back to top
17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κυρ. Μητσοτάκης: Το πρόγραμμα της ΝΔ παρέχει καλύτερη δημόσια Υγείας σε όλους τους Έλληνες

Διαβάστε επίσης

«Το πρόγραμμα της ΝΔ παρέχει καλύτερη δημόσια Υγείας σε όλους τους Έλληνες», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας κατά την παρουσίαση του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας για την Υγεία.

Επισήμανε ότι η Υγεία «συνιστά απόλυτη προτεραιότητα για την επόμενη κυβέρνηση», αλλά και προσωπικό στοίχημα για τον ίδιο.

«Η Υγεία αποτελεί δείκτη κοινωνικής Δικαιοσύνης και εκεί κρίνεται ποιο κόμμα είναι αληθινά προοδευτικό και ποιο είναι καθηλωμένο στο παρελθόν», τόνισε, ενώ άφησε αιχμές κατά της κυβέρνησης λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν θα μιλήσουμε σήμερα για έναν πρωθυπουργό με το ψέμα στο στόμα, ούτε για έναν υπουργό Υγείας με το τσιγάρο στο στόμα. Δεν χρειάζεται. Αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι πραγματική και βιώσιμη πολιτική για την Υγεία».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέμεινε ιδιαίτερα στο τομέα της πρόληψης, με έμφαση και στην εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.

«Είναι αδιαπραγμάτευτη πολιτική προτεραιότητα: Την Δευτέρα μετά τις εκλογές κάπνισμα σε κλειστούς δημόσιους χώρους τέρμα. Και θα ξεκινήσουμε από την Βουλή», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη αυτό που πρέπει να γίνει συνείδηση σε όλους τους Έλληνες είναι «στοπ στο κάπνισμα, υγιεινή διατροφή, συστηματική άσκηση, αλκοόλ με μέτρο».

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε την ανάγκη υλοποίησης της ψηφιακής διοίκησης, ενώ τάχθηκε υπέρ «της τολμηρής συνεργασίας με καλές πρακτικές του ιδιωτικού τομέα] και του συνδυασμού του δημοσίου συστήματος Υγείας και με ιδιώτες παρέχου.

Μίλησε χαρακτηριστικά για ένα «σύγχρονο ΕΣΥ που ο καθένας θα το θεωρεί “εγώ” γιατί θα πιστεύει ότι του ανήκει».

Δεσμεύθηκε για άμεση πρόσληψη 2.000 νοσηλευτικού προσωπικού, ενώ έκανε λόγο για «κατ’ ευφημισμό δημόσιο σύστημα υγείας σήμερα» σημειώνοντας ότι το 34% των δαπανών πληρώνεται από τους πολίτες και αυτό πρέπει να σταματήσει.

Υπογράμμισε εξάλλου ότι το πρόγραμμα της ΝΔ προβλέπει επιτελικό ρόλο για το υπουργείο Υγείας και ενίσχυση του ΕΟΠΥΥ, ενώ σημείωσε πως «δεν είναι ούτε δογματικό, ούτε στατικό».

«Υγεία για λίγους σημαίνει υγεία για τους ισχυρούς του χρήματος ενώ υγεία για τους πολλούς σημαίνει υγεία για ολόκληρη την κοινωνία», ανέφερε, ενώ τόνισε πως και για την βελτίωση της κατάστασης στην Υγεία χρειάζεται μία μεγάλη πολιτική αλλαγή.

Έθεσε ως διακύβευμα την συμπαράταξη «των δυνάμεων της Ευρώπης, του εκσυγχρονισμού και των μεγάλων αλλαγών» και σημείωσε πως «η ΝΔ εκφράζει ένα ρεύμα λογικής, σταθερότητας, Δημοκρατίας και ανάπτυξης».

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα