back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σε καλό δρόμο για να γίνει η συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων με κυβερνητικό κλιμάκιο

Διαβάστε επίσης

Πολύ κοντά να πραγματοποιηθεί η συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων με το κυβερνητικό κλιμάκιο. Από το μεσημέρι της Δευτέρας ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης φάνηκε ότι έκανε ένα άνοιγμα στους αγρότες αποδεχόμενος το αίτημά τους για συνάντηση με υπουργικό κλιμάκιο.

Τελικά, σε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των δύο πλευρών που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας συζητήθηκε η σύνθεση που θα περιλαμβάνεται στο κλιμάκιο. Όμως, σύμφωνα με τους αγρότες, ο κ.Αραχωβίτης τους ανέφερε την παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλου και του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσου Πετρόπουλου. Ωστόσο, οι αγρότες για να αποδεχθούν την πρόσκληση ζητάνε από τον υπουργό να οριστικοποιηθεί και η παρουσία της υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου.

Επιπλέον, οι παραγωγοί στο μπλόκο της Νίκαιας έχουν ξεκινήσει ήδη τις διεργασίες με τους συναδέλφους τους σε όλη την χώρα για τη συγκρότηση της επιτροπής που θα παραστεί στη πιθανότατη συνάντηση η οποία ενδέχεται να γίνει μέσα στην εβδομάδα.

Πάντως, οι Θεσσαλοί αγρότες πραγματοποίησαν την σύσκεψη στη Νίκαια όπου αποφάσισαν, σε αναμονή της τελικής πρότασης από το υπουργείο, να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις σήμερα Τρίτη με ένα δίωρο συμβολικό αποκλεισμό στις 4 το απόγευμα του κόμβου Πλατύκαμπου. Παράλληλα, στο ίδιο μήκος κύματος και τα άλλα μπλόκα θα κλείσουν τους δρόμους τις ίδιες ώρες.

Γιώργος Σάτρας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα