back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πολιτική θύελλα μετά τη «στήριξη» των 6 στον ΣΥΡΙΖΑ

Διαβάστε επίσης

Νέα πολιτική θύελλα ξέσπασε μετά το αίτημα των ανεξάρτητων βουλευτών Κουντουρά, Κόκκαλη, Παπακώστα και Δανέλλη, και των βουλευτών των ΑΝΕΛ Ζουράρι και Παπαχριστόπουλου να προσμετρώνται οι ψήφοι τους σε κάθε νομοσχέδιο με αυτές των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυβέρνηση χρησσιμοποίησε την πρόθεση των βουλευτών προκειμένου να απαντήσει στα περί «κυβέρνησης κουρελού» της αντιπολίτευσης, με το Μαξίμνου να σημειώνει ότι «κατέρρευσε το αφήγημα».

Κυβερνητικοί παράγοντες, μιλώντας στον Αθήνα 9.84, προκάλεσαν την Αξιωματική Αντιπολίτευση να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας, εάν ακόμη θεωρεί πως η κυβέρνηση δεν διαθέτει τη δεδηλωμένη στην Βουλή.

Από τη μεριά τους τα κόμματα της αντιπολίτευσης πέρασαν στην αντεπίθεση, με τη ΝΔ να κένει λόγο για «έξι δεκανίκια του κ. Τσίπρα» τα οποία « εκχώρησαν εν λευκώ τη συνείδησή τους».

«Η διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ στην ακροδεξιά καλά κρατεί. ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και τα δεκανίκια τους θα τελειώσουν μαζί», σχολίασε ο εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης.

«Διπλή η ανηθικότητα των έξι. Και δεν εκπροσωπούν τους πολίτες που τους ψήφισαν και δίνουν λευκή επιταγή στην κυβέρνηση», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Κ.Κατσίκης: Ο Παπαχριστόπουλος αλλάζει θέσεις μέρα με τη μερά – Με ξέπληξε ο Ζουράρις

Έκπληκτος για τη θέση του Κώστα Ζουράρι, δήλωσε ο βουλευτής ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκης στον Αθήνα 9.84 και τον Ηλία Κανέλλη.

«Ο κ. Ζουράρις με εξέπληξε εχθές. Δεν μπορεί να είναι και σε εμάς και στον ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ σε ό,τι αφορά τον κ. Παπαχριστόπουλο σημείωσε ότι «εκείνος αλλάζει θέσεις από τη μία μέρα στην άλλη. Αν παραδώσει την έδρα ευελπιστούμε ο πρώτος επιλαχών που θα την πάρει να την παραδώσει και εκείνος ώστε να ενταχθεί η δεύτερη επιλαχούσα, εν προκειμένω η κ. Σκλαβενίτη. Εξ’ όσων γνωρίζω αυτό έχει δρομολογηθεί. Εάν αυτό δεν γίνει τότε και πάλι ο αριθμός 5 είναι ο αριθμός με τον οποίον εμείς μπορούμε να παραμείνουμε ως κοινοβουλευτική ομάδα».

Νίκος Ρωμανός: Ο τρόπος που λειτουργεί η κυβέρνηση θυμίζει μαφία

«Ο τρόπος που έχουμε δει να λειτουργούν αυτές τις τελευταίες τρεις εβδομάδες δεν θυμίζει κυβέρνηση σίγουρα, θυμίζει μαφία» σχολίασε ο πρώην αναπληρωτής εκπρόσωπος στρατηγικού σχεδιασμού της ΝΔ Νίκος Ρωμανός, στο Αθήνα 9.84 και τους Νεκτάριο Νώτη και Τζίνα Μοσχολιού.

«Αυτή η προσχώρηση (των έξι) έγινε μετά από 2 εβδομάδες μίας πρωτοφανούς κατάστασης. Είναι ντροπή. Αναρωτιέμαι αν τόσο ξεδιάντροπα η συναλλαγή γίνεται μείζον ζήτημα στην πολιτική αντιπαράθεση, γιατί να μην υποπτευθώ ότι η ίδια συναλλαγή μπορεί να υπήρξε στα εθνικά ζητήματα, σε διαπραγματεύσεις για την οικονομία. Δηλαδή δύο κυβερνητικοί εταίροι οι οποίοι πλέον επίσημα αλληλοκατηγορούνται για συναλλαγές γιατί να μη λειτουργοόυν έτσι μόνιμα;» αναρωτήθηκε.

Από τη μεριά του ο συνταγματολόγος Κώστας Μποτόπουλος, σχολίασε στον Αθήνα 9.84 την χθεσινή επιστολή του πρωθυπουργού προς τον Πρόεδρο της Βουλής, δύο ώρες πριν τη συνεδρίαση της Επιτροπής για τον Κανονισμό της Βουλής.

«Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε να δίνει εντολή στον πρόεδρο της Βουλής, πράγμα που είναι αντίθετο στη διάκριση των εξουσιών. Η εκτέλεστικη εξουσία να ζητάει απο την νομοθετική να κάνει ή να μην κάνει κάτι σε σχέση με τον κανονισμό της Βουλής. Είναι και μια παραδοχή ήττας το χθεσινό. Εστω την τελευταία στιγμή αποφεύχθηκε μία αλλαγή του κανονισμού που όλοι καταλαβαίναμε ότι μόνο σκοπό είχε να προσπαθήσει να ενισχύσει τους νέους συσχετισμους δυνάμεων, είανι και μία παραδοχή ήττας» σημείωσε.

Ο κ. Μποτόπουλος κατέληξε σημειώνοντας ότι γινεται προσπάθεια να λυθούν «με τεχνητό τρόπο πολιτικά προβλήματα και όχι θεσμικά προβλήματα. Αυτά δεν έχουν σχέση με την ομαλότητα λειτουργίας της Βουλής, έχουν σχέση με προβλήματα που συναντά στη συγκεκριμένη περίπτωση η κυβέρνηση και επειδή από τον ελάσσονα εταίρο της υπάρχουν διαλυτικά φαινόμενα».

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα