back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Απρόθυμοι» πρώην βουλευτές να ενταχθούν στην Κ.Ο. των ΑΝ.ΕΛ. – Μήνυση Νικολόπουλου κατά Π. Καμμένου

Διαβάστε επίσης

Στο κενό φαίνεται να έχουν πέσει οι μέχρι τώρα προσπάθειες του αρχηγού των ΑΝΕΛ, Πάνου Καμμένου να βρει «πρόθυμους» πρώην βουλευτές του για να ενταχθούν στη Κοινοβουλευτική του Ομάδα, καθώς μετά την παραίτηση ή διαγραφή του Θανάση Παπαχριστόπουλου δείχνει μονόδρομος η διάλυση του κόμματος. 

Το τι θα γίνει με τον Θανάση Παπαχριστόπουλο έχει εξελιχθεί σε σίριαλ, καθώς μέρα τη μέρα ο Πάνος Καμμένος απειλεί τον βουλευτή του με διαγραφή, ωστόσο μεταθέτει την απόφαση του κάθε φορά σε συνάρτηση με τις πολιτικές εξελίξεις. Μετά το χθεσινό τελεσίγραφο ότι θα τον διέγραφε σήμερα το πρωί στις 10, η τελευταία του πρωινή δήλωση μετέθεσε την διαγραφή για το απόγευμα και μετά την ομιλία του στην Ολομέλεια.  

Μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο Γιώργος Λαζαρίδης απέκλεισε κάθε πιθανότητα επιστροφής στους ΑΝΕΛ, ενώ ο Δημήτρης Καμμένος απάντησε χαρακτηριστικά «ούτε μια στο εκατομμύριο».  

Σημειώνεται ότι σήμερα συνεδρίασε και η Διάσκεψη των Προέδρων και υιοθέτησε το πόρισμα της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής, σύμφωνα με το οποίο για να υπάρχει κοινοβουλευτική Ομάδα θα πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον 5 βουλευτές και αυτοί να έχουν εκλεγεί από το ίδιο κόμμα. 

Συνεπώς, παρά το γεγονός ότι η ΚΟ των ΑΝΕΛ διαθέτει 6 βουλευτές, αμέσως μετά τη διαγραφή ή την παραίτηση του Θανάση Παπαχριστόπουλου οι ΑΝΕΛ θα διαλυθούν ως κοινοβουλευτικό κόμμα, αφού ο Αριστείδης Φωκάς, που είναι πλέον μέλος της ΚΟ των ΑΝΕΛ, έχει εκλεγεί με την Ένωση Κεντρώων. 

Μήνυση Νικολόπουλου κατά Π. Καμμένου

Εν τω μεταξύ, πολιτικοδικαστικές διαστάσεις φαίνεται να λαμβάνει και η υπόθεση του Νίκου Νικολόπουλου, καθώς νωρίτερα ο ανεξάρτητος βουλευτής κατέθεσε μήνυση στην ΓΑΔΑ, κατηγορώντας – σύμφωνα με πληροφορίες- τον επικεφαλής των ΑΝΕΛ και εκβιασμό και απειλές. 

Με ανακοίνωσή τους οι ΑΝΕΛ δίνουν στη δημοσιότητα τα sms στα οποία αναφέρεται ο κ. Νικολόπουλος.

Τα sms Π. Καμμένου - Ν. Νικολόπουλου

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: «Ο Πάνος Καμμένος δίνει στη δημοσιότητα τα μηνύματα που επικαλείται ο κ. Νίκος Νικολόπουλος ώστε να αποκαλυφθεί το μέγεθος της γελοιότητας του υποτιθέμενου εκβιασμού».

 

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα