back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

«Παράγω-επιχειρώ κοινωνικά» στο Σύνταγμα

Διαβάστε επίσης

Οι κοινωνικές επιχειρήσεις ήρθαν για να μείνουν

Περνώντας από το Μετρό του Συντάγματος, αυτές τις ημέρες, οι Αθηναίοι έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν χυλοπίτες από άγρια μανιτάρια ή ζυμαρικά από μαύρες φακές ή  ένα ζευγάρι κεντημένα σανδάλια. 45 κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα, εκθέτουν τα προϊόντα τους στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Μετρό Συντάγματος έως και το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου.

«Παράγω-επιχειρώ κοινωνικά»

Η 2η Πανελλήνια Έκθεση Προϊόντων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας «Παράγω-επιχειρώ κοινωνικά» άνοιξε τις πύλες της προσφέροντας στους Αθηναίους μια μεγάλη ποικιλία από παραδοσιακά προϊόντα αλλά και νέα, όπως βίδες 100% από μαύρη φακή beluga χωρίς την προσθήκη χρωστικών και συντηρητικών φτιαγμένες με πολύ μεράκι, από τις Σέρρες, τσάι ή χυμό από αρώνια, ζυμαρικά από όσπρια Κερκίνης, γλυκά κουταλιού, χειροποίητα κοσμήματα, αξεσουάρ από δέρμα και ξύλο, καλλιτεχνικές δημιουργίες, και πολλά άλλα.

«Ιδρύσαμε την ΚΟΙΝΣΕΠ «Κερκίνης Γη», το 2013» λέει στον Αθήνα 9.84 η Φιλιππία Βενετσάνου μέλος της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης «Κερκίνης Γη», που συμμετέχει στη έκθεση. «Παράγουμε πρωτότυπα προϊόντα υγιεινά από δίκοκκο σιτάρι, από βουβαλίσιο γάλα, από τους καρπούς του θάμνου αρώνια, ένα καρπό με θεραπευτικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, ζυμαρικά από όσπρια Κερκίνης κ.α. Προτάσσουμε τον σεβασμό στη φύση και το πως λειτουργεί αυτή αιώνες τώρα. Έτσι, καλλιεργούμε βιολογικά, μεταποιούμε και τυποποιούμε με μέσα και υλικά που διασφαλίζουν το αρτιότερο αποτέλεσμα».

Όσον αφορά στις διοργανώσεις εκθέσεων Προϊόντων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας η κα Βενετσιάνου επεσήμανε ότι αποτελούν μια ευκαιρία για τις κοινωνικές επιχειρήσεις για προβολή, για νέες συνεργασίες και γνώση των επιθυμιών του καταναλωτή.

«Σκοπός, σύμφωνα με τους διοργανωτές της 2ης έκθεσης «Παράγω-επιχειρώ κοινωνικά» είναι σαν μικρές κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις, μέσα από την προώθηση της δουλειάς μας στον κόσμο, να αναδείξουμε την δυνατότητα της κοινωνικής οικονομίας, να απευθυνθεί με υγεία και ευθύνη στον καταναλωτή, σαν ισότιμο και δυναμικά ενεργό κομμάτι της αγοράς».

Ώρες λειτουργίας:

Καθημερινά: 9.30-21.30

Καλλιόπη Ασλανίδου

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα