back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κόντρα Βούτση – Λοβέρδου για το Ίδρυμα της Βουλής

Διαβάστε επίσης

Οξύτατη αντιπαράθεση μεταξύ του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέα Λοβέρδου σημειώθηκε στην Ολομέλεια, με αφορμή τις προωθούμενες αλλαγές στον Κανονισμό του Σώματος που αφορούν τον τρόπο λειτουργίας του Ιδρύματος για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία.

Όσα ανέφερε ο κ. Λοβέρδος, περί «πολιτικού προσανατολισμού που θέλει να προσδώσει στο Ίδρυμα ο κ. Βούτσης», αλλά και οι καταγγελίες «περί «κομματικοποίησης ακόμη και της Βουλής των Εφήβων», προκάλεσαν την αντίδραση του Προέδρου της Βουλής. Ο κ. Βούτσης αποκάλεσε «ψεύτη» τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (σ.σ. αργότερα, πάντως, ανακάλεσε), όταν εκείνος τον κατηγόρησε για «αθρόες προσλήψεις στη Βουλή», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι « ο Απόστολος Κακλαμάνης χρησιμοποιούσε 150 ανθρώπους, ενώ σήμερα φτάνουν τους 400».

Πάντως, στην ομιλία του ο κ. Βούτσης διέψευσε κατηγορηματικά όσα ακούγονται τελευταία για 55 νέους διορισμούς, διευκρινίζοντας ότι αυτές είναι οι θέσεις του οργανογράμματος που αποκτά για πρώτη φορά το Ίδρυμα.

Σχολιάζοντας δημοσιεύματα «περί διορισμών μετακλητών εκτός του προβλεπόμενου πλαισίου”, ο Πρόεδρος της Βουλής, τόνισε ότι «είναι εξαιρετικά άδικο για όλους να λέγονται τέτοια πράγματα και να βάλλεται το πολιτικό σύστημα σε μια ευαίσθητη στιγμή των σχέσεων του με την κοινωνία».

Στη δευτερολογία του, ο κ. Λοβέρδος επέμεινε, πάντως, ότι την τελευταία τετραετία στη Βουλή, οι προσλήψεις έφθασαν τις 40 κάθε χρόνο.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα