back to top
18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

ΝΔ για συντάξεις: «Να σταματήσει η κυβέρνηση να εξαπατά τους συνταξιούχους»

Διαβάστε επίσης

Για μεθόδους τεχνητής απόκρυψης του πραγματικού ύψους των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης, κατηγορούν το Υπουργείο Εργασίας 54 βουλευτές της ΝΔ με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή προς την Έφη Αχτσιόγλου.  

Όπως τονίζουν δεν επιτρέπεται οι χιλιάδες συνταξιούχοι να παραμένουν σε καθεστώς σύγχυσης και αγωνίας, καλώντας παράλληλα την κυβέρνηση να σταματήσει να τους εξαπατά με χρονοδιαγράμματα που διαρκώς διαψεύδονται. 

Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση εσκεμμένα δίνει την εντύπωση εύρυθμης λειτουργίας του ΕΦΚΑ, και καταγγέλλουν ότι στην πραγματικότητα επικρατεί κατάσταση πλήρους απορρύθμισης.  

Υπογραμμίζουν ότι η ηγεσία του υπουργείου έχει διαψευστεί απόλυτα σε όλες τις προηγούμενες προβλέψεις για την εκκαθάριση των εκκρεμών συντάξεων και κατηγορούν την κυβέρνηση για την εγκατάλειψη του καινοτόμου συστήματος ΑΤΛΑΣ, που είχε παρουσιάσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τον Δεκέμβριο του 2014,  προσφέροντας τη δυνατότητα αυτοματοποιημένης ηλεκτρονικής έκδοσης των συντάξεων. 

Οι βουλευτές ρωτούν την Υπουργό πόσοι είναι σήμερα οι ασφαλισμένοι οι οποίοι λαμβάνουν προσωρινή σύνταξη από τον ΕΦΚΑ και για πόσο χρόνο, καθώς και ποιος είναι ο συνολικός μέσος χρόνος αναμονής για τις συντάξεις και τα εφάπαξ που εκκρεμούν σήμερα.  

 

Στέλλα Παπαμιχαήλ 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα