back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Αλ. Τσίπρας προς ΝΔ: «Καλά εσωκομματικά ξεμπερδέματα»

Διαβάστε επίσης

Να ξεκαθαρίσει τι θα κάνει με την ανανέωση της θητείας του Προκόπη Παυλόπουλου κάλεσε εκ νέου ο πρωθυπουργός στην δευτερολογία του τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Δεν σηκώσατε το γάντι, δεν αναφέρετε καν το όνομα του κ Παυλόπουλου» είπε ο κ Τσίπρας, απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον κατηγόρησε ότι η ακραία πτέρυγα της ΝΔ οδηγεί τον αρχηγό της σε εσωκομματικά παιχνίδια.

«Σας πιάσαμε με τη γίδα στην πλάτη. Καλά εσωκομματικά ξεμπερδέματα» είπε ο κ Τσίπρας.

Χαρακτήρισε δε πρωτοφανής και πρωτάκουστη την πρόταση της ΝΔ να υπερψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τα άρθρα 16 και 24 και να ψηφίσει η αξιωματική αντιπολίτευση δύο άρθρα του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά «Αντί για συναίνεση προτείνετε τζόγο, βαλτά όλα μέσα και όποιος νικήσει πάρτα όλα» είπε χαρακτηριστικά.

Για το ρόλο της παρούσας Βουλής, επανέλαβε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι το Σύνταγμα μοιράζει την αναθεωρητική διαδικασία και στις δύο Βουλές, και πως είναι παράδοξο η πρώτη βουλή να λέει αλφα και η άλλη βήτα …

Η ΝΔ λειτουργεί με σκοπιμότητα

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη ΝΔ ότι παίζει αποκρουστικό παιχνίδι με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και παιχνίδι συναλλαγής με το ΚΙΝΑΛ.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τη ΝΔ ότι λειτουργεί αποκλειστικά με σκοπιμότητα, καθώς θα ψηφίσει το άρθρο 32 για την αποσύνδεση του ΠτΔ από την διάλυση της Βουλής, παρότι διαφωνεί με το περιεχόμενο, ώστε να συγκεντρώσει 180, ευελπιστώντας – όπως είπε – στην επόμενη Βουλή η ΝΔ μαζί με το ΚΙΝΑΛ να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας κάποιο στέλεχος του ΚΙΝΑΛ, νυν η σε αποστρατεία.

Επανέλαβε ότι ο ίδιος θα στηρίξει τον Προκόπη Παυλόπουλο εκ νέου για Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατηγορώντας τον κ Μητσοτάκη ότι δεν τοποθετείται σε αυτό το θέμα.

Ωστόσο, όπως είπε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενους στους βουλευτές της ΝΔ και της ΔΗΣΥ «με 90 βουλευτές που θα αθροίζουν μαζί και στη επόμενη Βουλή, Πρόεδρο δεν πρόκειται να βγάλουν».

«Παίζετε αντιθεσμικά παιχνίδια συναλλαγής και επιχειρείτε να μετατρέψετε την Συνταγματική Αναθεώρηση σε παρτίδα πόκερ και παρωδία» είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση βλέπει τη Συνταγματική Αναθεώρηση με θεσμική ευθύνη και όχι με βάση τη τρέχουσα πολιτική συγκυρία.

Απαντώντας στις μομφές της αντιπολίτευσης περί κυβέρνησης κουρελού, ο κ Τσίπρας είπε «ο ελληνικός λαός να γνωρίζει ότι άλλοι ήταν αυτοί που σχεδίαζαν παρενθέσεις. Οι κυβερνήσεις που παίρνουν τη ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής δεν είναι κουρελού, είναι κυβερνήσεις που παίρνουν την εμπιστοσύνη των εκλεγμένων του ελληνικοί λαού και πρέπει να έχουν ορίζοντα τετραετίας» είπε ο πρωθυπουργός».

Στέλλα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα