back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Π. Καμμένος: «Ο Κουίκ είναι λάθος μου»

Διαβάστε επίσης

Επίθεση κατά πάντων εξαπέλυσε τα ξημερώματα της Πέμπτης ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Τα βέλη του πάντως εκτοξεύθηκαν κυρίως κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του τέως υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και του Τέρενς Κουίκ.

Αναγνωρίζω ότι έπεσα έξω σε ανθρώπους. Στον Τέρενς Κουίκ αναφέρομαι που τον έκανα δύο φορές υπουργό χωρίς να τον έχει επιλέξει ο ελληνικός λαός. Ο Κουίκ είναι λάθος μου. Δεν περίμενα ποτέ ο άνθρωπος που γύριζε ανά την υφήλιο και ορκιζόταν για το όνομα της Μακεδονίας να γίνει ο αριστερότερος των αριστερών», σημείωσε ο κ. Καμμένος και επανέλαβε τα περί εξαγοράς των υπουργών που προέρχονται από τους ΑΝΕΛ.

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα

«Ο Τσίπρας έκανε προσωπικές επαφές με βουλευτές και υποσχέθηκε υπουργικές θέσεις. Οι τρεις βουλευτές μας εξαγοράστηκαν με υπουργικούς θώκους. Κανένας από τους τρεις βουλευτές που έγιναν υπουργοί δεν στήριζαν την παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας» υπογράμμισε ο τέως υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόσθεσε:
την είχαν στημένη. Η σύγκρουση είναι αληθινή, όπως ήταν και η συνεργασία μας».

Ο κ. Καμμένος επίσης δήλωσε απογοητευμένος από την συμπεριφορά του πρωθυπουργού επισημαίνοντας πως «δεν είχε δώσει τέτοια δείγματα κατά τη διάρκεια της συγκυβέρνησης».

«Είμαι στενοχωρημένος για τον τρόπο που λειτούργησε απέναντι στους βουλευτές μου και τους εξαγόρασε και το θεωρώ απαράδεκτο. Αλλά δεν έχουν φτάσει οι σχέσεις μας σε αυτό το σημείο που να έχουμε χτυπήματα κάτω από τη ζώνη. Είναι πολιτικές οι διαφορές μας», συμπλήρωσε.

«Εξαπατήθηκα από τον Κοτζιά»

Σε ερώτηση για το εάν έχει μετανιώσει για κάτι τα χρόνια της συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ απάντησε:

«Θα μπορούσα να είχα προλάβει στο θέμα των Πρεσπών και να μην είχα εξαπατηθεί από τον Κοτζιά που είχε προσχεδιάσει ό,τι έγινε. Εκείνος παρέσυρε τον Πρωθυπουργό. Εμπιστεύομαι τον Τσίπρα πιο πολύ από τον Κοτζιά».

Αναφερόμενος στη συμφωνία των Πρεσπών επανέλαβε ότι είχε ξεκαθαρίσει στον κ. Τσίπρα ότι η συγκυβέρνηση δεν πρόκειται να προχωρήσει αν έρθει η συμφωνία στη Βουλή.

«Μου υποσχέθηκε ότι τη συμφωνία, ότι και να γίνει, δεν θα τη συζητήσουμε πριν τον Μάρτιο και μου είπε να βοηθήσω στην κυβερνητική σταθερότητα. Το σεβάστηκα. Αλλά τον πίεσε η παρουσία της κ. Μέρκελ στην Ελλάδα και ο Μάρτιος έγινε Γενάρης», είπε. «Τη λέξη Μακεδονία εγώ δεν θα την προφέρω, δεν θα την αναγνωρίσω» πρόσθεσε.

«Ο Βαρουφάκης έφαγε κλωτσιές τον Ιούλιο του ’15»

Ο Πάνος Καμμένος τέλος χαρακτήρισε «τραγική προσωπικότητα» τον πρώην υπουργό Οικονομικών κ. Βαρουφάκη και τον κατηγόρησε ότι είχε συμφωνήσει με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ώστε να βγει η χώρα από την ΕΕ.

«Ήταν υπάλληλος του Σόιμπλε. Έφαγε τέτοιες κλωτσιές τον Ιούλιο του ‘15 από τον Τσίπρα όταν ανακαλύψαμε ότι ήταν εκείνος που προωθούσε το σχέδιο Σόιμπλε για Grexit. Από τον κ. Βαρουφάκη γλίτωσε η Ελλάδα, γιατί πήραμε χαμπάρι ότι ήταν υπάλληλος του Σόιμπλε. Ή ψυχοπαθής είναι ή έπαιζε παιχνίδια των κερδοσκόπων ή υπάλληλος του Σόιμπλε» υπογράμμισε και κατέληξε: «Το 2015 πήγε να περάσει το σχέδιο του Σόιμπλε και το έκανε δουλικά».

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα