back to top
20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Νέα προβλήματα στον ΧΥΤΑ Φυλής

Διαβάστε επίσης

Καθυστερήσεις στο θέμα της ταφής των απορριμμάτων παρουσιάζει ο ΧΥΤΑ της Φυλής ο οποίος τα προβλήματα που αντιμετώπισε το περασμένο καλοκαίρι με τις ρηγματώσεις που προκάλεσαν οι βροχές φαίνεται πως ακόμη δεν τα έχει …ξεπεράσει.

Την ίδια στιγμή όμως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες η επέκταση του ΧΥΤΑ της Φυλής, που ξεκίνησε να λειτουργεί εδώ και έναν χρόνο, έχει αρχίσει να παρουσιάζει φαινόμενα κορεσμού γεγονός που ανησυχεί πολλούς δημάρχους εν όψει θέρους.

Από χθες παρατηρήθηκαν νέες καθυστερήσεις στην ταφή των απορριμμάτων η οποίες, σύμφωνα με τον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής που διαχειρίζεται τον ΧΥΤΑ οφείλονται σε υπερφόρτωση στο νέο κύτταρο. Μάλιστα ο ΕΔΣΝΑ επισημαίνει ότι μέχρι και αύριο θα υπάρχουν αυτές οι καθυστερήσεις καθώς εκτελούνται τα απαραίτητα έργα ώστε να υπάρξει επίλυση του προβλήματος.

Ωστόσο, οι καθυστερήσεις προκάλεσαν προβλήματα στην αποκομιδή των απορριμμάτων στις πόλεις με αποτέλεσμα ο Δήμος Πειραιά να εκδώσει ανακοίνωση με την οποία καλεί πολίτες και επιχειρήσεις να διαχειριστούν με τη μεγαλύτερη δυνατή σύνεση τα απορρίμματά τους μέχρι να λειτουργήσει κανονικά ο ΧΥΤΑ.

Ανάλογες ανακοινώσεις αναμένεται να εκδώσουν και άλλοι δήμοι της Αττικής αν το πρόβλημα δεν ξεπεραστεί μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Γιώργος Μανουσακάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα