back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Στο νόμο Κατσέλη παραμένουν όσοι έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη

Διαβάστε επίσης

Αναβάλλεται το πλήγμα στους στρατηγικούς κακοπληρωτές – Ποιοι ωφελούνται

Το πλήγμα στους στρατηγικούς κακοπληρωτές αναβάλλεται με το νέο νόμο για τα «κόκκινα» δάνεια που θα αντικαταστήσει το νόμο Κατσέλη, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες οι νομικοί σύμβουλοι τόσο των τραπεζών όσο και της κυβέρνησης επισημαίνουν ότι, όσοι έχουν υποβάλλει αιτήματα και έχουν λάβει δικάσιμο ακόμα και ασφαλιστικών μέτρων θα συνεχίσουν να υπάγονται στο νόμο Κατσέλη.

Με τον τρόπο αυτό όσοι είχαν υψηλότερα όρια αντικειμενικής αξίας και υπολοίπου δανείου από αυτά που προβλέπει ο νέος νόμος ή έχουν καταφέρει να μην εντοπιστούν ότι έχουν δυνατότητα να αποπληρώσουν μπορούν είτε να κερδίσουν χρόνο είτε να απολαύσουν τις ευεργετικότερες διατάξεις του νόμου Κατσέλη.

Ταυτόχρονα, όσοι έχουν υπαχθεί στο νόμο Κατσέλη και διαπιστώσουν ότι τυγχάνουν ευεργετικότερης ρύθμισης από το νέο νόμο, θα μπορούν να διακόψουν τη ρύθμιση και να ενταχθούν στο νέο σύστημα. Η κατάσταση που διαμορφώνεται περιπλέκει την κατάσταση σε ό,τι αφορά στις προβλέψεις που θα διενεργήσουν οι τράπεζες.
Παράλληλα πληροφορίες αναφέρουν ότι, στις διατάξεις του νέου νόμου ακόμα και για την επιδότηση της δόσης θα υπάγονται και δάνεια τα οποία έχουν πουληθεί από τις τράπεζες τα οποία εξειδικεύονται στην εκκαθάριση προβληματικών δανείων.

Επισημαίνεται ότι, παρά τη συμφωνία κυβέρνησης και τραπεζών που επιτεύχθηκε την περασμένη Πέμπτη, υπάρχουν ακόμα σημαντικές λεπτομέρειες που θα κρίνουν τη διαδικασία τις οποίες «δουλεύουν» τεχνικά κλιμάκια από πλευράς κυβέρνησης και τραπεζών ενώ θα πρέπει να ληφθεί υπό όψιν ότι στην τελική διαμόρφωση των διατάξεων θα παίξουν και οι παρατηρήσεις των θεσμών.

Νίκος Καρούτζος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα