back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ιστιοπλοΐα: Στην Ελλάδα το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα FINN

Διαβάστε επίσης

Στην Ελλάδα θα διεξαχθεί φέτος  το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα FINN. Η χώρα μας θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά το κορυφαίο γεγονός το διάστημα 10-18 Μαΐου στο «Athens International Sailing Center» το οποίο ταυτόχρονα αποτελεί και αγώνα πρόκρισης για 4 χώρες στους Ολυμπιακούς του Τόκιο.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Γιώργος Βασιλειάδης, κατά την παρουσίαση της διοργάνωσης τόνισε:

Από την πρώτη ημέρα που ξεκινήσαμε την προσπάθεια στην ΓΓΑ βάλαμε στοίχημα γι’ αυτό το «Κέντρο» να γίνει ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης και όλου του κόσμου και βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Η λειτουργία του βοηθά σε πολλούς τομείς τη χώρα μας, τον αθλητισμό, τον τουρισμό. Οι δε Έλληνες ιστιοπλόοι έχουν τη ευκαιρία να προπονούνται μαζί με κορυφαίους αθλητές από το εξωτερικό. Και είναι προφανές γιατί θα γίνει εδώ το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, στο οποίο θα λάβουν μέρος οι καλύτεροι αθλητές του κόσμου.

Το πρωτάθλημα ανατέθηκε στην ομοσπονδία για 4 λόγους. Ο πρώτος είναι γιατί διαθέτουμε τις εγκαταστάσεις, την τεχνογνωσία και τις υποδομές. Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με την ελληνική παράδοση στα FINN. Έχουμε σημειώσει μεγάλες επιτυχίες με τους Μπουντούρη, Χατζηπαυλή, Ορτολάνο, Παπαθανασίου και τώρα με τον Μιτάκη, ο οποίος μπορεί και θα πάρει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο τρίτος ότι μέτρησε το κύρος της ΕΙΟ στο εξωτερικό και ο τέταρτος λόγος είναι η δραστηριοποίηση του σπουδαίου ιστιοπλόου μας Αιμίλιου Παπαθανασίου”.

Η Ελλάδα διεκδικεί ακόμη μια κορυφαία διοργάνωση

Στην παρουσίαση βγήκαν και ειδήσεις. Πρώτον ότι ο αγώνας θα μεταδοθεί τηλεοπτικά. Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά σε αγώνα ιστιοπλοΐας πέρα από αυτών των ολυμπιακών αγώνων. Και δεύτερον ότι η ομοσπονδία ιστιοπλοΐας διεκδικεί ένα από τα τρία μεγαλύτερα γκραν σλαμ του ” Stars Sailor League”.

Για το δεύτερο ο πρόεδρος της ΕΙΟ και Β΄αντιπρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Αντώνης Δημητρακόπουλος δήλωσε: «Μιλάμε για μια μικρή Ολυμπιάδα με πολύ μεγάλους αθλητές που θα έχει τους δικούς της ξένους χορηγούς. Αυτό θα σημαίνει ότι θα έχουμε έσοδα, άρα θα καλύψουμε μέρος της κρατικής επιχορήγησης. Είμαστε σε καλό δρόμο γιατί διαθέτουμε το καλύτερο «Κέντρο» της Ευρώπης. Ετοιμάζουμε, μάλιστα, 10 μεταχειρισμένα σκάφη, έτσι ώστε να μπορούμε να διοργανώσουμε καλύτερα πανελλήνιο πρωτάθλημα. Ένα καινούργιο σκάφος κοστίζει 40 με 45.000 ευρώ και φυσικά είναι αδύνατον να βρούμε και να διαθέσουμε τόσα πολλά χρήματα για μια κατηγορία. Τα μεταχειρισμένα, όμως, είναι σε καλή κατάσταση και έχουμε ήδη αρχίσει να τα φτιάχνουμε”.

Για την πρόκριση ο Γιάννης Μιτάκης

Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Φιν θα πάρει μέρος ο Έλληνας πρωταθλητής, Γιάννης Μιτάκης, ο οποίος θα διεκδικήσει και την πρόκριση για τους ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. “Το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα γίνει στην Ελλάδα θα είναι ένα από τα καλύτερα που έχει γίνει ποτέ και χαίρομαι που ένα τόσο μεγάλο γεγονός θα πραγματοποιηθεί στη χώρα μας. Το 2002 βοηθούσα την επιτροπή σε παγκόσμιο πρωτάθλημακαι έβλεπα για πρώτη φορά αγώνα φιν  και τώρα το 2019 είμαι πρωταγωνιστής για τη χώρα σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα φιν. Στην Ελλάδα έρχονται κορυφαίοι ιστιοπλόοι και μπορούν να προσαρμοστούν στα νερά της χώρας μας σε λιγότερο από μια μέρα. Εμείς έχουμε το προβάδισμα γιατί είμαστε στη χώρα μας”,τόνισε ο Γιάννης Μιτάκης.

Κωνσταντίνα Πλαστήρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα