back to top
23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Με δικό του Πολυιατρείο στο κέντρο της Αθήνας το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Διαβάστε επίσης

Ένα πολυιατρείο 24ωρης λειτουργίας – το Πανελλήνιο Κέντρο Υπηρεσιών Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας – από το «Χαμόγελο του Παιδιού», που διαθέτει γιατρούς όλων των ειδικοτήτων για παιδιά και Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και Ειδικής Φροντίδας, λειτουργεί από σήμερα στο κέντρο της Αθήνας.

Το πολυιατρείο, που στεγάζεται στον 5ο όροφο κτιρίου επί της οδού Ομήρου 6, θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση και στελεχώνεται από ιατρούς, νοσηλευτές, κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους, διασώστες, φυσικοθεραπευτές, εμψυχωτές και πλήθος εξειδικευμένων εθελοντών.

[su_slider source=”media: 66472,66473,66474,66475,66476″ width=”1060″ height=”700″ title=”no”]

Ειδικότερα, το πολυιατρείο διαθέτει Παιδιατρικό Οφθαλμολογικό υπερσύγχρονο τμήμα και ΩΡΛ, κοινωνική και ψυχολογική υπηρεσία, καθώς και Μονάδα Ειδικής Φροντίδας για επείγοντα περιστατικά όλο το 24ωρο.

Το πολυιατρείο αναμένεται να καλύψει οικογένειες με παιδιά, ανασφάλιστα παιδιάί, μονογονεϊκές οικογένειες, παιδιά που οι οικογένειες αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης, προσφυγόπουλα κ.α.

Το πολυιατρείο εγκαινιάστηκε το μεσημέρι της Παρασκευή, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, παρουσία του υπ. Υγείας Ανδρέα Ξανθού και πλήθους κόσμου. Πανελλήνιου Κέντρου του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», στην οδό Ομήρου 6, παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος επεσήμανε την αναγκαιότητα για αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου φορολόγησης φορέων, όπως το «Χαμόγελο του Παιδιού» που προσφέρουν έργο κοινωνικού χαρακτήρα.

Σε σύντομη ομιλία του, ο κ. Παυλόπουλος σε σύντομη ομιλία αναφέρθηκε στην τεράστια προσφορά του «Χαμόγελου του Παιδιού» και ειδικότερα στην δράση του, στα χρόνια της κρίσης. Όπως είπε, ο Οργανισμός «στήριξε το κοινωνικό κράτος στην Ελλάδα, εκεί που δεν έφτανε η κρατική δραστηριότητα να καλύψει. Γνωρίζουμε ότι, επωμίστηκε φορολογικά βάρη, που δεν του ανήκουν, από ατέλειες. Και αυτή την διόρθωση της νομοθεσίας πρέπει να την δούμε όλοι, είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθυνόμενος στον υπ. Υγείας.

[su_slider source=”media: 66478,66482,66480,66479,66477″ width=”1060″ height=”700″ title=”no”]

«Δεν θα πρέπει το «Χαμόγελο του Παιδιού», αλλά και αντίστοιχοι φορείς που προσφέρουν τέτοιο έργο με ιδιαίτερο κοινωνικό και ανθρωπιστικό χαρακτήρα να υπόκεινται σε ίδια φορολογικά βάρη με αλλά Νομικά Πρόσωπα και φορείς του Δημοσίου και του Ιδιωτικού Τομέα».

Η δράση στο χαμόγελο του παιδιού

Σημειώνεται ότι, 114.865 οικογένειες είχαν κάλυψη προληπτικής ιατρικής στο «Χαμόγελο του Παιδιού» από το 2002 μέχρι και σήμερα

Επίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο πρόεδρος του δσ του Οργανισμού Κώστας Γιαννόπουλος, από το 1997 έως και σήμερα έγιναν 19.898 διακομιδές παιδιών και νεογνών, ενώ από το 2018 μέχρι σήμερα 13 αδύναμες οικογένειες από την επαρχία φιλοξενήθηκαν στις εγκαταστάσεις του, καθώς δεν την οικονομική δυνατότητα να μείνουν κάπου κατά την διάρκεια νοσηλείας του παιδιού τους.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα