back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Άκαρπη η συνάντηση του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων με τον υφ. Εργασίας Αν. Πετρόπουλο

Διαβάστε επίσης

Άκαρπη απέβη συνάντηση αντιπροσωπείας του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων ( Αξιοπρέπεια Ισότητα Αλληλεγύη) με τον υφυπουργό Εργασίας Αναστάσιο Πετρόπουλο,με βασικό αίτημα την κατάργηση ηλικιακών κριτηρίων στη χορήγηση σύνταξης.

Ο υφυπουργός παρέπεμψε την λήψη οποιασδήποτε απόφασης ή νομοθετήματος του υπουργείου για την συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ που είναι στις 16 Μαρτίου. Τα μέλη του συλλόγου Συζύγων Θανόντων δια της προέδρου του συλλόγου τους Λαμπρινής Σαμαρά, δήλωσαν ότι οι συγκεκριμένες δηλώσεις του κ. Πετρόπουλου τους φέρνουν αναγκαστικά σε στάση αναμονής και πως μέσα σε αυτό το διάστημα τα μέλη του συλλόγου θα βρίσκονται σε καθημερινή βάση έξω από το υπουργείο Εργασίας».

Συγκεκριμένα, τα μέλη του συλλόγου ζητούν: Κατάργηση ηλικιακών κριτηρίων χορήγησης σύνταξης (κατηγορία κάτω των 55 και κατηγορία κάτω των 52 ετών), ως παράλογα και αντισυνταγματικά, αφού χωρίζει τους πολίτες σε κατηγορίες. Την επαναφορά του 70% της σύνταξης του εκλιπόντος αντί του 50% που καθορίσθηκε με το ν.4387/2016, επειδή μειώνεται η σύνταξη σε μη ανεκτά όρια διαβίωσης παραβιάζοντας σαφώς σχετικές διατάξεις του Συντάγματος. Τη μείωση του ορίου της 5ετίας εγγάμου βίου που αναφέρεται στην παράγραφο 2 του άρθρου 12 του ν.4387/2016, από 5 στα 3 έτη.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα