έδινε τον καλύτερο του εαυτό.

Ισως ένας διεθνής παίκτης σε άλλη ομάδα να έλεγε ότι δεν ξέρει να παίξει αυτή τη θέση, αλλά ο Τάσος ποτέ δεν διαμαρτυρήθηκε. Στο ποδόσφαιρο το καλύτερο είναι η ταπεινότητα».

Για το αν ήταν έξτρα κίνητρο οι διαμαρτυρίες του Ατρόμητου για τη διαιτησία μετά το πρώτο παιχνίδι: «Ειλικρινά νομίζω ότι στο πρώτο ματς ήμασταν καλύτεροι από τον Ατρόμητο. Και σήμερα παίξαμε καλά και νικήσαμε μια ομάδα που έχει καλούς παίκτες».

Για το αν συμφωνεί ότι το 3-0 είναι μικρό σκορ με βάση τις ευκαιρίες και τα δοκάρια: «Το σίγουρο είναι ότι σε άλλα ματς μπορεί να είχαμε ευκαιρίες αλλά αν δεν τις αξιοποιείς, μπορεί και να χάσεις. Το σημαντικό είναι να συνεχίσουμε έτσι, να δουλεύουμε για να έχουμε καλύτερο ποσοστό στις ευκαιρίες, γιατί σε άλλα ματς μπορεί να νικήσουμε με λιγότερες ευκαιρίες από ό,τι σήμερα».

Για τον Λιβάια και για την αλλαγή νοοτροπίας που παρατηρείται στην ΑΕΚ: «Κάθε προπονητής έχει ένα δικό του στυλ παιχνιδιού και κανενός προπονητή το στυλ δεν είναι καλύτερο από αυτό ενός άλλου. Αυτό που ζητάω από τους παίκτες μου είναι να προσπαθούν να παίξουν καλά, να έχουν ρυθμό και να έχουν την κυριαρχία στο παιχνίδι.

Αυτό δεν είναι εύκολο και είναι αλήθεια ότι δεν κάναμε απολύτως τίποτα ακόμη, σήμερα απλά το κάναμε σε ένα ματς. Αλλά αν μιλήσω για το στυλ που μου αρέσει, σήμερα εμφανίστηκε η ομάδα που είχε τόσες νίκες πέρυσι. Είναι για αυτούς που λένε πράγματα που εγώ δεν έχω πει. Το στυλ το δικό μου είναι το δικό μου, του Μουρίνιο είναι του Μουρίνιο, ο καθένας έχει το δικό του.

Δε θεωρώ ότι το δικό μου είναι καλύτερο από τους άλλους. Εμείς οι προπονητές βασιζόμαστε στους παίκτες. Αν σκοράρουν, είμαστε καλοί. Αν αστοχήσουν, όχι.

Οσο για τον Λιβάια, είναι πολύ καλός και δούλεψε σήμερα όπως ο Μάνταλος, ο Πόνσε, όλοι. Αυτή είναι η υποχρέωση που έχουμε. Να τα δίνουμε όλα. Πρέπει να τα δίνουμε όλα».

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα