back to top
20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δημοσκόπηση της Opinion Poll για το δήμο Αθηναίων – Προηγείται ο Κώστας Μπακογιάννης

Διαβάστε επίσης

Δημοσκόπηση για το δήμο της Αθήνας διενήργησε η Opinion Poll ενόψει των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών του Μαίου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης προηγείται, με διαφορά 25,3 μονάδες στην προτίμηση των πολιτών της Αθήνας για τον Δήμο συγκεντρώνοντας ποσοστό 33,8% στην πρόθεση ψήφου, ενώ δεύτερο ακολουθεί με ποσοστό 8,5% ο υποψήφιος του ΚΙΝΑΛ Παύλος Γερουλάνος.

Ακολουθούν ο Ηλίας Κασιδιάρης της Χρυσής Αυγής με 7,9%, ενώ ο Νάσος Ηλιόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην πέμπτη θέση με 6%. Ο προερχόμενος από τη ΝΔ, Χρήστος Τεντόμας συγκεντρώνει ποσοστό 6,2% και ο Νίκος Σοφιανός του ΚΚΕ 4,2%. Το 25,7% των ερωτηθέντων απάντησαν πως ακόμα δεν έχουν αποφασίσει ποιον δήμαρχο θα ψηφίσουν ενώ το 2,5% απαντά ότι θα επέλεγε την αποχή από τις κάλπες.

Περίπου το 57% των ερωτηθέντων απαντά ότι έχει θετική ή μάλλον θετική γνώμη για τον Κώστα Μπακογιάννη, ενώ είναι εντυπωσιακό ότι το 46% απαντά ότι δεν γνωρίζει τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσο Ηλιόπουλο!

 

 

 

Οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 46,8% ζητούν από τον υποψήφιο δήμαρχο που θα επιλέξουν να έχει γνώση των προβλημάτων της πόλης, το 37,1% τον θέλει κοντά στους δημότες, ενώ την εμπειρία ιεραρχεί ψηλά στα κριτήρια επιλογής το 23,6%. Ενας στους δέκα (9,5%) ιεραρχεί ως σημαντικό κριτήριο επιλογής να είναι ο υποψήφιος δήμαρχος αυτοδιοικητικό στέλεχος.


Στην έρευνα που διεξήχθη κατά το διάστημα από τις 25 έως τις 30 Ιανουαρίου με τη συμμετοχή 1.002 νοικοκυριών, το 65,8% ιεραρχεί ως σοβαρότερο πρόβλημα της Αθήνας την καθαριότητα, η εγκληματικότητα καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση με ποσοστό 26,2%, τα προβλήματα του οδικού δικτύου ακολουθούν (ποσοστό 16,6%), ενώ το κυκλοφοριακό / έλλειψη πάρκινγκ παίρνει βραχεία κεφαλή στο μεταναστευτικό, αφού κατατάσσονται αντίστοιχα στην τέταρτη και πέμπτη θέση των σοβαρότερων προβλημάτων της Αθήνας με ποσοστά 13,8% και 13,1% αντίστοιχα.

 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα