back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Υπόθεση δολοφονίας Σ. Λουκμάν: Απολογίες των δύο κατηγορούμενων

Διαβάστε επίσης

Με τις απολογίες των δύο κατηγορούμενων για την υπόθεση της δολοφονίας του Σαχζάτ Λουκμάν, που είχε γίνει στα Πετράλωνα τον Ιανουάριο του 2013, συνεχίστηκε σήμερα Τρίτη η δίκη στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ήταν παρών ο πατέρας του θύματος ενώ οι κατηγορούμενοι απέδωσαν την εγκληματική τους πράξη σε … «λάθος», προβάλλοντας ισχυρισμό περί «χαζού τσαμπουκά».

Οι ισχυρισμοί των δυο κατηγορουμένων Διον. Λιακόπουλου και Χρ. Στεργιόπουλου δεν διαφοροποιήθηκαν σε σχέση με το πρωτόδικο δικαστήριο που τους καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη. Πρόσθεσαν μόνο ότι ο Σαχ. Λουκμάν έκανε κεφαλοκλείδωμα στον πρώτο κατηγορούμενο, με αποτέλεσμα να τον μαχαιρώσει. «Τα είχα χαμένα. Εκείνη τη στιγμή αυθόρμητα τον χτύπησα, δεν επέλεξα το σημείο.

Εκείνη τη στιγμή αντέδρασα ενστικτωδώς» είπε ο Διον. Λιακόπουλος, προσθέτοντας μόνο πως «κάναμε ένα λάθος».

Όσο για τα περισσότερα από 100 προεκλογικά φυλλάδια της Χρυσής Αυγής που βρέθηκαν στο σπίτι του, υποστήριξε πως: «τα είχα πάρει από περιέργεια γιατί ήταν τότε νέο κόμμα. Τα χρησιμοποιούσα για να σημειώνω τα αποτελέσματα στο στοίχημα, γιατί τα περισσότερα ήταν τυπωμένα από τη μία μεριά».

Από την πλευρά του, ο Χρ. Στεργιόπουλος που φέρεται να καταφέρει 3 μαχαιριές στο θύμα, υποστήριξε πως… απλά ακούμπησε πάνω το το μαχαίρι για εκφοβισμό.

Αναφορικά με το μαχαίρι που βρέθηκε στη σέλα της μηχανής του, υποστήριξε ότι το είχε για τη δουλειά του, καθώς ήταν πυροσβέστης.

Πρόεδρος: Πως ερμηνεύετε το συμβάν;

Κατηγορούμενος: Θίχτηκε και παρεξηγήθηκε. Ζητάμε συγγνώμη και από την οικογένεια του θύματος. Δεν το είχαμε σχεδιάσει, λάθος μας ήταν.

Πρόεδρος: Με το μαχαίρι τί θέλατε να κάνετε;

Κατηγορούμενος: Δεν ήθελα να τον τραυματίσω.

Πρόεδρος: Γιατί δεν χρησιμοποιήσατε τα χέρια σας;

Κατηγορούμενος: Δεν ξέρω, λάθος μου.

Εισαγγελέας: Αντέχει αυτό το πράγμα ο ισχυρισμός σας; Το θύμα κάνει τσαμπουκά στο δρόμο με βρισιές, ενώ πάει για μεροκάματο στη λαϊκή για 20 ευρώ;

Κατηγορούμενος: Θίχτηκε προφανώς. Μας έβρισε.

Η δίκη συνεχίζεται στις 22 Μαρτίου 2019 οπότε αναμένεται η αγόρευση του εισαγγελέα της έδρας.

Μίνα Μουστάκα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα