back to top
18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κ. Χατζηδάκης στον Αθήνα 9.84: «Εμείς δεν θα κάνουμε τα παλληκάρια της φακής»

Διαβάστε επίσης

Την εκτίμηση ότι οι δανειστές θα μπορέσουν να αποδεχθούν τελικά την πρόταση της ΝΔ για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, παρά τις σημερινές αντιδράσεις, διατύπωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τη «Στάση των 2».

«Εμείς θα κάνουμε πρώτα τις διαρθρωτικές αλλαγές, θα προχωρήσουμε σε επενδύσεις, και μετά θα πάμε να διεκδικήσουμε τη μείωση των πλεονασμάτων, εξηγώντας ότι με προβλέψεις για πλεονάσματα 3% δεν μπορεί να υπάρχει ανάπτυξη και άρα έχετε λιγότερες πιθανότητες να πάρετε πίσω τα λεφτά σας», τόνισε.

Πρόσθεσε δε ότι «η ρύθμιση για τα πρωτογενή πλεονάσματα, μπήκε γιατί δεν υπήρχε εμπιστοσύνη στην Κυβέρνηση, και για το λόγο αυτό έβαλαν κοντό λουρί. Εμείς δεν θα κάνουμε τα παλληκάρια της φακής, θα τους πείσουμε ότι δεν είμαστε μια περίεργη Κυβέρνηση που προχωρά με το μοναδικό δικό της τρόπο στην Ευρώπη, και θα ζητήσουμε ρυθμίσεις όπως αυτές της Ιρλανδίας, της Κύπρου και της Πορτογαλίας».

Αναφερόμενος στο θέμα των κόκκινων δανείων, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, τόνισε ότι τόσο η Κυβέρνηση, όσο και οι ευρωπαίοι επιτηρητές είναι στο ακέραιο υπεύθυνοι για το πώς εξελίσσεται η υπόθεση. «Ας προσέξουν και οι Βρυξέλλες, και η Φρανκφούρτη τι έκαναν, τι κάνουν και κυρίως τι θα κάνουν. Ελπίζω να μην αποτυπωθούν οι επιλογές τους αρνητικά στα κεφάλαια και τους ισολογισμούς των τραπεζών, με επιπτώσεις σε νοικοκυριά, επιχειρήσεις και οικονομία».

Ο κ. Χατζηδάκης επισήμανε ακόμη ότι θα πρέπει να καλύπτονται όσοι έχουν ανάγκη, και όχι να κρύβονται οι κακοπληρωτές πίσω από τις ρυθμίσεις, γι’ αυτό και θα πρέπει να υπάρχουν μηχανισμοί ελέγχου για τους πονηρούς.

Τέλος, αναφερόμενος στη συμφωνία των Πρεσπών, είπε ότι «παραμένει στο ακέραιο η γραμμή της ΝΔ», τονίζοντας ότι και σήμερα θα καταψηφίσουν το πρωτόκολλο ένταξης στο ΝΑΤΟ, και για την Ευρωπαϊκή Ένωση ισχύουν όσα είπε ο Πρόεδρος του κόμματος. «Θα ασκήσουμε όλα τα δικαιώματα μας, υπάρχουν 35 κεφάλαια που πρέπει να ανοίξουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θα αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες που έχουμε».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα