34.1 C
Athens
Παρασκευή, 3 Ιουλίου, 2020

Έρευνα: Στοιχεία σοκ για την αστυνόμευση και την ασφάλεια στην Αθήνα

✚ ΑΘΗΝΑ

Χρυσό βραβείο για το πρόγραμμα «Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία» 

Μεγάλη διάκριση έλαβε το καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων «Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία», αποσπώντας το χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Εκπαιδευτικές...

Το αγαπημένο γαστρονομικό ραντεβού των Αθηναίων στη Φωκίωνος

Το καλοκαιρινό street food festival της Δημοτικής Αγοράς στην Κυψέλη. Το Pop up Munchies επιστρέφει το Σάββατο 4 Ιουλίου 2020, 6.00 μ.μ. - 11.30μ.μ. Αγαπημένοι...

Όλο και περισσότεροι πεζοί και ποδηλάτες στις προσωρινές παρεμβάσεις του Μεγάλου Περιπάτου

Όσο περνούν οι ημέρες, οι κάτοικοι της Αθήνας αλλά και οι επισκέπτες της, εξοικειώνονται με τη δοκιμαστική περίοδο του Μεγάλου Περιπάτου στην Βασιλίσσης Όλγας,...

Δήμος Αθηναίων: Ανανεωμένο ξεκινάει φέτος το πρόγραμμα «υιοθέτησης» νεοφυτευμένων δέντρων

Ανανεωμένο και ενταγμένο στο σύνολο δράσεων με τίτλο «Υιοθέτησε την Πόλη σου» ξεκινάει φέτος του πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων «Adopt-A-Tree / Υιοθέτησε νεοφυτεμένα δέντρα», μετά...

Συνεχίζει να «περπατά» ο Μεγάλος Περίπατος με διάλογο – Σε δύο εβδομάδες παρεμβάσεις στο Εμπορικό Τρίγωνο

Στην φάση της τελικής διαμόρφωσης μπαίνει ο Μεγάλος Περίπατος στην Αθήνα. Τώρα ξεκινά νέος διάλογος με επιστημονικούς φορείς αλλά και με όλους της εμπλεκόμενους...

Εμπόριο, διακίνηση και χρήση ναρκωτικών, λαθρεμπόριο τσιγάρων, παρεμπόριο απομιμιτικών προϊόντων, τσαντάκηδες και πορτοφολάδες, διαρρήξεις και ληστείες, ένοπλες συμπλοκές, αιματηρά επεισόδια ακόμα και θανατηφόρα, συνθέτουν το σκηνικό της παραβατικότητας και της εγκληματικότητας σε πολλές γειτονιές της Αθήνας.

Αν και η Αθήνα, μέσα από διεθνείς έρευνες, κατατάσσεται στις πιο ασφαλείς πρωτεύουσες και πόλεις στον κόσμο, δεν παύει να αντιμετωπίζει ζητήματα ασφάλειας.

Ζητήματα, που υποβαθμίζουν το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων, προκαλούν δυσβάσταχτο κόστος στους επαγγελματίες και αποτελούν αποτρεπτικούς παράγοντες για τους επισκέπτες της πόλης.

εξάρχεια

Οι «ανοικτές πληγές»

Περιοχές όπως Ομόνοια, Εξάρχεια, Ακρόπολη – Φιλοπάππου και Σεπόλια αποτελούν τις «ανοικτές πληγές» της πόλης τους τελευταίους μήνες με την εγκληματικότητα να χτυπά «κόκκινο» και τους κατοίκους με τους καταστηματάρχες να βρίσκονται σε απόγνωση.

Αστυνόμευση στα Εξάρχεια δεν υπάρχει παρά μόνο περιμετρικά της περιοχής, λόγω των «ειδικών συνθηκών».

Για να γίνει επιχείρηση εντός της περιοχής θα προηγηθεί ειδικός σχεδιασμός, σύμφωνα με όσα αναφέρουν στον «Αθήνα 9.84» ένστολοι συνδικαλιστές.

Παράλληλα, περιγράφουν την ευρύτερη περιοχή της Ομόνοιας, τις οδούς Αχαρνών και Λιοσίων μέχρι τα Σεπόλια και την Ακρόπολη, ως τις πιο δύσκολες περιοχές.

Απαιτείται ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης

Αστυνομικές πηγές της ΓΑΔΑ μιλώντας στον «Αθήνα 9.84» περιγράφουν την κατάσταση, που επικρατεί στην πόλη.

Κάνουν λόγο για ένα πολυσύνθετο πρόβλημα, που τα αστυνομικά μέτρα από μόνα τους, είτε προληπτικά είτε κατασταλτικά, στην καλύτερη περίπτωση μπορούν να μετατοπίσουν το πρόβλημα από την μία γειτονιά στην άλλη, ή να δώσουν μια ανάσα για κάποιους μήνες.

«Απαιτείται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης με την στενή συνεργασία όλων των φορέων της Πολιτείας, από την κεντρική Κυβέρνηση και τα συναρμόδια Υπουργεία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους επαγγελματικούς φορείς, τους κατοίκους ακόμα και εθελοντικές οργανώσεις, προκειμένου να περιοριστούν τα φαινόμενα της παραβατικότητας» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, σημαντικές επιτυχίες με την εξάρθρωση μεγάλων κυκλωμάτων διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών, αλλά και παρεμπορίου, μπορεί να ανακουφίζουν για κάποιους μήνες τις περιοχές όπου δρούσαν, ωστόσο είναι σχεδόν βέβαιo ότι, αργά ή γρήγορα νέες εγκληματικές ομάδες θα εμφανιστούν για να καλύψουν το «κενό».

Ειδικό Επιχειρησιακό Σχέδιο Αστυνόμευσης για την Αθήνα

Τα τελευταία χρόνια το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει εκπονήσει διάφορα επιχειρησιακά σχέδια για την αστυνόμευσης της πόλης.

Το 2015 εκπονήθηκε το «Ειδικό Επιχειρησιακό Σχέδιο για την αστυνόμευση του Δήμου της Αθήνας».

Μάλιστα, σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις εκείνη την εποχή, το Σχέδιο εκπονήθηκε «με σκοπό να αποτελέσει την άμεση και ουσιαστική παρέμβαση της Αστυνομίας στην αντιμετώπιση των προβλημάτων παραβατικότητας και ευταξίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Με αυτόν τον τρόπο θα συνέβαλε στην τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των Αθηναίων πολιτών, καθώς και στην ποιοτική αναβάθμιση του επιπέδου της καθημερινότητάς τους».

Σημειωνόταν επίσης ότι, «για την κατάρτιση του Σχεδιασμού αναλύθηκαν συγκεκριμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά της ευρύτερης περιοχής του Ιστορικού κέντρου που συναρτώνται, μεταξύ άλλων, με τη συχνότητα, τη μεθοδολογία, τη χωροταξική κατανομή της παραβατικότητας στις περιοχές αυτές, ενώ επιπλέον αξιολογήθηκαν και αξιοποιήθηκαν στοιχεία και συμπεράσματα από την εφαρμογή προηγούμενων δράσεων, ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα».

Από το 2015 μέχρι σήμερα, έγιναν διάφορες τροποποιήσεις του Σχεδίου, χωρίς όμως θεαματικά αποτελέσματα.

Η τελευταία «αναθεώρηση» του «Ειδικού Επιχειρησιακού Σχεδίου Αστυνόμευσης της Αθήνας» έγινε περίπου πριν ένα χρόνο, τον Μάρτιο του 2018 με την επιστράτευση 220 αστυνομικών.

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. έχει στόχο να καταπολεμήσει τη «διακίνηση – χρήση ναρκωτικών, το παρεμπόριο, την επαιτεία, την εγκληματικότητα (κλοπές πορτοφολιών, ληστείες, διαρρήξεις οχημάτων κλπ) τον έλεγχο καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, την αποτροπή γκετοποίησης σημείων και περιοχών και την ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών».

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει:

17 εποχούμενες περιπολίες (Α.Τ., Άμεσης Δράσης, Ομάδα ΔΙ.ΑΣ., Ομάδα Ζ) σε έξι τομείς όλο το 24ωρο και

15 πεζές περιπολίες σε 8 τομείς από τις 07:00 το πρωί έως τις 23:00 το βράδυ.

Ειδικές δράσεις, οι οποίες απαρτίζονται ως εξής:

Ομάδα Παρεμπορίου,

Ομάδα Ναρκωτικών και Μικροεγκληματικότητας

Ομάδα Ηθών και Επαιτείας

Παράλληλα, εφαρμόζονται συμπληρωματικές περιπολίες σε εμπορικούς δρόμους όπως πλ. Κλαυθμώνος, Αιόλου, Αθηνάς, Ευρυπίδου, Σταδίου, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Ερμού, Μητροπόλεως, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, στην πλατεία Μοναστηρακίου αλλά και στο Πεδίο Άρεως.

Επίσης, ο σχεδιασμός προβλέπει τη «σάρωση» του κέντρου της Αθήνας από περιπολίες των ομάδων ΔΙΑΣ και «Ζήτα», που κινούνται σε τρεις βάρδιες επί των οδών Πλ. Συντάγματος, Πανεπιστημίου, Πλ. Ομονοίας, Αγίου Κων/νου, Σωκράτους, Πειραιώς, Πλ. Ομονοίας, Σταδίου, Ακαδημίας, Σκουφά, Πλ. Φιλικής Εταιρείας, Κουμπάρη, Β. Σοφίας.

 

Το Σχέδιο Π.Ε.Ρ.Σ.Ε.ΑΣ.

Παράλληλα, από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ σχεδιάστηκε και τέθηκε σε εφαρμογή, τον περασμένο Οκτώβριο, το Πρόγραμμα Ελεγχόμενης Ρεαλιστικής, Στοχευμένης, Εμφανούς Αστυνόμευσης «Π.Ε.Ρ.Σ.Ε.ΑΣ.».

Το πρόγραμμα ξεκίνησε πιλοτικά την εφαρμογή του στο κέντρο της Αθήνας και στις 15 Οκτωβρίου 2018 επίσημα σε όλη την Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η επίσημη λειτουργία της νέας Υποδιεύθυνσης Περιπολιών της Ελληνικής Αστυνομίας στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

Η νέα Υποδιεύθυνση αποτελείται από:

Το Τμήμα Πεζών Περιπολιών που είναι αρμόδιο για τη διενέργεια πεζών περιπολιών στην περιοχή δικαιοδοσίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών.

Η δράση του εστιάζεται ιδίως στο ιστορικό εμπορικό κέντρο των Αθηνών.

Αποστολή του έχει την εξασφάλιση διαρκούς εμφανούς αστυνομικής παρουσίας σε πολυσύχναστους δρόμους και πλατείες, την άμεση και αποτελεσματική συνδρομή στην αντιμετώπιση της παραβατικότητας.

Επίσης, την επικοινωνία με τους πολίτες προς το σκοπό ενίσχυσης της σχέσης αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ τους και εμπέδωσης του αισθήματος ασφάλειας στην τοπική κοινωνία.

Το προσωπικό του συγκεκριμένου τμήματος οργανώνεται σε επιμέρους ομάδες επιχειρησιακής δράσης, στη σύνθεση των οποίων δύναται να περιλαμβάνονται αστυνομικοί σκύλοι περιπολίας και οι συνοδοί χειριστές αυτών.

Το Τμήμα Εποχούμενων Περιπολιών που είναι αρμόδιο για τη διενέργεια περιπολιών με δίκυκλα (ποδήλατα και μοτοσικλέτες), με τη συνδρομή και άλλων οχημάτων, στην περιοχή δικαιοδοσίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών και ιδίως στο ιστορικό εμπορικό κέντρο των Αθηνών.

Αποστολή του είναι η ταχεία και αποτελεσματική ανταπόκριση στην αντιμετώπιση αυξημένων αστυνομικών προβλημάτων και η περαιτέρω ενίσχυση της εμφανούς αστυνομικής παρουσίας, λειτουργώντας προληπτικά – αποτρεπτικά στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας.

Το προσωπικό του τμήματος οργανώνεται σε ομάδες των δύο ατόμων, οι οποίες συνεργάζονται με τις ομάδες του Τμήματος Πεζών Περιπολιών που δραστηριοποιούνται στους ίδιους ή όμορους τομείς, στο πλαίσιο αλληλοσυμπληρωματικής επιχειρησιακής δράσης.

«Οι ελλείψεις προσωπικού υπονομεύουν κάθε σχέδιο αστυνόμευσης»

Πόσο αποτελεσματικά όμως είναι όλα τα παραπάνω μέτρα και οι σχεδιασμοί επί χάρτου, των επιτελών του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη;

Η πραγματικότητα δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για πανηγυρισμούς.

Μιλώντας στον «Αθήνα 9.84» μάχιμοι αστυνομικοί, καθώς και στελέχη των συνδικαλιστικών οργανώσεων τονίζουν με μια φωνή ότι, κανένα σχέδιο δεν πρόκειται να είναι αποτελεσματικό όταν δεν υπάρχει το απαιτούμενο προσωπικό για να το υλοποιήσει.

«Κανένα πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί αν δεν υπάρξουν προσλήψεις», δηλώνει ο Βασίλης Ντούμας, πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών Αττικής.

Όπως είπε: «Τα τελευταία 10 χρόνια οι προσλήψεις γίνονται με το σταγονόμετρο. Για να λειτουργήσει το σύστημα της αστυνόμευσης στην Αθήνα πρέπει να γίνουν άμεσα, χθες, όχι σήμερα, προσλήψεις τουλάχιστον 2.000 ειδικών φρουρών, προκειμένου να επανδρώσουν Αστυνομικά Τμήματα, Άμεση Δράση, τις ομάδες ΔΙΑΣ και τα ΜΑΤ».

Παράλληλα, εκφράζει σοβαρές ενστάσεις για την αποτελεσματικότητα των πεζών περιπολιών στην Αθήνα.

«Πρόκειται για ένα αναχρονιστικό μέτρο αστυνόμευσης που εφαρμοζόταν 30 χρόνια πριν. Αυτό που χρειάζεται σήμερα είναι η ενίσχυση των εποχούμενων περιπολιών και κυρίως των δικύκλων που είναι πιο ευέλικτα για το κέντρο της Αθήνας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, οι ελλείψεις στο προσωπικό, προκαλούν σημαντικές δυσλειτουργίες σε σημαντικές υπηρεσίες της ΕΛΑΣ στην Αθήνα.

Τα Τμήματα Τάξης και τα Τμήματα Ασφαλείας υπολειτουργούν

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, τα Τμήματα Τάξης, ουσιαστικά έχουν πάψει να κάνουν αστυνόμευση στην Αθήνα, αφού το προσωπικό επαρκεί μόνο για την φύλαξη στόχων (κρατικών και άλλων κτιρίων).

Τα Τμήματα Ασφαλείας κλείνουν το βράδυ όπως αυτά σε Γαλάτσι, Πατήσια, Άγιο Παντελεήμονα, Ομόνοια και Ακρόπολη. Μάλιστα πολλές φορές λειτουργούν και χωρίς αξιωματικό υπηρεσίας.

Το κλειστό τμήμα Ασφαλείας τη νύχτα σημαίνει -μεταξύ άλλων- και ένα σημαντικό ποσοστό εγκληματικότητας, που δεν καταγράφεται (αφανή ή σκοτεινή εγκληματικότητα).

Και δεν καταγράφεται καθώς, ο πολίτης, κάτοικος ή επισκέπτης της πόλης, αν δεν βρει την υπηρεσία διαθέσιμη όταν έχει πέσει θύμα εγκληματικής ενέργειας, τις περισσότερες φορές δεν επιστρέφει την επόμενη ημέρα για να κάνει τη σχετική καταγγελία.

Εμφανείς οι ελλείψεις σε προσωπικό

Οι ελλείψεις στο προσωπικό έχουν αρχίσει να γίνονται εμφανείς τις τελευταίες ημέρες και στις ομάδες ΔΙΑΣ (Δίκυκλη Αστυνόμευση).

Συγκεκριμένα, αντί για 4 αστυνομικούς αναβάτες στα 2 δίκυκλα που αποτελούν μία ομάδα ΔΙΑΣ, πλέον κινούνται 3 αστυνομικοί αναβάτες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την αποτελεσματικότητα αλλά και την ασφάλεια των αστυνομικών των ομάδων ΔΙΑΣ.

Στην Άμεση Δράση κινούνται στην Αττική, δύο με τρία περιπολικά ενώ εντός της Αθήνας μόλις ένα.

Την ίδια ώρα, οι διμοιρίες των ΜΑΤ έχουν μείνει οι μισές, από 25 άτομα η κάθε διμοιρία πλέον αριθμεί 12 με 15 αστυνομικούς.

Σημειώνεται ότι, η επείγουσα διαταγή που εξέδωσε την περασμένη εβδομάδα το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ για την ενίσχυση των ΜΑΤ με απόσπαση 100 αστυνομικών από όλες τις αστυνομικές διευθύνσεις της Αττικής, ουσιαστικά «σημαίνει το αποτελείωμα των σχεδόν άδειων αστυνομικών τμημάτων», όπως καταγγέλλουν συνδικαλιστές αστυνομικοί.

Δραματική υποστελέχωση της ομάδας ΔΙΑΣ κατήγγειλαν στον δήμαρχο Αθηναίων οι Ειδικοί Φρουροί της ΕΛ.ΑΣ.

Εν τω μεταξύ, τη δραματική υποστελέχωση της Αστυνομίας στην Αθήνα και τα μεγάλα προβλήματα που αυτή προκαλεί στην ασφάλεια, περιέγραψε στον δήμαρχο Αθηναίων κ. Γιώργο Καμίνη το προεδρείο των Ειδικών Φρουρών της Ελληνικής Αστυνομίας, που τον επισκέφθηκε στο Δημαρχείο της Αθήνας.

«Έγινε μία ουσιαστική κουβέντα με τον κ. Καμίνη σε ό,τι αφορά την αστυνόμευση του δήμου Αθηναίων και τις δυνατότητες που έχει η αστυνομία για την ασφάλεια των πολιτών. Η πραγματικότητα είναι τόσο τραγική, όσο ακριβώς την αντιλαμβάνονται οι πολίτες του δήμου: Ανύπαρκτη αστυνόμευση, από μία αστυνομία που βρίσκεται στη χειρότερη κατάσταση υποστελέχωσης και ερήμωσης των υπηρεσιών της. Ένα δίκτυο αστυνόμευσης, που αποτελούνταν, κατά κύριο λόγο από την ΔΙΑΣ και που σήμερα, δυστυχώς, έχει λιγότερο από το μισό της δύναμής της» δήλωσε μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρώνκ. Βασίλης Ντούμας και υπογράμμισε: «Σήμερα 500-600 αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ είναι αποσπασμένοι σε πρόσωπα, κυβερνητικά στελέχη και οργανισμούς. Φρουρούν κτίρια και κυβερνητικές εγκαταστάσεις».

Ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης υπογράμμισε προς τους Ειδικούς Φρουρούς ότι όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν ως βάση τους την ασφάλεια και πρόσθεσε: «Δυστυχώς, υπάρχει υποβάθμιση σε ό,τι αφορά τη μέριμνα από πλευράς του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Είναι εμφανής η υποστελέχωση. Είναι εμφανής η απουσία εκείνου του μέτρου που στο παρελθόν είχε αποδώσει πάρα πολύ: Εννοώ την πρόληψη, η οποία πραγματοποιείτο κυρίως μέσα από τις περιπολίες της ΔΙΑΣ. Ακούσαμε ότι η ΔΙΑΣ έχει, πλέον, ουσιαστικά διαλυθεί. Τα άτομα που την στελέχωναν, έμπειροι αστυνομικοί, έχουν μετατεθεί στη φύλαξη προσώπων. Δηλώνω πως σε ό,τι αφορά τουλάχιστον την τεχνική υποδομή για την ενίσχυση της ΔΙΑΣ, ας πούμε την αγορά μηχανών για τις μηχανοκίνητες περιπολίες, ο δήμος είναι έτοιμος να την καλύψει. Ας αναλάβει και το Υπουργείο τις ευθύνες του».

Στη συνάντηση μετείχαν ακόμη ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και Κέντρου Πόλης κ. Ανδρέας Βαρελάς, ο γενικός γραμματέας των Ειδικών Φρουρών κ. Στράτος Μαυροειδάκος και ο κ. Σπύρος Λεπίδας, μέλος του σωματείου.

«Μεταφέραμε στον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη αυτή την τραγική κατάσταση. Αποτυπώσαμε το πως έχουν τα πράγματα και προτείναμε λύσεις που θα πρέπει και εκείνος με το δικό του ενδιαφέρον, αλλά και σε συνεργασία με την Πολιτεία, «χθες», να είχαν υλοποιήσει. Ο κ. Καμίνης μας μίλησε για την προσπάθεια που καταβάλλει όλο αυτό το διάστημα προκειμένου να κρατήσει ισορροπίες με τις δυνατότητες που μπορεί να έχει ένας δήμος και το τι σκέφτεται να κάνει και πρέπει να εφαρμοστεί άμεσα» τόνισε ο κ. Ντούμας.

«Το πρόβλημα υπάρχει σε όλα τα κτίρια της Αστυνομίας στην Αττική και υπάρχει από παλιά. Το ξαναζούμε δυστυχώς. Δεν μαθαίνουμε από τα λάθη του παρελθόντος», τόνισε ο Γρηγόρης Χρυσάφης, Αντιπρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας, μιλώντας στην εκπομπή «Στάση των 2» και στον Άρη Τόλιο.

«Η καθαριότητα στις αστυνομικές υπηρεσίες γίνεται με χρήματα από την τσέπη των αστυνομικών. Είτε καθαρίζουν μόνοι τους, είτε πληρώνουν κάποιον να καθαρίσει», συμπλήρωσε και τόνισε ότι : «Αναγκαζόμαστε να ασχολούμαστε με τα αυτονόητα, αντί να ασχολούμαστε με την εγκληματικότητα και τα θέματα που αφορούν την προστασία του πολίτη».

Δημήτρης Πέρρος

Δελτίου Ειδήσεων στις 17:00

Έντεκα τα θετικά κρούσματα κορονοϊού σε ταξιδιώτες που έφτασαν από προχθές στην Ελλάδα, κι ενώ έχουν ελεγχθεί τα 3.611 από τα συνολικά 6.500 τεστ....

Συνάντηση Σακελλαροπούλου – Σχοινά στο Προεδρικό Μέγαρο

Η επικείμενη Σύνοδος Κορυφής εντός του Ιουλίου και οι κρίσιμες αποφάσεις που αναμένεται να ληφθούν για την επανεκκίνηση της ευρωπαϊκής οικονομίας, βρέθηκαν στο επίκεντρο...

Μέτρα στήριξης της οικονομίας 3,5 δισ.για την περίοδο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου 2020 ανακοίνωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης – Δείτε τα μέτρα

Το υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με κοινή τους ανακοίνωση εξειδικεύουν τα επιπρόσθετα μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων για την...

Δελτιο Ειδήσεων στις 16:00

Έντεκα τα θετικά κρούσματα κορονοϊού σε ταξιδιώτες που έφτασαν από προχθές στην Ελλάδα. Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής έχουν ελεγχθεί τα 3.611 από τα συνολικά...

Με σημαντική άνοδο έκλεισαν οι κινεζικές αγορές – Σε υψηλό πενταετίας ο δείκτης blue-chips

Με σημαντική άνοδο έκλεισαν σήμερα οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στην Κίνα, με τον δείκτη των blue chips να ενισχύεται σε υψηλό πενταετίας εν μέσω...

Υπόθεση «Aπάτσι» : Ομόφωνα αθώοι Λιακουνάκος, Τραυλός και αξιωματικοί ε. α. του στρατού

Ομόφωνα αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας όλοι οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι δικάστηκαν για την υπόθεση των Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων από την...

Κορονοϊός: Καταγράφηκαν 11 θετικά κρούσματα τουριστών στην Ελλάδα

Στα 11 ανέρχονται τα θετικά κρούσματα κορονοϊού σε ταξιδιώτες που έφτασαν στην Ελλάδα. Συνολικά από τα 6.500 τεστ που έχουν διενεργηθεί από προχθές, 1η...

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εκπαιδευτικοί

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν εκπαιδευτικοί έξω από το υπουργείο Παιδείας, διαμαρτυρόμενοι για τις αλλαγές στα ωρολόγια προγράμματα. Οι εκπαιδευτικοί κάνουν λόγο για υποβάθμιση των κοινωνικών επιστημών...

Ανοιχτή Πόλη: Εργαζόμενοι, επαγγελματίες και κάτοικοι της Αθήνας δεν είναι πειραματόζωα

«Οι εργαζόμενοι, οι επαγγελματίες και οι κάτοικοι της Αθήνας δεν είναι πειραματόζωα», τονίζει η Ανοιχτή Πόλη με φόντο την 3η τυπικά συνεδρίαση, χθες, της...

Το Meet Market ξανά στη Τεχνόπολη

Αφήνοντας πίσω την εποχή της καραντίνας, το Meet Market επέστρεψε για ένα 4ήμερο έως την Κυριακή 5 Ιουλίου 2020 , στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων,...

Χρυσό βραβείο για το πρόγραμμα «Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία» 

Μεγάλη διάκριση έλαβε το καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων «Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία», αποσπώντας το χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Εκπαιδευτικές...

Κινητοποίηση μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων λογιστών

Κινητοποίηση πραγματοποίησαν μισθωτοί και αυτοαπασχολούμενοι λογιστές με συγκέντρωση στο υπουργείο εργασίας και εν συνεχεία με πορεία στο υπουργείο οικονομικών. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης απέχουν από...