back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μακρόν: Οι βάνδαλοι αντισημίτες δεν είναι άξιοι της δημοκρατίας

Διαβάστε επίσης

Το εβραϊκό νεκροταφείο που βανδάλισαν χθες βράδυ άγνωστοι, επισκέφτηκε νωρίτερα ο Εμανουέλ Μακρόν, λίγη μόλις ώρα πριν την έναρξη της μεγάλης πορείας εναντίον του αντισημιτισμού.

Μία ομάδα αγνώστων εισέβαλε χθες τη νύχτα σε εβραϊκό νεκροταφείο της Αλσατίας που λειτουργεί από το 1795 και βεβήλωσε περίπου 80 τάφους ενώ άφησε την υπογραφή της σχεδιάζοντας αγκυλωτούς σταυρούς και γράφοντας αντισημιτικά συνθήματα.

Σήμερα το απόγευμα, λίγο αφότου έγινε γνωστό το γεγονός, ο Γάλλος πρόεδρος μετέβη στο σημείο και είδε από κοντά την καταστροφή. Μίλησε για άτομα “γεμάτα μίσος” ενώ δήλωσε αποφασισμένος να παλέψει ενάντια στον αντισημιτισμό σε όλες του τις μορφές.

Απευθυνόμενος σε μία γυναίκα της οποίας αρκετά μέλη της οικογένειας είναι θαμμένα στο νεκροταφείο και την οποία συνάντησε φτάνοντας στο σημείο, ο Μακρόν είπε ότι θα υπάρξει απάντηση και οι δράστες θα τιμωρηθούν. “Αυτοί που έκαναν αυτό δεν είναι άξιοι της δημοκρατίας”, επισήμανε, υποσχόμενος να ληφθούν “ισχυρά και καθαρά μέτρα”.

Δίπλα στον ραβίνο

Με ένα κιπά στο κεφάλι, ο Μακρόν στάθηκε δίπλα στον μεγάλο ραβίνο της Γαλλίας αμίλητος μέσα στο νεκροταφείο. Οι δύο άντρες στη συνέχεια άφησαν από μία πέτρα στους βανδαλισμένους τάφους.

Μετά την μικρή αυτή τελετή, πολίτες της περιοχής είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον πρόεδρο και να τον ακούσουν να τους διαβεβαιώνει ότι οι δράστες “πρέπει να ντρέπονται και θα πρέπει να φοβούνται”. Φεύγοντας, υποσχέθηκε στους κατοίκους ότι θα βρίσκεται “πάντα εδώ”.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο Μακρόν θα επισκεφθεί σε λίγη ώρα το μνημείο του Ολοκαυτώματος στο Παρίσι, λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η μεγάλη πορεία ενάντια στον αντισημιτισμό στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύσουσας.

Μυρσίνη Λιοναράκη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα