back to top
23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κωστας Ζαχαριάδης στον Αθήνα 9.84:” Δεν υπάρχει κεντροαριστερά στην Ευρώπη που να βλέπει ως στρατηγικό αντίπαλο την Αριστερά. Μόνο στην Ελλάδα υπάρχει αυτή η ιδιότυπη κατάσταση”.

Διαβάστε επίσης

Για τις πρόσφατες πρωτοβουλίες, με στόχο την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς, μίλησε ο Διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης στον Αθήνα 9.84 και στην εκπομπή “Στάση των 2” με τον Αρη Τόλιο.

Όπως είπε “ δεν υπάρχει κεντροαριστερά στην Ευρώπη που να βλέπει ως στρατηγικό αντίπαλο την Αριστερά. Μόνο στην Ελλάδα υπάρχει αυτή η ιδιότυπη κατάσταση. Όταν ακούω το ΚΙΝΑΛ είναι σαν να ακούω τον Άδωνι Γεωργιάδη. Έτσι φυσικά συνεργασία δεν μπορεί να υπάρχει”.

Ο κ. Ζαχαριάδης σημείωσε παράλληλα ότι “ υπάρχουν και διαφορετικές τοποθετήσεις στελεχών του ΚΙΝΑΛ, που κάνουν λόγο για επιχειρήματα που θα διαμορφώσουν ενδεχόμενες συνεργασίες. “Παρ ολ’ αυτά εμείς τους καλούμε σε διάλογο επιχειρημάτων, αν πιστεύουν ότι μπορούν να έλθουν σε αυτόν” τόνισε .

Σχετικά με τη σημερινή εκδήλωση της πρωτοβουλίας ΓΕΦΥΡΑ, την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ για άνοιγμα στο μεσαίο χώρο και την αναφορά Τσίπρα για ένα χώρο που θα διευρύνεται από την κεντροαριστερά έως τη λαική κεντροδεξιά, ο κ. Ζαχαριάδης υπογράμμισε: “ Κατά τη γνώμη μου η συζήτηση της επόμενης μέρας , πρέπει να γίνει πάνω σε συγκεκριμένους πολιτικούς και προγραμματικούς άξονες και όχι με βάση τις ταμπέλες και τις ετικέτες. Πρέπει να δίνονται καθαρές απαντήσεις ,για να διαφαίνονται τα όρια των συγκλίσεων και των αποκλίσεων.

*ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΕΜΜΕΝΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΑΔΟΥΡΟ ,ΥΠΟ ΤΟ ΦΩΣ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

“Η θέση που είχε και έχει το κόμμα μας, είναι ο σεβασμός των διαδικασιών κάθε κρατικής οντότητας, η οποία αναγνωρίζεται και απο τον ΟΗΕ και απο την υπεύθυνη για ζητήματα εξωτερικής πολιτκής της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι” τόνισε ο Διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε παρατήρηση ότι η κ. Μογκερίνι υποστηρίζει την άποψη της Κομισιόν ,ότι δεν μπορεί να γίνουν διαπραγματεύσεις με την αντιπολίτευση στη φυλακή ,ο κ. Ζαχαριάδης χαρακτήρισε εύκολη τη μεταφορά ενός πολιτικού ζητήματος της Βενεζουέλας στην Ελλάδα ,κάτι που -όπως είπε – δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα .Πρέπει -πρόσθεσε -να υπάρξει εκτόνωση της κρίσης ,με βάση τις διεθνείς διαδικασίες και ο λαός της Βενεζουλέας να αποφασίσει για το μέλλον του, με τις δικές του εκλογικές διαδικασίες. “Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή που έχει κάθε προδευτικός δημοκράτης στην υφήλιο. Ούτε η Ελλάδα θα υποδείξει στη Βενεζουέλα ,ούτε οι ΗΠΑ. Εμείς σεβόμαστε τις διαδικασίες των άλλων κρατών, είμαστε απέναντι σε πράξεις βίας ,από όπου και άν προέρχονται”.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα