back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στάση αναμονής για τις λιγνιτικές της ΔΕΗ-Πιθανό σενάριο να κηρυχθεί άγονος ο διαγωνισμός

Διαβάστε επίσης

Στάση αναμονής ενόψει της λήξης του διαγωνισμού στις 12 το μεσημέρι για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ τηρεί η αγορά.

Το πιθανότερο σενάριο είναι ο διαγωνισμός να αποβεί άκαρπος αλλά κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει μια κατάθεση προσφοράς έστω και την τελευταία στιγμή με αξιόπιστο περιεχόμενο.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το ίδιο του υπουργείο και η διοίκηση της ΔΕΗ τις τελευταίες ημέρες διαρρέουν εναλλακτικά σενάρια, όπως η επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού σε χρονικό διάστημα που θα επιτρέψει την περαιτέρω εξυγίανση των μονάδων.

Σύμφωνα μάλιστα με κύκλους του υπουργείου, ο υπουργός Γιώργος Σταθάκης αναμένεται να ανακοινώσει το μεσημέρι – λίγο μετά την εκπονή της προθεσμίας υποβολής δεσμευτικών προσφορών – μέσω της ΕΡΤ τα σχέδια για την επόμενη ημέρα, τα οποία ουσιαστικά θα μεταθέσουν το πρόβλημα για μετά τις εκλογές και στην επόμενη κυβέρνηση.

Τα σχέδια του υπουργείου και της διοίκησης της ΔΕΗ θα διευκόλυνε ακόμη και η κατάθεση μιας δεσμευτικής προσφοράς και έστω με όρους μη συμβατούς με το SPA που ενέκρινε η ΔΕΗ και σε αυτή την κατεύθυνση, σύμφωνα με πληροφορίες, ασκήθηκαν έντονες πιέσεις προς τους επενδυτές αφού θα έδινε τη δυνατότητα καλύτερης πολιτικής και επικοινωνιακής διαχείρισης.

Αυτό όμως που κάθε τρόπο απεύχονται στο υπουργείο Ενέργειας και τη ΔΕΗ είναι η ενεργοποίηση της επόμενης αντζέντας της Κομισιόν άμεσα, η υποχρέωση δηλαδή πώλησης υδροηλεκτρικών μονάδων που είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσει με την κυβέρνηση να ευελπιστεί, δεδομένης και της μεσολάβησης των ευρωεκλογών, ότι το θέμα θα μετατεθεί για μετά το Σεπτέμβριο.

Χριστιάννα Κούσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα