back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο Ζακ Κωστόπουλος δεν πέθανε από ξυλοδαρμό, υποστήριξαν οι δικηγόροι του κοσμηματοπώλη

Διαβάστε επίσης

Σε ενδεχόμενα προβλήματα υγείας, τα οποία όμως υποστηρίζεται ότι δεν έχουν καμία σχέση με τον άγριο ξυλοδαρμό τον οποίο υπέστη ο Ζακ Κωστόπουλος, αποδίδει το θάνατο του η υπεράσπιση του κοσμηματοπώλη, επικαλούμενη την έκθεση που συνέταξε δικός τους διορισμένος τεχνικός σύμβουλος.

Από την πλευρά της, η πλευρά της η οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου, αντικρούει ως αντιεπιστημονική και αντίθετη προς τα νεκροτομικά ευρήματα, αλλά και εκείνα των τοξικολογικών εξετάσεων τη θέση αυτή που προβάλλεται από την υπεράσπιση του κατηγορούμενου.

Συγκεκριμένα, συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου κοσμηματοπώλη, Χάρης Αναγνωστόπουλος, αναφέρει σε δήλωσή του ότι τα στοιχεία της δικογραφίας που έλαβε υπόψη της η έκθεση του τεχνικού συμβούλου, οδηγούν «πλήρως αιτιολογημένα και εμπεριστατωμένα στο συμπέρασμα, ότι η αιτία θανάτου του Ζαχαρία Κωστόπουλου είναι άσχετη, ξένη και ασύνδετη προς την κρινόμενη συμπεριφορά του εντολέα μου».

Συγκεκριμένα, η ιατροδικαστική γνωμοδότηση του πραγματογνώμονα, Παντ. Αλεξάνδρου, που διορίστηκε από την πλευρά του κοσμηματοπώλη, υποστηρίζει ότι «ο Ζαχαρίας Κωστόπουλος απεβίωσε λόγω ισχαιμικού́ τύπου αλλοιώσεων από καρδιακή αρρυθμία ή/και από αγγειόσπασμο σε έδαφος α) καρδιακής ανεπάρκειας, η οποία αποδεικνύεται από την ιστολογική εξέταση των πνευμόνων, στον οποίο διαπιστώνονται κύτταρα καρδιακής ανεπάρκειας, β) βαρείας ηπατικής βλάβης και γ) συνδρόμου της επίκτητης ανοσοανεπάρκειας σε συνδυασμό με τη χρήση αιθυλικής αλκοόλης». Παράλληλα, καταλήγει ότι «σε κάθε περίπτωση οι κακώσεις που υπέστη στα μαλακά μόρια δε μπορεί να έχουν αιτιώδη συνάφεια με τις ήδη προεγκατασταθείσες ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου, οι οποίες είχαν προδιαγεγραμμένη πορεία αυτοτελή και ανεξάρτητη και μη αναστρέψιμη εξαιτίας των όλως βαρέων συντρεχόντων επιβαρυντικών παραγόντων και νοσημάτων του θανόντος».

Από την πλευρά όμως, του Ζακ Κωστόπουλου, υποστηρίζεται πως τα επίμαχα συμπεράσματα κρίνονται αντιεπιστημονικά και αντίθετα προς τα ευρήματα της νεκροτομής και των τοξικολογικών εξετάσεων. «Είναι μια έκθεση που πάσχει από υποκειμενισμό και διαστρέφει τα επιστημονικά συμπεράσματα που είναι αδιαμφισβήτητα», αναφέρει το περιβάλλον της οικογένειας, επισημαίνοντας πως αντίθετα με τις εκτιμήσεις που προτάσσει η υπεράσπιση, ο Ζακ Κωστόπουλος δεν έπασχε ούτε από καρδιακή, ούτε από ηπατική ανεπάρκεια».

Υπενθυμίζεται, ότι από την πλευρά των δικηγόρων του θύματος που έχει δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής έχει κατατεθεί μήνυση αλλά και αίτημα στον ανακριτή , ο οποίος ερευνά την υπόθεση, ζητώντας την μετατροπή της κατηγορίας από θανατηφόρα σωματική βλάβη σε ανθρωποκτονία.

Μίνα Μουστάκα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα