back to top
21 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

21 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Επιστρέφει ο Γάλλος πρέσβης στην Ρώμη

Διαβάστε επίσης

Ο πρέσβης της Γαλλίας στην Ιταλία, που είχε ανακαλέσει το Παρίσι την προηγούμενη εβδομάδα μετά την διπλωματική κρίση μεταξύ των δύο χωρών, επιστρέφει σήμερα στη Ρώμη, όπως δήλωσε η υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ναταλί Λουαζό.

Η κίνηση αυτή, έρχεται μετά το πυροσβεστικό τηλεφώνημα του Σέρτζιο Ματαρέλα στον Εμανουέλ Μακρόν, το οποίο πέτυχε τον σκοπό του, να βάλει δηλαδή τέλος στην κλιμακούμενη διπλωματική κρίση μεταξύ των δύο χωρών. “Ο Ιταλός πρωθυπουργός κάλεσε τον πρόεδρο Μακρόν, συζήτησαν για την μεγάλη σημασία της φιλίας Γαλλίας – Ιταλίας αλλά και για το πόσο η μία χώρα έχει ανάγκη την άλλη”, επισήμανε η υπουργός.

Η Λουαζό, μιλώντας στο ραδιόφωνο RTL διευκρίνισε ότι σήμερα, μέσα στην ημέρα, θα αποχωρήσει αεροπορικώς για την Ρώμη ο πρεσβευτής, μία εβδομάδα μετά την ανάκληση, ενώ πρόσθεσε ότι “η Ιταλία έχει ανάγκη την Γαλλία, άρα θα εργαστούμε μαζί”.

Στο μεταξύ, σε συνέντευξή του στην στην Corriere della Sera, ο υπουργός Εξωτερικών, Ζαν Υβ Λε Ντριάν είχε διαβεβαιώσει για την επιστροφή του Γάλλου πρέσβη στην Ιταλία, δηλώνοντας ότι “θα γίνει πολύ σύντομα”. Σχολίασε ακόμα ότι “η πρωτοβουλία” του Λουίτζι ντι Μάιο να συναντηθεί με εκπροσώπους των “κίτρινων γιλέκων” ήταν ένα από τα πολλά επεισόδια που οδήγησε στην κρίση, ενώ επισήμανε ότι η επίσκεψή του “έγινε εκτός οποιουδήποτε διπλωματικού πλαισίου”.

Μυρσίνη Λιοναράκη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα