back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Χώρα… αδρεναλίνης η Ελλάδα

Διαβάστε επίσης

Την τρίτη θέση παγκοσμίως ανάμεσα στις χώρες που είναι προορισμοί για υπαίθριες δραστηριότητες με… έκρηξη αδρεναλίνης κατέλαβε η Ελλάδα, σύμφωνα με την εξειδικευμένη διεθνή πλατφόρμα Adrenaline-Hunter.com.

Όπως αποδεικνύουν τα στοιχεία την πρωτιά κερδίζει η Γαλλία με πλήθος δρστηριοτήτων -που προσφέρει από ορειβασία στις Άλπεις μέχρι και σερφ στον Ατλαντικό- και ακολουθεί η Ισπανία με μικρή διαφορά από τη χώρα μας στις προτιμήσεις των adventure travelers. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν η Πορτογαλία και η Κροατία.

Στους κορυφαίους ελληνικούς προορισμούς περιλαμβάνονται:
Η Σαντορίνη, με καταδύσεις, περιηγήσεις με ιστιοπλοϊκό και εναέριες εκδρομές με ελικόπτερο,
Τα Χανιά και το Ηράκλειο, για το θαλάσσιο και χερσαίο “παραπέντε”, αλλά και τις θαλάσσιες δραστηριότητες με πρώτες τις βόλτες με τζετ σκι.

Η Αθήνα -αν και μεταβατικός προορισμός για νησιά- προσφέρει ελεύθερη πτώση και ποδηλατάδα μέχρι την Πάρνηθα ή μέχρι το Σούνιο, Κεφαλονιά – Πάρος – Κέρκυρα – Ρέθυμνο για τις θαλάσσιες δραστηριότητές τους και o Όλυμπος με τα Μετέωρα από τους ορεινούς προορισμούς.

Σύμφωνα με την πλατφόρμα οι ταξιδιώτες περιπέτειας είναι κατά μέσο όρο 29 χρόνων με βασικό γνώρισμά τους, ότι θέλουν να κάνουν κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα, όταν βρίσκονται σε κάποιον προορισμό.

Πρώτοι στον τουρισμό περιπέτειας είναι οι Γάλλοι και ακολουθούν Άγγλοι, Αμερικάνοι, Γερμανοί, Ολλανδοί, Αυστραλοί, Καναδοί, Ιταλοί, Έλληνες και Ισραηλινοί.

Για φέτος πάντως προβλέπεται αύξηση των τουριστικών αφίξεων για υπαίθριες δραστηριότητες στη χώρα μας, αφού βαθμολογήθηκε με 9,7/10 για την παροχή υπηρεσιών.

Στο μεταξύ αισιόδοξα είναι τα μηνύματα και για το 2020, καθώς προβλέπεται ραγδαία αύξηση του τουρισμού περιπέτειας, που μπορεί να φτάσει και το 46% παγκοσμίως, ενώ η Ευρώπη κατέχει πάνω από το 40% της αγοράς, με ορισμένες από τις πλέον δημοφιλείς δραστηριότητες, όπως είναι το “παραπέντε”, το kite surfing και η πεζοπορία στα βουνά.
Σύμφωνα με έρευνα μεγάλων ταξιδιωτικών ομίλων τα ταξίδια περιπέτειας επιλέγουν τουρίστες από 29 έως και 60 χρόνων, οι οποίοι πραγματοποιούν διακοπές από 7 έως και 15 ημέρες, δαπανώντας από 2.000 έως και περισσότερα από 5.000 δολάρια ανά άτομο.

Οι τουρίστες περιπέτειας είναι ελαφρώς περισσότεροι άνδρες (50,5%) σε σχέση με τις γυναίκες (49,5%), αν και τις περισσότερες αποφάσεις (64%) για ανάλογες διακοπές λαμβάνονται από γυναίκες.

Οι κορυφαίες επιλογές των τουριστών περιπέτειας είναι: πολιτιστικές περιηγήσεις – πεζοπορία – κουζίνα και φαγητό – καταδύσεις – μικρές κρουαζιέρες – καγιάκ – ποδηλασία – σαφάρι – ράφτινγκ – συνδυασμός πολλαπλών αθλημάτων, όπως πεζοπορία / ποδήλατο / καγιάκ.

Νεκτάριος Ανδριόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα