back to top
24.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

24.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

ΓΑΛΛΙΑ: Η κυβέρνηση προσπαθεί να προσεγγίσει τους νέους

Διαβάστε επίσης

Στα πλαίσια της εθνικής διαβούλευσης και της προσπάθειάς της ηγεσίας να εμπλέξει τους νέους σε αυτήν, 9 υπουργοί θα απευθυνθούν σήμερα αποκλειστικά στη νεολαία μέσα από μία ηλεκτρονική πλατφόρμα παιχνιδιών.

Η γαλλική κυβέρνηση προσπαθεί εδώ και καιρό να βρει έναν τρόπο να κινητοποιήσει και να ενεργοποιήσει τη νεολαία που παραδοσιακά αδιαφορεί για την πολιτική και να την κάνει να συμμετάσχει στην μεγάλη εθνική διαβούλευση που αποτελεί και μεγάλο στοίχημα του Εμανουέλ Μακρόν.

“Πρέπει εμείς να τους πλησιάσουμε και γιαυτό θα πάμε να τους συναντήσουμε εκεί που συχνάζουν”, δήλωσε σε δημοσιογράφους κυβερνητικός αξιωματούχος. Ως πρώτο βήμα επιλέχτηκε η πλατφόρμα Twitch στην οποία συχνάζουν, όπως δείχνουν οι μελέτες, άτομα ηλικίας από 15- 35 ετών.

Πράγματι και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η συμμετοχή των νέων είναι σχεδόν μηδαμινή στις συζητήσεις που διοργανώνονται ανά την επικράτεια στο πλαίσιο της εθνικής διαβούλευσης και ως απάντηση στην πολιτική και κοινωνική κρίση των “κίτρινων γιλέκων”.

Πρωτοβουλία του πρωθυπουργού

Ο Ζαν Μαριέ, ιδρυτής του Accropolis, ενός καναλιού του Twitch που επικεντρώνεται σε θέματα πολιτικής και που έχει χιλιάδες θεατές ήταν αυτός που, όπως προκύπτει, πρότεινε τον Εντουάρ Φιλίπ την διεξαγωγή της σημερινής αυτής συζήτησης.

Σήμερα το απόγευμα σε έναν μαραθώνιο πολλών ωρών, που πήρε την ονομασία débathlon (από το débat που σημαίνει συζήτηση και το athlon από τους αθλητικούς πολυ-αγώνες), 9 υπουργοί της γαλλικής κυβέρνησης και ενδεχομένως και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ θα απαντήσουν σε όποια ερώτηση τους τεθεί, “χωρίς περιορισμούς”, όπως διευκρινίζουν κύκλοι της προεδρίας.

Τις ερωτήσεις θα θέσουν όσοι χρήστες είναι συνδεδεμένοι εκείνη την στιγμή, νέοι παρόντες στην συζήτηση αλλά και youtubers και bloggers που ασχολούνται με θέματα της επικαιρότητας και της πολιτικής.

Μυρσίνη Λιοναράκη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα