back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η κινηματογραφική εβδομάδα από 14/02

Διαβάστε επίσης

Οσκαρικές ερμηνείες και ταινίες που θα διεκδικήσουν χρυσά αγαλματίδια, με το κύκνειο άσμα του Βιτόριο Ταβιάνι, την Μάγκι Τζίλενχαλ σε ένα ερμηνευτικό ρεσιτάλ, μια κινηματογραφική μεταφορά manga και μερικά τουβλάκια να αντιμετωπίζουν επικινδύνους εισβολείς από το διάστημα να ξεχωρίζουν, στις κινηματογραφικές αίθουσες αυτή την εβδομάδα.

 

 

Η ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ (THE KINDERGARDEN TEACHER)

Κοινωνική, Έγχρωμη, Διάρκεια: 96′
Παραγωγή: Αμερικανική, Σκηνοθεσία: Σάρα Κολάντζελο
Πρωταγωνιστούν: Μάγκι Τζίλενχαλ, Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ, Ρόζα Σάλαζαρ

Βραβείο σκηνοθεσίας στο Σάντανς και ερμηνευτικό ρεσιτάλ της Μάγκι Τζίλενχαλ.

H Λίζα Σπινέλι είναι μια ευαίσθητη δασκάλα σε νηπιαγωγείο που ζει μια συμβατική ζωή στο Στέιτεν Αϊλαντ. Παρακολουθεί μαθήματα ποίησης σε νυχτερινό σχολείο, έχοντας πλήρη συναίσθηση της μετριότητάς της. Ανακαλύπτει τυχαία πως ένα αγόρι στην τάξη που διδάσκει έχει έμφυτο ταλέντο στην ποίηση. Τότε βάζει σκοπό της ζωής της, φτάνοντας στα άκρα να αποκαλύψει το ταλέντο του μικρού στον κόσμο.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

ΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ (RAINBOW: A PRIVATE AFFAIR/ UNA QUESTIONE PRIVATA)

Κοινωνική, Έγχρωμη, Διάρκεια: 84′
Παραγωγή: Ιταλική, Σκηνοθεσία: Πάολο Ταβιάνι
Πρωταγωνιστούν: Λούκα Μαρινέλι, Λορέντζο Ρικέλμι, Βαλεντίνα Μπελέ

Το κύκνειο άσμα του Βιτόριο Ταβιάνι στην τελευταία κοινή του συνεργασία με τον αδελφό του Πάολο στη σκηνοθεσία, το σενάριο και το όραμα.

Πολεμικό δράμα του Πάολο Ταβιάνι. Εμπνευσμένο από την ομότιτλη αυτοβιογραφική νουβέλα του Μπέπε Φενόλιο, το κύκνειο άσμα των αδελφών Ταβιάνι μάς μεταφέρει στο καλοκαίρι του 1943, όταν ένας νεαρός αντάρτης ερωτευμένος με μια γοητευτική γυναίκα μαθαίνει ότι εκείνη είναι ερωτευμένη με έναν κοινό τους φίλο. Όταν ο αντάρτης πάει του μιλήσει, συνειδητοποιεί πως εκείνος έχει συλληφθεί από τους Ναζί, και τώρα καλείται να ισορροπήσει τις επιθυμίες του ανάμεσα στο πολεμικό του καθήκον, την προσωπική φιλία και τον έρωτα που νιώθει.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

 

ΑΛΙΤΑ: Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ (ALITA: BATTLE ANGEL)

Αστυνομική, Έγχρωμη,Διάρκεια: 122′
Παραγωγή: Καναδάς – Αργεντινή – ΗΠΑ, Σκηνοθεσία: Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ
Πρωταγωνιστούν: Ρόζα Σαλαζάρ, Ελίζα Γκονζάλεζ, Τζένιφερ Κόνελι, Κριστόφ Γουόλτζ

Sci-fi περιπέτεια του Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ σε σενάριο και παραγωγή Τζέιμς Κάμερον.

Κινηματογραφική μεταφορά του manga «Gunnm», που αφηγείται την ιστορία της Αλίτα, ενός θανατηφόρου ανθρωποειδούς με χρυσή καρδιά, που «ξυπνάει» χωρίς να θυμάται τίποτε από το παρελθόν πέρα από τις πολεμικές της ικανότητες. Όταν αποφασίσει να ανακαλύψει ποια πραγματικά είναι, θα ξεκινήσει μια περιπέτεια δίχως επιστροφή.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

ΚΑΠΕΡΝΑΟΥΜ (CAPERNAUM)

Κοινωνική, Έγχρωμη, Διάρκεια: 126′
Παραγωγή: Λίβανος – Γαλλία – ΗΠΑ, Σκηνοθεσία: Ναντίν Λαμπακί
Πρωταγωνιστούν: Ζαΐν Αλ Ραφία, Γιορντάνος Σίφεραου, Μπολουατίφ Τρέζορ Μπανκόλ

Λιβανέζικο κοινωνικό δράμα υποψήφιο για ξενόγλωσσο Όσκαρ.

Λίβανος, αίθουσα δικαστηρίου. Ο Ζάιν, ένας 12χρονος πρόσφυγας από τη Συρία, παρουσιάζεται ενώπιον του δικαστή, ο οποίος τον ρωτάει γιατί θέλει να μηνύσει τους ίδιους του τους γονείς. «Επειδή με έφεραν στον κόσμο!», απαντάει o μικρός, κάνοντας έτσι την δική του επανάσταση απέναντι στους γονείς του για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσής τους, για την παντελή αδυναμία τους να του παρέχουν ελάχιστη φροντίδα, βοήθεια και προστασία. Αντιμέτωπος με αδιανόητες δυσκολίες και εμπόδια, ο μικρός Ζάιν θα ξεκινήσει ένα απίστευτο, γεμάτο δυσκολίες ταξίδι για να αναζητήσει την δική του ταυτότητα, μέσα στον αμείλικτο κόσμο που έχουν φτιάξει γι’ αυτόν οι μεγάλοι.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

ΕΡΩΤΑΣ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ (SIN FIN)

Κοινωνική, Έγχρωμη, Διάρκεια: 96′
Παραγωγή: Ισπανική, Σκηνοθεσία: Σεζάρ Εστεμπάν Αλέντα, Χοσέ Εστεμπάν Αλέντα
Πρωταγωνιστούν: Χαβιέ Ρέι, Μαρία Λεόν, Πάκο Οτσόα, Πάκο Μόρα

Όταν ο κοινωνικά αδέξιος Χαβιέ συναντά τη Μαρία, μία εξωστρεφή κοπέλα, ένα υπέροχο ρομάντζο ξεκινά. Όμως, 15 χρόνια μετά, η σκηνή δεν είναι τόσο ειδυλλιακή. Ο Χαβιέ είναι προσηλωμένος στη δουλειά του, ενώ η Μαρία έχει πολλά ανεκπλήρωτα όνειρα. Η σχέση του περνάει κρίση.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

 

Η ΤΑΙΝΙΑ LEGO 2 (THE LEGO MOVIE 2)

Animation, Έγχρωμη, Διάρκεια: 106′
Παραγωγή: Δανία – Νορβηγία – Αυστραλία – ΗΠΑ, Σκηνοθεσία: Μάικ Μίτσελ

Έχουν περάσει πέντε χρόνια από τότε που όλα κυλούσαν ήρεμα στο Μπρίκσμπουργκ. Τώρα όμως οι πολίτες του αντιμετωπίζουν μια τεράστια νέα απειλή: οι εισβολείς LEGO DUPLO® από το διάστημα καταστρέφουν τα πάντα στο πέρασμά τους με αστραπιαία ταχύτητα. Ο αγώνας για να τους νικήσουν και να αποκαταστήσουν το σύμπαν της LEGO, θα στείλει τους Εμετ, Λούσι, Μπάτμαν και την υπόλοιπη παρέα σε απομακρυσμένους, ανεξερεύνητους κόσμους, συμπεριλαμβανομένου ενός παράξενου γαλαξία με φανταστικούς πλανήτες, αλλόκοτους κατοίκους και κολλητικά τραγούδια. Η περιπέτεια θα δοκιμάσει το θάρρος τους, την επινοητικότητα και τις δεξιότητες τους στο κτίσιμο, ενώ, ταυτόχρονα, θα τους κάνει να συνειδητοποιήσουν πόσο ξεχωριστοί είναι.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα