back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η ΝΔ αν επιμένει περί κυβέρνησης «κουρελού» ας καταθέσει πρόταση δυσπιστίας

Διαβάστε επίσης

«Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν δικαιούνται να ομιλούν για κυβέρνηση κουρελού, καθώς και αυτό το ευκαιριακό τους αφήγημα κατέρρευσε, όπως άλλωστε και οι ατυχείς προβλέψεις τους για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Αν θέλουν ας καταθέσουν πρόταση δυσπιστίας» ανέφερε στον Αθήνα 9.84, κορυφαίος κυβερνητικός αξιωματούχους, μετά την θετική τροπή που πήρε το θρίλερ των προηγούμενων ημερών αναφορικά με την «αμφισβήτηση» της κυβερνητικής πλειοψηφίας και τις αιτιάσεις περί ελλιπούς κοινοβουλευτικής νομιμοποίησης. Η λευκή επιταγή που έδωσαν στο Μέγαρο Μαξίμου, εκχωρώντας την ψήφο τους, για πάσα νομοθετική χρήση το επόμενο διάστημα έξι βουλευτές, προερχόμενοι από τους ΑΝΕΛ, το ΠΟΤΑΜΙ και τη Ν.Δ, δηλαδή οι Ε. Κουντουρά, ο Θ. Παπαχριστόπουλος, Β. Κόκκαλης, Κ. Ζουράρης, Σ. Δανέλλης και Κ. Παπακώστα, ερμηνεύεται πλέον ανοιχτά από το Μέγαρο Μαξίμου ως «θεσμική κατοχύρωση» της δεδηλωμένης στην Βουλή και ως εκ του ουδείς μπορεί να ισχυρίζεται πως ο Α. Τσίπρας κυβερνά χωρίς να διατηρεί χωρίς αστερίσκους την ψήφο εμπιστοσύνης που είχε λάβει από την Βουλή λίγο πριν την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών.

Αργά το βράδυ της Δευτέρας, το Μέγαρο Μαξίμου με non paper, κινήθηκε αντιστοίχως. «Η Ν.Δ και ο κ. Μητσοτάκης παρά την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και τις διαδοχικές κοινοβουλευτικές ήττες στις ονομαστικές ψηφοφορίες, επέμεναν να αμφισβητούν την κυβερνητική πλειοψηφία. Οι ισχυρισμοί του κ. Μητσοτάκη κουρελιάστηκαν άπαξ δια παντός, είναι λογικό να έχει νεύρα» ανέφερε χαρακτηριστικά η διαρροή από το πρωθυπουργικό γραφείο. Την ίδια στιγμή, άλλοι κυβερνητικοί παράγοντες, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 προκαλούσαν την Αξιωματική Αντιπολίτευση να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας, εάν ακόμη θεωρεί πως η κυβέρνηση δεν διαθέτει τη δεδηλωμένη στην Βουλή.

Γιώργος Κατσίγιαννης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα