back to top
18.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

18.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Η «Χιόνη» φέρνει ανέμους έως 10 μποφόρ – Χιόνια και στην Αττική

Διαβάστε επίσης

Οι πολικές αέριες μάζες που συνοδεύουν την κυκλωνική διαταραχή που επηρεάζει τον καιρό της χώρας μας προκαλούν πτώση της θερμοκρασίας η οποία σήμερα  Τετάρτη θα γίνει αισθητή κυρίως στην ανατολική και νότια χώρα.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονόπτωση στα ορεινά. Βαθμιαία χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και σε ημιορεινά και κατά τόπους το απόγευμα θα είναι πυκνές. Οι άνεμοι θα έχουν ένταση 6 έως 8 μποφόρ, στα ανατολικά 9 και το απόγευμα τοπικά 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

‘Ηδη από την χιονόπτωση είναι κλειστή η λεωφόρος Πάρνηθος μετά από το τελεφερίκ.

Πολύ μεγάλα προβλήματα αναμένεται να προκαλέσει η «Χιόνη» στις θαλάσσιες μετακινήσεις, ενώ υπάρχει και σοβαρός κίνδυνος φθορών ή ζημιών στις δημόσιες και ιδιωτικές υποδομές στην Εύβοια, στην Ανατολική Αττική, και στα νησιά του Αιγαίου.

Ήδη καταγράφονται προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Κλειστή είναι η γραμμή Πάχη Μεγάρων -Φανερωμένη Σαλαμίνας. Από τη Ραφήνα δεν εκτελούνται τα δρομολόγια για Μαρμάρι, ενώ δεν έγινε το πρωινό δρομολόγιο για Ανδρο, Τήνο, Μύκονο.

Από το Λαύριο δεν πραγματοποιήθηκε επίσης το πρωινό δρομολόγιο για Κύθνο, ενώ δεν εκτελέστηκε και το πρωινό δρομολόγιο από Σκιάθο-Σκόπελο-Βόλο. Κλειστή είναι η γραμμή Καβάλα-Πρίνος Θάσου.

Όπως σημειώνει το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών , το διήμερο Τετάρτη 13/02 – Πέμπτη 14/02, οι βόρειοι άνεμοι θα φτάνουν κατά τόπους τα 10 μποφόρ.

Στο Σχήμα εμφανίζεται η αναμενόμενη πνοή των ανέμων τις πρώτες ώρες της Πέμπτης 14/02, όπου με μωβ χρώμα παρουσιάζονται οι περιοχές όπου η ισχύς τους θα φτάσει τα 10 μποφόρ

http://www.meteo.gr/UploadedFiles/articlePhotos/FEB19/2019021405Z_anemologio.gif

 

Σύμφωνα με το δελτίο πρόγνωσης της ΕΜΥ  για σήμερα Τετάρτη 13-02-2019 χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Εύβοιας, στα ορεινά της Κρήτης καθώς και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας της Θράκης και στα νησιά του βόρειου Αιγαίου.

Από το απόγευμα θα χιονίσει και σε περιοχές της κεντρικής χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στα ανατολικά και τα νότια. Άνεμοι στα νοτιοανατολικά νότιων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα βόρειες διευθύνσεις 7 με 8 και βαθμιαία στο Αιγαίο 9 και τοπικά 10 μποφόρ. Θερμοκρασία σε αισθητή πτώση απόγευμα τα βόρεια. Παγετός τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Μακεδονίας, Θράκης.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα