back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δ.Βερβεσός: Προκαλεί ανησυχία η «εισβολή» μελών του «Ρουβίκωνα» στο Εφετείο Αθηνών

Διαβάστε επίσης

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Δημήτρης  Βερβεσός  εκφράζει με δήλωσή του, την ανησυχία του δικηγορικού κόσμου μετά την σημερινή «εισβολή» μελών του «Ρουβίκωνα» στο Εφετείο Αθηνών.

Δήλωση του Προέδρου του ΔΣΑ, Δ. Βερβεσού για τη σημερινή «εισβολή» μελών του «Ρουβίκωνα» στο Εφετείο Αθηνών

“Η σημερινή νέα ανεμπόδιστη «θεατρική παράσταση» μελών του «Ρουβίκωνα» στο Εφετείο Αθηνών προκαλεί έκδηλη ανησυχία στο δικηγορικό κόσμο, επαναφέροντας και μάλιστα πιεστικά τα ζητήματα της ασφαλείας στους χώρους των δικαστηρίων.

Ο ΔΣΑ έχει επανειλημμένα επισημάνει τόσο δημόσια όσο και σε συναντήσεις τους με τους αρμόδιους υπουργούς τα προβλήματα ασφαλείας στους χώρους των δικαστηρίων και έχει κάνει μάλιστα συγκεκριμένες προτάσεις για τη λύση τους.
Δυστυχώς, μέχρι σήμερα δεν έχουν γίνει από πλευράς Πολιτείας οι αναγκαίες παρεμβάσεις, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουμε κάθε λίγο αντίστοιχα φαινόμενα, τα οποία δημιουργούν επικίνδυνες καταστάσεις για δικηγόρους, δικαστές, δικαστικούς υπαλλήλους, αλλά και για εκατοντάδες πολίτες που επισκέπτονται τους χώρους των δικαστηρίων.
Καλούμε για μια ακόμα φορά το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να λάβει ΑΜΕΣΑ τα αναγκαία μέτρα που απαιτούνται.

Ο ΔΣΑ έχει καταθέσει πολλές φορές ως σήμερα συγκεκριμένες και άμεσα εφαρμόσιμες προτάσεις.
Ας ελπίζουμε ότι έστω και τώρα θα κινηθεί η Πολιτεία στην κατεύθυνση επίλυσης των προβλημάτων ασφαλείας στους χώρους που διακινείται η Θέμιδα”.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα