back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Να προσμετράται η ψήφος τους με τον ΣΥΡΙΖΑ ζητούν οι 6 βουλευτές

Διαβάστε επίσης

Τύποις εκτός, αλλά κατ΄ ουσίαν εντός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να λογίζονται εφεξής οι έξι βουλευτές, τέσσερις ανεξάρτητοι και δύο των ΑΝΕΛΛ που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Με επιστολές τους προς τον Πρόεδρο της Βουλής, η Έλενα Κουντουρά, η Κατερίνα Παπακώστα, ο Βασίλης Κόκκαλης, ο Σπύρος Δανέλλης και οι παραμένοντες μέχρι νεοτέρας στους ΑΝΕΛ Κώστας Ζουράρις και Θανάσης Παπαχριστόπουλος, γνωστοποίησαν την πρόθεση τους η ψήφος τους σε κάθε νομοσχέδιο να προσμετράται μαζί με αυτές των βουλευτών της συμπολίτευσης.

Έτσι,κάθε φορά που θα υπάρχει ονομαστική ψηφοφορία, θα επιβεβαιώνεται η πλειοψηφία των 151 βουλευτών, δηλαδή 145 του ΣΥΡΙΖΑ και των έξι που τον στηρίζουν.

Κυβερνητικές πηγές: «Κατέρρευσε το αφήγημα περί κυβέρνησης κουρελού»

«Και οι έξι βουλευτές που δεν ανήκουν στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ αλλά έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης και συνεχίζουν να στηρίζουν το κυβερνητικό έργο, δήλωσαν με επιστολή τους στον πρόεδρο της Βουλής ότι η ψήφος τους θα καταμετράται στην κυβερνητική πλειοψηφία χωρίς να εντάσσονται στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ» σημειώνουν πηγές της κυβέρνησης.

Μάλιστα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι «το αφήγημα περί κυβέρνησης κουρελού, κατέρρευσε».

ΝΔ: «Τα έξι δεκανίκια του κ. Τσίπρα εκχώρησαν εν λευκώ τη συνείδησή τους»

«Η κοινοβουλευτική ντροπή που παρακολουθούμε δεν έχει προηγούμενο. Τα έξι δεκανίκια του κ. Τσίπρα εκχώρησαν εν λευκώ τη συνείδησή τους, δηλώνοντας εκ προοιμίου ότι θα ψηφίζουν ό,τι και να φέρει στη βουλή», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και ξεκαθαρίζει ότι «δεν θα επιτρέψει αυτόν τον κοινοβουλευτικό ευτελισμό».

Η Πειραιώς προσθέτει:«Το σημερινό πληρεξούσιο είναι συνταγματικά ανυπόστατο. Η κυβέρνηση κουρελού παραμένει κυβέρνηση μειοψηφίας και να ξέρουν άπαντες ότι θα τίθενται διαρκώς και επώνυμα προ των ευθυνών τους».

Μαξίμου: Κουρελιάστηκαν οι ισχυρισμοί Μητσοτάκη

«Η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Μητσοτάκης παρά την ψήφο εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση και τις διαδοχικές κοινοβουλευτικές ήττες στις ονομαστικές ψηφοφορίες, επέμεναν να αμφισβητούν την κυβερνητική πλειοψηφία», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές και προσθέτουν:

«Σήμερα που οι ισχυρισμοί του κ. Μητσοτάκη κουρελιάστηκαν άπαξ δια παντός, είναι λογικό να έχει νεύρα».

Ποτάμι για Δανέλλη: Γιατί δεν τολμά να πει ότι προσχωρεί στο ΣΥΡΙΖΑ;

«Όταν ο κ. Δανέλλης είχε δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, είχαμε πει ότι πέρασε στη συμπολίτευση. Τώρα το ομολογεί και ο ίδιος ζητώντας από τον Πρόεδρο της Βουλής, η ψήφος του πάντα και παντού να προσμετράται μαζί με τις ψήφους των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ» σχολιάζει το Ποτάμι και προσθέτει:

«Γιατί δεν τολμάει να το πει ευθέως ότι προσχωρεί άνευ όρων στον ΣΥΡΙΖΑ; Μήπως γιατί έχει δεσμευτεί ότι όταν προσχωρήσει σε άλλο κόμμα θα δώσει πίσω την έδρα του, γιατί… αυτός δεν είναι σαν όλους τους άλλους;».

Δημήτρης Ράντος – Γιώργος Κατσίγιαννης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα