back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δείπνο Μακρόν με εβραϊκές οργανώσεις

Διαβάστε επίσης

Ο Εμανουέλ Μακρόν θα συμμετάσχει σήμερα το βράδυ σε επίσημο δείπνο με τους εκπροσώπους των εβραϊκών οργανώσεων της Γαλλίας.

Μία μέρα μετά τις μεγάλες συγκεντρώσεις στο Παρίσι και σε άλλες πόλεις κατά του αντισημιτισμού, το θέμα παραμένει στην επικαιρότητα χάρη στην εθιμοτυπική συνάντηση που θα έχει ο Γάλλος πρόεδρος με τους κυριότερους εκπροσώπους της εβραϊκής κοινότητας.

Μόλις εχθές, ο Μακρόν επισκέφτηκε το εβραϊκό νεκροταφείο που βεβήλωσαν άγνωστοι ζωγραφίζοντας αγκυλωτούς σταυρούς πάνω σε τάφους αλλά και το μνημείο του Ολοκαυτώματος στο Παρίσι. Λίγο αργότερα, στην πρωτεύουσα, δίπλα σε 20.000 πολίτες βρέθηκαν οι πρώην πρόεδροι Νικολά Σαρκοζί και Φρανσουά Ολάντ, ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ καθώς και πλήθος υπουργών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των εβραϊκών οργανώσεων θα ζητήσουν σήμερα από τον Μακρόν συγκεκριμένα μέτρα για την αντιμετώπιση του αντισημιτισμού που αυξάνεται επικίνδυνα στην χώρα. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, οι αντισημιτικές επιθέσεις σημείωσαν αύξηση της τάξης του 74% το 2018, ενώ τις τελευταίες εβδομάδες έχουν γίνει σχεδόν καθημερινή φαινόμενο.

Ο ίδιος ο Μακρόν έχει πολλές φορές μιλήσει για τον αγώνα ενάντια στον αντισημιτισμό, ενώ χθες, κατά την επίσκεψή του στο εβραϊκό νεκροταφείο, έκανε λόγο για άτομα “γεμάτα μίσος” ξεκαθάρισε ότι “θα υπάρξει απάντηση” και οι δράστες “θα τιμωρηθούν”. “Αυτοί που έκαναν αυτό δεν είναι άξιοι της δημοκρατίας”, επισήμανε, υποσχόμενος να ληφθούν “ισχυρά και καθαρά μέτρα”.

Μυρσίνη Λιοναράκη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα