back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Χαλκιδική «ψηφίζει» το Χόλιγουντ

Διαβάστε επίσης

Ελλάδα «ψηφίζει» για δεύτερη φορά το Χόλιγουντ, καθώς στους «χαμένους» των Οσκαρ προσφέρει δώρο διακοπές στην Χαλκιδική μαζί όμως με σοκολατάκια κάναβης.

Τα τελευταία 17 χρόνια, οι 25 υποψήφιοι για βραβείο Όσκαρ στις κατηγορίες των ερμηνειών και της σκηνοθεσίας λαμβάνουν μία σακούλα με πολυτελή δώρα χορηγών, από την εταιρεία μάρκετινγκ DistinctiveAssets. Αυτές οι «δωροσακούλες» έχουν γίνει θεσμός και θέμα συζήτησης κάθε χρόνο, αν και δεν σχετίζονται επίσημα με την Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών που οργανώνει τα βραβεία.

Μάλιστα, το 2016 η Ακαδημία μήνυσε την DistinctiveAssets και έκτοτε η λέξη Oscar δεν περιλαμβάνεται στη σακούλα, που πλέον αποκαλείται EveryoneWinsGiftBag.
Η αξία των δώρων τα τελευταία χρόνια είναι εξαψήφια, και φέτος εκτιμάται κοντά στα 150.000 δολάρια. Οι σακούλες παραδίδονται στους υποψήφιους την εβδομάδα πριν από την τελετή απονομής, και ειδικά φέτος περιέχουν ένα προϊόν που θα τους βοηθήσει να χαλαρώσουν και να μειώσουν το άγχος τους τη μεγάλη βραδιά: σοκολατάκια με κάνναβη. Σύμφωνα με το CNBC, τα γλυκίσματα της εταιρείας CodaSignature περιέχουν 10 mgτετραϋδροκανναβινόλης (THC), το οποίο είναι ακριβώς το μέρος του φυτού κάνναβη που δημιουργεί το αίσθημα «ευφορίας».
Για όσους δεν έχουν συνηθίσει στην κατανάλωση προϊόντων με THC, η εταιρεία στην ιστοσελίδα της συνιστά να αρχίσουν με 1 έως 5 mg – δηλαδή… μια μπουκιά από το σοκολατάκι. Εκείνοι που προτιμούν να μην τρώνε την κάνναβη αλλά να την… απλώνουν στο πρόσωπό τους, στη σακούλα θα βρουν ενυδατική κρέμα και λάδι προσώπου της εταιρείας HighBeauty, τα οποία περιλαμβάνουν εκχύλισμα από τα φύλλα και τους σπόρους της κάνναβης, αλλά όχι THC.

Η Χαλικδική

Φέτος, είναι η δεύτερηχρονιά που στη «δωροσακούλα» οι υποψήφιοι θα βρουν πακέτο διακοπών μιας εβδομάδας στο AvatonLuxuryVillasResort, κοντά στη Νέα Ρόδα και την παραλία Κομίτσα – όπου η διαμονή για μία βραδιά τον Ιούλιο κοστίζει από 688 ευρώ. Άλλες επιλογές διακοπών περιλαμβάνουν μία εβδομάδα στο GoldenDoorSpa της Καλιφόρνια (αξίας περίπου 10.000 δολαρίων) και μία κρουαζιέρα στον Αμαζόνιο, που ξεκινάει από τα 6.000 δολάρια.

Τα πιο περίεργα δώρα για τους χαμένους των Όσκαρ

Ένας ηττημένος των βραβείων Όσκαρπλέον θα έχει στο σπίτι του έναν δονητή και ένα κουπόνι… για εκμάθηση «τεχνικών ελέγχου σκέψης». Αυτό τουλάχιστον ήταν η σκέψη των ανθρώπων που εμπνεύστηκαν τα «πακέτα δώρου» για τους υποψήφιους για Όσκαρ ερμηνειών (Α και Β ρόλων) και σκηνοθεσίας. Η αξία του πακέτου, με βάση το Variety, το 2017 άγγιζε τα 125.000 δολάρια!

Στην αναλυτική σελίδα του Variety μπορείτε να δείτε αναλυτικά τη λίστα με τα δώρα: Πέρα από τα συνηθισμένα προϊόντα ομορφιάς, υπάρχουν και μερικά περίεργα δώρα. Μία διανυκτέρευση τριών ημερών σε θέρετρο στην Τοσκάνη αξίας 1.500 δολαρίων, ένα ταξίδι πολυτελείας με τρένο στα Βραχώδη Όρη του Καναδά αξίας 14.500 δολαρίων, άλατα από τη Μεσόγειο αξίας 1.500 δολαρίων, ένα ταξίδι «γκλάμπινγκ» (σ.σ. όρος που παραπέμπει σε πολυτελές κάμπινγκ) αξίας 12.500 δολαρίων, έναν δονητή αξίας 250 δολαρίων, η δυνατότητα ενοικίασης για ένα έτος αυτοκινήτου αξίας 20.000 δολαρίων.

Και σαν να μην έφταναν αυτά, οι δημιουργοί προσφέρουν και τις «ενέσεις οργασμού»: Αιμοπετάλια του ατόμου διοχετεύονται με ένεση στον ιστό του κόλπου. Σύμφωνα με τον… εμπνευστή της μεθόδου αυτής, το αποτέλεσμα είναι μία καλύτερη αντίδραση του κολπικού ιστού στη διάρκεια της ερωτικής επαφής.

Σύμφωνα με την εταιρεία DistinctiveAssets, το ακριβότερο δώρο που φτιάχνει τα πακέτα δώρων είναι ένα κουπόνι αξίας 20.000 ευρώ. Τι προσφέρει; Η ιδρυτής της εταιρείας EnigmaLife, ΟλέσιαΚάντορ, θα συναντηθεί με κάθε ενδιαφερόμενο υποψήφιο «για να συζητήσει το ωροσκόπιο, να αναλύσει όνειρα και να τους διδάξει τεχνικές ελέγχου της σκέψης». Πάντως να σημειωθεί πως η ίδια η Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών δεν εγκρίνει τα εν λόγω πακέτα και έχει μάλιστα προτείνει την κατάργησή τους.

Κλέβουν την παράσταση

Εκτός όμως από το κόκκινο χαλί, τις τουαλέτες, τις κάμερες και τα μεγάλα βραβεία υπάρχει άλλη μία πλευρά των Όσκαρ που συζητιέται κάθε χρονιά αρκετά κι αυτή δεν είναι άλλη από το μυστηριώδες περιεχόμενο των γνωστών σε όλους goddiebags, οι οποίες περιέχουν τα πανάκριβα δώρα που μοιράζονται στους 25 υποψήφιους των μεγάλων κατηγοριών.

H λίστα από προηγούμενες χρονιές είναι τεράστια όπου περιελάμβανε από sextoys μέχρι δώρα καθημερινής περιποίησης και ομορφιάς. Υπάρχουν αποδράσεις όπως ένα τριήμερο στο GrandHotelTremezzo στη Λίμνη Κόμο και μια εβδομάδα σε σπα πολυτελείας στη νότια Καλιφόρνια. Επίσης, η εταιρία YogaJewelz προσέφερε ένα κόσμημα άγνωστης αξίας ενώ γνωστές εταιρίες προσφέρουν μερικά από τα καινούργια gadgets τους.

Όμως υπάρχουν και μερικά δώρα τα οποία είναι ιδιαίτερα παράξενα. Για παράδειγμα υπάρχει φάρμα που θα παρέχει ένα καφάσι μήλα κάθε μήνα στους υποψηφίους. Στη σακούλα υπάρχει επίσης μια κρέμα ποδιών, ένα βάζο με φιστίκια, μερικά ακόμη σνακς και γλυκίσματα, πιάτα, πιτζάμες και ένα κουτί που περιλαμβάνει κάρτες με διάσημες ρήσεις.

Newsroom Aθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα