back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Εισηγήσεις για εκλογές την Άνοιξη

Διαβάστε επίσης

Την ώρα που ο Υπουργός Εσωτερικών Α. Χαρίτσης διατυμπανίζει την ετοιμότητα του ελληνικού κράτους να σηκώσει το βάρος των τριπλών εκλογών την Άνοιξη, χωρίς αυτό να σημαίνει πως είναι στις προθέσεις του πρωθυπουργού, στο εσωτερικό της κυβέρνησης αρχίζει να εξασθενεί το σενάριο περί εξάντλησης της τετραετίας.

Στις ενδοκυβερνητικές συζητήσεις έχει αρχίσει να αποκτά ισχυρό προβάδισμα η θέση περί εκλογικού αιφνιδιασμού την Άνοιξη, καθώς οι περισσότεροι υπουργοί θεωρούν πως εάν στις εκλογές για την αυτοδίοικηση και το ευρωπαικό κοινοβούλιο το κόμμα υποστεί μια βαριά ήττα τότε θα πρόκειται για το «άθροισμα μιας διπλής χασούρας», που θα είναι δύσκολα διαχειρίσημη και με όρους ανατροπής των εκλογικών συσχετισμών στην συνέχεια, δηλαδή στην πορεία προς τις εθνικές εκλογές τον Οκτώβρη.

Όσοι εισηγούνται στον πρωθυπουργό εθνικές εκλογές την Άνοιξη, έχουν κατά νου και το θολό τοπίο σε ότι αφορά την επιτυχή έκβαση των σχεδιασμών της κυβέρνησης στο μέτωπο της οικονομίας, δηλαδή την διαχείριση των κόκκινων δανείων και την διευκόλυνση των φορολογουμένων μέσα από την καθαρή λύση των 120 δόσεων προς την εφορία, το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν δικαιωθεί με όρους αληθοφανούς κάθαρσης οι κατηγορίες σε βάρος των πολιτικών τους αντιπάλων στην υπόθεση Νοβάρτις, ενώ στο σενάριο για ολοκλήρωση της τετραετίας, προβάλλουν δυο ακόμη επιχειρήματα που μπορεί να αποδυναμώσουν την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ένα σχετίζεται με τον κίνδυνο η κυβέρνηση κατά την διάρκεια του Καλοκαιριού να βρεθεί αντιμέτωπη με τη λαίλαπα νέων καταστροφικών πυρκαγιών, που θα ξυπνήσουν μνήμες από την τραγωδία στο ΜΑΤΙ, και το δεύτερο σχετίζεται με την αναθέρμανση του Μακεδονικού, καθώς εάν ο Α. Τσίπρας επισκεφτεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο τη ΔΕΘ τότε θα βρεθεί αντιμέτωπος με νέες διαδηλώσεις για τη συμφωνία των Πρεσπών. Σε κάθε περίπτωση ο πρωθυπουργός θα ζυγίσει όλες τις παραμέτρους και οι πληροφορίες αναφέρουν πως τις τελικές του αποφάσεις θα τις λάβει τον ερχόμενο μήνα όταν θα έχει ολοκληρωμένη εικόνα από σειρά δημοσκοπήσεων.

Γιώργος Κατσίγιαννης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα