back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αποχώρησαν οι αγρότες από τις σήραγγες των Τεμπών

Διαβάστε επίσης

Αποχώρησαν οι αγρότες από τις σήραγγες των Τεμπών και δόθηκαν στην κυκλοφορία και τα δύο ρεύματα της εθνικής οδού Αθήνας – Θεσσαλονίκης. Οι παραγωγοί επιστρέφουν στο μπλόκο της Νίκαιας εκτιμώντας ότι η κυβέρνηση έλαβε το μήνυμα.

Οι αγρότες επισημαίνουν ότι δεν πρόκειται να φύγουν από τους δρόμους αν δε δικαιωθούν. Τονίζουν ότι θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις αν δεν γίνει αποδεκτή η πρότασή τους για συνάντηση με υπουργικό κλιμάκιο υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.

Νωρίς το βράδυ του Σαββάτου αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας έκλεισαν τον αυτοκινητόδρομο της Ιονίας Οδού, στο ύψος του 51ου χιλιομέτρου, στον κόμβο Μπάγιας.

Η απόφαση για τον αποκλεισμό του δρόμου ελήφθη κατά τη διάρκεια γενικής συνέλευσης και σύμφωνα με την Παναιτωλοακαρνανική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αγροτών – Μπλόκο Κεφαλοβρύσου-Αιτωλικού, και ο αποκλεισμός θα διαρκέσει μέχρι τις 24:00.

Η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται μέσω της εθνικής οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων.

Συμβολικοί αποκλεισμοί

Νωρίτερα, η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων προχώρησε σε συμβολικούς αποκλεισμούς βασικών οδικών αρτηριών. Καταρχήν, οι αγρότες της δυτικής Θεσσαλονίκης έκλεισαν τα διόδια των Μαλγάρων από τη 1 έως τις 2.30 το μεσημέρι, ενώ την ίδια ώρα έκλεισαν οι αγρότες του Λαγκαδά την εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Καβάλας στον κόμβο του Δερβενίου. Παράλληλα, οι Σερραίοι παραγωγοί έκλεισαν τον κόμβο του Λευκώνα, λίγο πριν από το Τελωνείο του Προμαχώνα, από τη 1 έως τις 3.

Επιπλέον, αγρότες της Ημαθίας απέκλεισαν την Εγνατία Οδό στον κόμβο της Κουλούρας από τις 12 έως τη 1 το μεσημέρι, ενώ οι παραγωγοί της Αιτωλοακαρνανίας πρόκειται να κλείσουν την Ιόνια Οδό στην θέση Χαλίκι Αιτωλικού από τις 6 το απόγευμα έως τα μεσάνυχτα.

Γιώργος Σάτρας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα