back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο Λ.Παπαγιαννάκης για το Στρατηγικό Σχέδιο Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων του Δήμου Αθηναίων

Διαβάστε επίσης

Το Στρατηγικό Σχέδιο Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων και ο Μηχανισμός Ετοιμότητας Συντονισμού και Διαχείρισης Κρίσεων μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών εγκρίθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας.

Το σχέδιο διαμορφώθηκε από το Κέντρο Συντονισμού για θέματα Μεταναστών και Προσφύγων του δήμου Αθηναίων απόρροια διετούς προσπάθειας και συνεργασίας με φορείς.

“Ήταν η κατάληξη μιας προσπάθειας τουλάχιστον 2,5 ετών που κάνει η διοίκηση του δήμου αυτή την εποχή και εκφράστηκε μέσω ενός στρατηγικού σχεδίου” αναφέρει στον “Αθήνα 9.84” ο κ.Λευτέρης Παπαγιαννάκης αντιδήμαρχος προσφύγων και μεταναστών και μέλος της Ελληνικής Ένωσης για τα δικαιώματα του ανθρώπου.

“Δεν είναι ένα στρατηγικό σχέδιο που θα δείτε μέσα δράσεις και προυπολογισμούς, αλλά ένα πολιτικό κείμενο που φιλοδοξούμε να δεσμεύσει όλους όσοι θα εμφανιστούν ή θα εκλεγούν στο ότι θα συνεχίσουν την ίδια πολιτική”ανέφερε ο κ.Παπαγιαννάκης σε συνέντευξή του στην εκπομπή του σταθμού με την Νόνη Καραγιάννη.

“Το σχέδιο είναι μία άποψη για το πως μπορείς να συντονίσεις και να οργανώσεις υπηρεσίες που κινούνται μέσα στην Αθήνα σε θέματα που έχουν να κάνουν με ένταξη προσφύγων και μεταναστών”.

Η παραίτηση από το ΚΙΝΑΛ

Στην συνέντευξή του στον “Αθήνα 9.84” ο κ. Παπαγιαννάκης αναφέρθηκε και τις εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής , από όπου παραιτήθηκε πρόσφατα.

“Παραιτήθηκα γιατί είχα διαφωνίες με τις επιλογές της ηγεσίας και επιπλέον έβαλα και ένα στοιχείο συμπεριφοράς και έκφρασης. Πως εκφραζόμαστε γι αυτούς που διαφωνούμε. Δεν μπορεί να μιλάμε ούτε για “φελλούς” , ούτε να λέμε “καλά σαράντα”.  Θεώρησα ότι η συμπεριφορά αυτή δεν είναι δυνατόν να την επικαλούμαστε ειδικά όταν θέλουμε να αποκαλούμαστε προοδευτική παράταξη και προφανώς υπήρχε μεγάλη διαφωνία με τις κεντρικές επιλογές” είπε χαρακτηριστικά.

“Δεν μπορούμε να κουνάμε το δάχτυλο στους άλλους και με την πρώτη ευκαιρία επειδή θυμώνουμε να κυλάμε σε αυτή την συμπεριφορά. Δεν είναι δυνατόν να κλεινόμαστε όλο και περισσότερο. Οι αποχωρήσεις των άλλων κομμάτων δείχνουν ότι η βούληση είναι να κλειστούμε, γιατί η αντίδραση είναι όταν φεύγει κάποιος να κλεινόμαστε ακόμα περισσότερο. Ικανοποιούμαστε πολύ με τις αποχωρήσεις έτσι φαίνεται, λέμε και τρεις χοντράδες και μένουμε κλειστοί. Θεωρώ ότι το ΚΙΝΑΛ δεν μπορεί να διαχειριστεί τον καινούργιο κόσμο που θα ήθελε ενδεχομένως να φέρει γιατί δεν ξέρει τι να τον κάνει. Προτιμάει να μείνει με αυτούς που ξέρει οι οποίοι -δεν λέω ότι είναι άβουλοι- αλλά έχουν συνηθίσει σε μια κατεύθυνση”.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα