back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Οι αγρότες κλείνουν βασικές οδικές αρτηρίες σε όλη την χώρα

Διαβάστε επίσης

Αποφασισμένοι να κλείσουν σήμερα στις 12:00, τις σήραγγες στα Τέμπη είναι οι αγρότες της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Οι παραγωγοί από το μπλόκο της Νίκαιας πρόκειται να κινηθούν με πενήντα τρακτέρ προς τα Τέμπη προκειμένου να κλείσουν το δρόμο συμβολικά για δύο ώρες. Βέβαια, δεν είναι ξεκάθαρο αν οι αστυνομικές δυνάμεις θα επιτρέψουν στους αγρότες να φθάσουν μέχρι τις σήραγγες και να κόψουν την Ελλάδα στα δύο.

Επιπλέον, σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία θα δημιουργηθούν και στα άλλα σημεία όπου έχουν στήσει μπλόκα οι αγρότες, οι οποίοι έχουν προγραμματίσει συμβολικούς αποκλεισμούς. Ανάμεσα σε αυτά είναι και βασικές οδικές αρτηρίες, όπως στα διόδια των Μαλγάρων όπου οι αγρότες της δυτικής Θεσσαλονίκης θα κλείσουν το δρόμο για δύο ώρες στη μία το μεσημέρι.

Ακόμα, οι αγρότες της Ημαθίας θα αποκλείσουν στις 12 το μεσημέρι και για δύο ώρες την Εγνατία Οδό στον κόμβο της Κουλούρας. Επιπλέον, οι παραγωγοί της Αιτωλοακαρνανίας θα κλείσουν την Ιονία Οδό στην θέση Χαλίκι Αιτωλικού από τις 6 το απόγευμα έως τα μεσάνυχτα.

Από την πλευρά τους οι αγρότες της Αιγιάλειας δεν πρόκειται να αποκλείσουν, εκτός απροόπτου, την εθνική οδό Αθηνών- Πατρών υποστηρίζοντας ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους την επομένη Δευτέρα.

Πάντως, οι αγρότες έχουν ενισχύσει σημαντικά τα μπλόκα τα οποία έχουν αυξηθεί σε είκοσι σε όλη την χώρα.

Οι αγρότες σκληραίνουν την στάση τους με σκοπό να πιέσουν την κυβέρνηση να αποδεχθεί την πρότασή τους για συνάντηση με τον αντιπρόεδρο Γιάννη Δραγασάκη και την πολιτική ηγεσία των συναρμόδιων υπουργείων υποστηρίζοντας ότι τα προβλήματά τους δεν αφορούν μόνο το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Γιώργος Σάτρας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα