back to top
20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Συνέδριο ΕΛΚ στην Αθήνα- Μ.Βέμπερ: Αριστεροί και λαϊκιστές δεν δημιουργούν νέες προοπτικές για την Ευρώπη

Διαβάστε επίσης

Τη βεβαιότητα ότι η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογικές αναμετρήσεις του 2019 εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη συνεδρίαση του Προεδρείου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος που διεξάγεται στην Αθήνα.

Ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι είναι πιθανόν να συμπέσουν οι ευρωεκλογές με τις εθνικές εκλογές και υποστήριξε ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια κυβέρνησε την Ελλάδα μια “συμμαχία λαϊκιστών που έβλαψε τη χώρα”.

Από την πλευρά του υποψήφιος του ΕΛΚ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάνφρεντ Βέμπερ υπογράμμισε ότι “ούτε οι αριστεροί, ούτε οι λαϊκιστές μπορούν να δημιουργήσουν νέες προοπτικές για την Ευρώπη”. Ήρθε η ώρα να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο θετικών εξελίξεων για την Ελλάδα, τόνισε.

Να απαντήσει ο Αλέξης Τσίπρας τί είναι αυτό που τον συνδέει με τον Νικόλα Μαδούρο και τη Βενεζουέλα ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε δηλώσεις μετά την πρώτη συνεδρίαση του προεδρείου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Ο κύριος Μητσοτάκης υποστήριξε πως η στάση της κυβέρνησης ντροπιάζει τη χώρα και απομονώνει την Ελλάδα.
Από την πλευρά του ο κύριος Βέμπερ υπογράμμισε ότι ο κύριος Τσίπρας πρέπει να απαντήσει σε πολλές ερωτήσεις για τη στάση του στο ζήτημα αυτό.

Ο υποψήφιος του ΕΛΚ για την προεδρεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συζητήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση στο μέλλον το θέμα των πρωτογενών πλεονασμάτων κάτι που συνέδεσε ωστόσο με την παρουσία μιας κυβέρνησης που θα είναι θετική στις μεταρρυθμίσεις και τις επενδύσεις.

Το μείζον για τη Ν.Δ είναι να ανακτήσει η χώρα την αξιοπιστία της και τότε όπως εννόησε ο κύριος Βέμπερ “πιστεύω πως η Ε.Ε θα είναι ανοιχτή να συζητήσουμε για δημοσιονομικούς στόχους” τόνισε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

 

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα