back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Επέστρεψαν οι πάγκοι έξω από την ΑΣΟΕΕ

Διαβάστε επίσης

Μόλις δυο μήνες μετά τις ανακοινώσεις της Ελληνικής Αστυνομίας για εξάρθρωση του κυκλώματος που διακινούσε προϊόντα «μαϊμού» έξω από την ΑΣΟΕΕ, μικροπωλητές έχουν στήσει πάγκους έξω από τη σχολή.

Οι μικροπωλητές, κατά κύριο λόγο μετανάστες, εδώ και τρεις μέρες έκαναν πάλι την εμφάνιση τους με αυτοσχέδιους πάγκους που έχουν στήσει επί της Πατησίων, έξω ακριβώς από την κεντρική είσοδο του οικονομικού Πανεπιστημίου.

Εικόνα ανομίας

Η εικόνα ίδια με το παρελθόν. Λαθραία τσιγάρα σε σακούλες να βγαίνουν από τον προαύλιο χώρο του πανεπιστημίου, τσιλιαδόροι μπροστά από την είσοδο και στις κάθετες οδούς Δεριγνί και Αντωνιάδου να ελέγχουν κάθε κίνηση, προπαντός, για την παρουσία κρυφών ή φανερών Αστυνομικών ή και περίεργων (δημοσιογράφων).

Σε οποιοδήποτε νεύμα τους οι πάγκοι με την πραμάτεια ξεστήνονται σε χρόνο στο άψε-σβήσε και όλοι περνούν αμέσως μέσα εντός του Πανεπιστημίου που αποτελεί άσυλο.

Η εικόνα έξω από το πανεπιστήμιο είναι τραγική. Φυσικά ούτε λόγος να σηκώσεις φωτογραφική μηχανή ή κινητό για να τραβήξεις κάποια εικόνα. Οι τσιλιαδόροι άγρυπνοι φρουροί και με ένα νεύμα τους έχεις βρεθεί περικυκλωμένος από άτομα με ότι αυτό συνεπάγεται για τα περαιτέρω.

Τα προϊόντα «μαϊμού»

Επί της Πατησίων οι πάγκοι των μικροπωλητών γεμάτοι παπούτσια μαϊμού από επώνυμες μάρκες στην αρχική τιμή των 20 ευρώ και με παζάρια το κόστος να φτάνει ακόμη και τα 10 ευρώ.

Στην πλευρά της Πατησίων που βλέπει προς την Δεριγνί στημένοι πάγκοι με φορτιστές απομιμήσεις κινητών τηλεφώνων, αντίστοιχα θήκες , ακουστικά και Bluetooth. Όλα τα προϊόντα στην τιμή των 5 ευρώ. Το μίνι «παζάρι» της Πατησίων διαθέτει ακόμη και αντρικές κάλτσες και καλσόν στην τιμή των 5 ευρώ τα τρία κομμάτια.

«Η Αστυνομία έπιασε τα μικρά ψάρια»

«Η Αστυνομία, μετά την εξάρθρωση» του κυκλώματος πριν από δυο μήνες που είχε ως συνέπεια την σύλληψη 36 ατόμων, είναι παντελώς απούσα με αποτέλεσμα το κύκλωμα μέσα σε αυτό το διάστημα να βρει νέα άτομα μετανάστες για μικροπωλητές και αντίστοιχα καινούργιους τσιλιαδόρους και διακινητές λαθραίων τσιγάρων».

«Όλα τα πόστα καλύφθηκαν από τα «κεφάλια» του κυκλώματος που από όσο δείχνουν τα πράγματα δεν έφτασε ποτέ η Αστυνομία για να εξαρθρώσει εντελώς το κύκλωμα».

Αυτά υποστηρίζουν καταστηματάρχες, κάτοικοι και φοιτητές του πανεπιστημίου τονίζοντας ότι μετά τις συλλήψεις της Αστυνομίας είχε αλλάξει για ένα διάστημα η εικόνα έξω από το πανεπιστήμιο αλλά «δυστυχώς εδώ και λίγες μέρες ξαναγυρίσαμε στην ίδια κατάσταση προ δυο μηνών».

Στάση ανοχής από ΕΛΑΣ

Οι καταστηματάρχες καταγγέλλουν την στάση ανοχής που επιδεικνύει η Αστυνομία και οι πρυτανικές αρχές μπροστά στη νέα κατάσταση που διαμορφώθηκε εδώ και περίπου 3-4 μέρες πάλι έξω από την ΑΣΟΕΕ.

«Είναι καταστροφή για εμάς αλλά και για το κράτος. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Είχαν εξαφανιστεί πριν της συλλήψεις και τώρα εμφανίστηκαν πάλι. Πρέπει να ληφθούν δραστικά μέτρα που θα έχουν συνέχεια στην επίλυση του προβλήματος», είπε ο κύριος Γιώργος που διατηρεί κατάστημα με παπούτσια στην περιοχή.

«Έχουν κάνει γκέτο την ΑΣΟΕΕ», λένε οι καταστηματάρχες

Στο ίδιο μήκος κύματος και η άποψη που διατύπωσε η κυρία Ελένη που διατηρεί κατάστημα με ρούχα στην οδό Πατησίων.

«Η κατάσταση είναι τραγική. Η Αστυνομία τους είχε απομακρύνει και πάλι τα ίδια. Ξαναεμφανίστηκαν από το πουθενά. Στο ίδιο έργο θεατές. Και η Αστυνομία δεν κάνει δυστυχώς τίποτα. Έχει γίνει «γκέτο» η περιοχή».

Φοιτητές: «Με αλλά όνειρα ξεκινήσαμε»

Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί και η άποψη που διατυπώνουν οι φοιτητές της ΑΣΟΕΕ που μιλούν για μια εικόνα που τους θλίβει και πως όταν είχαν όνειρα ως υποψήφιοι φοιτητές δεν περίμεναν ποτέ ότι θα αντικρούσουν μια τέτοια κατάσταση στο πανεπιστήμιο που σήμερα φοιτούν.

«Είχα άλλη εικόνα πριν μπω στην ΑΣΟΕΕ και τώρα είναι εντελώς απροσδόκητο αυτό που συνάντησα», είπε η Άννα που βρίσκεται στο δεύτερο έτος.

«Η εικόνα» -προσέθεσε- «είναι τραγική και δεν ταιριάζει στο όνομα και στις υψηλές σπουδές που παρέχει αυτό το πανεπιστήμιο. Θλίβομαι πραγματικά για αυτή την εικόνα».

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα