back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Βαρβάκειος και κανόνες υγιεινής

Διαβάστε επίσης

Όταν πρόκειται για αγορές όπως η Βαρβάκειος, στην οποία συνυπάρχει τόσος κόσμος, τόσα προϊόντα και λειτουργεί τόσες ώρες, είναι πολύ βασικό να τηρούνται οι βασικοί κανόνες υγιεινής. Το οποίο φυσικά είναι ευθύνη τόσο του Δήμου, όσο και των ίδιων των καταστηματαρχών.

Αρχικά οι καταστηματάρχες, καθώς και οι άνθρωποι που απασχολούνται σε τομείς όπως η καθαριότητα και η μεταφορά προϊόντων ή άλλων αντικειμένων, ξεκινούν από την ώρα που φτάνουν στην αγορά το καθάρισμα, ωστόσο δεν σταματούν εκεί.

Συνεχίζουν και κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά το κλείσιμο της αγοράς.

Υπάρχουν, λοιπόν, καρότσια τα οποία μεταφέρουν τις κούτες από τα προϊόντα ή ο,τι άλλο πρέπει να πεταχτεί, αυτά τοποθετούνται σε συγκεκριμένα σημεία, και έπειτα τα μαζέψουν οι άνθρωποι του Δήμου, οι οποίοι περνούν κάθε μία ώρα από τη Βαρβάκειο.

Όσον αφορά στη στοά η οποία στεγάζει την Ιχθυαγορά και την Κρεαταγορά, υπάρχουν στην είσοδο της Ιχθυαγοράς πιεστικά μηχανήματα με τα οποία οι καταστηματάρχες καθαρίζουν το δάπεδο επειδή γίνεται ολισθηρό από το μείγμα που δημιουργείται από τα υγρά των ψαριών, τον πάγο και το νερό.

 

Συνολικά, το κομμάτι της καθαριότητας καταλαμβάνει αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς η αγορά λειτουργεί από τις 6 το πρωί και υποδέχεται εκατοντάδες κόσμου μέχρι το απόγευμα, το οποίο σημαίνει ότι είναι απαραίτητο να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής.

Βίκτωρας Αντωνόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα