back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γ.Δραγασάκης: Πέρασαν τα δύσκολα για τις τράπεζες

Διαβάστε επίσης

“Τα δύσκολα για τις τράπεζες ανήκουν στο παρελθόν” ανέφερε στη Βουλή ο αντιπρόεδρος τη Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης  Γιάννης Δραγασάκης, διαψεύδοντας ότι ο ίδιος έθεσε θέμα νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

“Ορισμένες δυνάμεις στην προσπάθειά τους να αντιπολιτευθούν την κυβέρνηση θυσιάζουν και σοβαρότητα και υπευθυνότητα” ανέφερε ο κ. Δραγασάκης στρέφοντας τα βέλη του κατά της Ν.Δ αλλά και ΜΜΕ γιατί διαστρέβλωσαν όπως είπε: “τις “αυτονόητες αλήθειες που διατύπωσα την περασμένη εβδομάδα στην Επιτροπή της Βουλής”.

Για το θέμα της επέκτασης του “νόμου Κατσέλη” σημείωσε ότι η όποια ρύθμιση νομοθετηθεί θα πρέπει να βλέπει τις κοινωνικές συνέπειες, όπως και στην περίπτωση της προστασίας της πρώτης κατοικίας για την οποία η κυβέρνηση θα νομοθετήσει εντός του Φεβρουαρίου, τις δημοσιονομικέ συνέπειες και τέλος την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών.

“Αυτά είναι τα στοιχεία που διαμορφώνουν το πλαίσιο για μια ορθολογική συζήτηση” τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Περιγράφοντας τους βασικούς άξονες του νομοσχεδίου που θα αντικαταστήσει το νόμο Κατσέλη ο κ. Δραγασάκης ανέφερε ότι το νέο πλαίσιο θα περιλαμβάνει προστασία της πρώτης κατοικίας, δραστικά μικρότερη δόση για τους οφειλέτες και προστασία σε κατηγορίες που δεν περιλαμβάνονταν μέχρι σήμερα όπως για παράδειγμα οι μικρέμποροι.

Δ.Ράντος

 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα