back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Π. Καμμένος: «Εγώ έστειλα τον Φωκά για γκαζόζα»

Διαβάστε επίσης

«Εγώ είπα στον βουλευτή μου να πάει για γκαζόζα», αποκάλυψε το πρωί της Πέμπτης μιλώντας στον «ΣΚΑΪ» ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, «για να καταλάβουν τι θα πει “εγκαταλείπω τους ΑΝΕΛ”».

Ο κ. Καμμένος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά των κ.κ. Τσίπρα, Κοτζιά και Κουίκ, υπερασπίστηκε τον κ. Πολάκη και διεμήνυσε ότι «εάν διαλύσουν την Κ.Ο. των ΑΝΕΛ, δεν θα κάνουμε παρέλαση».

Αναφερόμενος στο περιστατικό με τον Αριστείδη Φωκά και τη γκαζόζα, ο Πάνος Καμμένος είπε πως ήταν δική του απόφαση να στείλει τον βουλευτή για αναψυκτικό προκειμένου να δημιουργηθεί αναστάτωση στην ψηφοφορία. Πιο συγκεκριμένα ο τέως υπουργός Εθνικής Άμυνας εξήγησε πως συνομιλώντας με τον κ. Φωκά, ο οποίος μετείχε ως εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ στη συνεδρίαση της Επιτροπής της Βουλής που επρόκειτο να εγκρίνει επί της αρχής το νομοσχέδιο για τον ΑΣΕΠ, του είπε: «Θα πας επιδεικτικά και θα πιεις μια γκαζόζα στο καφενείο της Βουλής για να καταλάβουν τι σημαίνει «εγκαταλείπω τους ΑΝΕΛ» και μένω με τρεις υπουργούς». Παράλληλα έστειλε μήνυμα πως «εάν τολμήσουν να διαλύσουν την ΚΟ των ΑΝΕΛ αντιθεσμικά να ξέρουν ότι έχουμε πλέον πόλεμο. Θα ξαναπάμε για γκαζόζα».
Ο Πάνος Καμμένος κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως σχεδίαζε τη διάλυση της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ. Ο «Τσίπρας με πούλησε 100 φορές» και διεμήνυσε περισσότερες από μια φορές ότι θεωρεί «αιτία πολέμου» την ενδεχόμενη διάλυση της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ. «Αν κρατήσει στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων στον ανασχηματισμό, θα έχουμε πόλεμο» σημείωσε και επανέλαβε την εκτίμηση για εκλογές πριν από την 25η Μαρτίου. «Αν προχωρήσουμε σε βρώμικες κινήσεις και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις, παρέλαση δεν θα κάνουμε», είπε.

«Οι περίεργες ιδέες του ΣΥΡΙΖΑ»

Ο πρώην συγκυβερνήτης του Αλέξη Τσίπρα μίλησε και για τις διαφωνίες που κατά καιρούς εξέφραζαν οι ΑΝΕΛ ως κυβερνητικός εταίρος. Οι ΑΝΕΛ περιόριζαν «τις περίεργες ιδέες του ΣΥΡΙΖΑ». Χαρακτηριστικό παράδειγμα είπε ήταν μια απόφαση που του ήρθε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας του αναπληρωτή υπουργού, «πώς τον έλεγαν, Ήμερο;» (εννοώντας τον Κώστα Ήσυχο, νυν στέλεχος της ΛΑΕ), να ονομάσουμε στρατόπεδο στη Μακεδονία «στρατόπεδο Σαράφη». Αντιλαμβάνεστε ότι αυτό θα διέλυε το στράτευμα. Μετά έρχονταν διάφοροι ΣΥΡΙΖΑιοι για να περάσουν νομοσχέδια για τους στρατιώτες που δεν θέλουν να φέρουν όπλα, τους αρνητές».
«Η επίθεση από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον μου ξεκίνησε τον Νοέμβριο», υπογράμμισε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε πως «κορυφώθηκε με την συνέντευξη Κοτζιά όπου ο τότε υπουργός Εξωτερικών διαβεβαίωνε ότι η κυβέρνηση έχει βρει τους 151. Τότε ο κύριος Τσίπρας άρχισε να προσφέρει καρέκλες σε βουλευτές των ΑΝΕΛ για να εξαγοράσει την ψήφο τους». «Το deal έγινε και ήταν και βρώμικο» ισχυρίστηκε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και εξήγησε: «Ο ίδιος ο Τσίπρας άρχισε να βλέπει κατά μόνας τους βουλευτές, πρόσφερε υπουργικές θέσεις στην Κουντουρά και τον Κόκκαλη». Άφησε ωστόσο εκτός αυτής της κριτικής τον Θανάση Παπαχριστόπουλο, που όπως είπε «έχει έντιμη συμπεριφορά και μπορεί να πάει όπου θέλει».

Επίθεση σε Κουίκ-Κουντουρά

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ εξαπέλυσε επίθεση και κατά του Τέρενς Κουίκ, ο οποίος θα καταλάβει την έδρα του Θανάση Παπαχριστόπουλου όταν αυτός την παραδώσει. «Ο κ. Κουίκ ξεκίνησε με τους ΑΝΕΛ έγινε δύο φορές βουλευτέης και έγινε δύο φορές υπουργός. Εάν αποφασίσει να δολοφονήσει τους ΑΝΕΛ και να πετάξει στον δρόμο 50 οικογένειες ας πάρει τις αποφάσεις του και ο λαός τις δικές του. Εγώ δεν θα παρακαλέσω κανένα».
Για την Έλενα Κουντουρά, ο κ. Καμμένος είπε: «Δεν περίμενα να γυρίσει να με πουλήσει με αυτόν τον τρόπο». Πρόσθεσε δε ότι όταν συνάντησε την κ. Κουντουρά δύο ημέρες πριν εγκαταλείψει την κυβέρνηση, εκείνη του είπε πως «μέχρι τον Μάρτιο έχει να τελειώσει τις εκκρεμότητές της στο υπουργείο, αλλά να μην ψηφίσουμε την Συμφωνία. Να την περιμένουμε να την δούμε, για να κερδίσουμε λίγο χρόνο, αλλά να μην την ψηφίσουμε».

«Ο Κοτζιάς θα προφυλακιστεί» – «Τον Πολάκη τον αγαπώ»

«Ο κ. Κοτζιάς θα προφυλακιστεί αν ξεκινήσει η διαδικασία της έρευνας για τις βίζες, έχει κάνει παράνομες ενέργειες, έχω έτοιμους φακέλους με στοιχεία, έχει βάλει από την πίσω πόρτα εταιρίες του Σόρος να ελέγχουν τις βίζες» ισχυρίστηκε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δίνοντας συνέχεια στη διαμάχη του με τον τέως υπουργό Εξωτερικών.
«Έχει παραβιάσει το νόμο στην υπόθεση των εταιρειών βίζα που έχουν συνάψει συμβάσεις με το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών» τόνισε και πρόσθεσε: «Δεν ξέρω αν υπάρχει μίζα, αλλά φοροδιαφυγή υπάρχει σίγουρα. Θα τον καθίσω στο σκαμνί γιατί έχει παρανομήσει».
Όσον αφορά την (ακόμη μία) χυδαία επίθεση του Παύλου Πολάκη κατά δημοσιογράφων, ο Πάνος Καμμένος τον υπερασπίστηκε: «Τον Πολάκη τον αγαπάω πολύ και δεν θα μου τον πειράζετε. Είναι ένας πολύ έντιμος άνθρωπος, είναι ένας δουλευταράς» ανέφερε χαρακτηριστικά και για να δικαιολογήσει το μένος κατά των εκπροσώπων του Τύπου είπε: «Τον σκάσατε, τον καταλαβαίνω, μπορεί να είναι λίγο άγριος στις κουβέντες του, μπορεί να λέει μια κουβέντα παραπάνω, αλλά είναι ειλικρινής».

«Ο Σημίτης έκανε έγκλημα στα Ίμια»

Ο Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε και στην επέτειο των Ιμίων, δηλώνοντας πως τότε «ο Σημίτης διέπραξε έγκλημα. Όταν εχθρικές δυνάμεις ανεβαίνουν σε βραχονησίδα, την βραχονησίδα την ισοπεδώνεις. Ο Σημίτης έπρεπε να κάτσει στο σκαμνί».
Όσον αφορά στην δική του στάση, να καταθέτει στεφάνι στα Ίμια όσο ήταν υπουργός Άμυνας σημείωσε: «Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο. Εγώ πήγαινα ακριβώς εκεί που πέσανε, στο σημείο της θυσίας των ηρώων μας και κατέθετα στεφάνι. Ήταν μήνυμα επίδειξης σημαίας, εθνικής κυριαρχίας και η τελευταία μου πράξη ως υπουργός».

«Μόλις έφυγα ο ΣΥΡΙΖΑ διεισδύει στο στράτευμα»

Αναφερόμενος σε όσα έγιναν κατά τις πρόσφατες κρίσεις στο στράτευμα, ο τέως υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε πως πριν αποχωρήσει από υπουργός είχε συζητήσει με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ευάγγελο Αποστολάκη «και τους ζήτησα, όπως γινόταν επί 4 χρόνια, να μην μπουν πολιτικά κριτήρια στις κρίσεις γιατί εγώ δεν βλέπω πολιτική ταυτότητα στους αξιωματικούς και μάλιστα επειδή ήξερα ότι θα χτυπηθούν ο ναύαρχος Παυλόπουλος και ο κύριος Μανωλάκος, είχα πει στον πρωθυπουργό ότι αυτούς πρέπει να τους προστατεύσεις».
Εξηγώντας την σκέψη του, συνέχισε λέγοντας ότι πολλές φορές στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούσαν να επηρεάσουν τις εξελίξεις στις Ένοπλες Δυνάμεις: «Έκαναν προσπάθεια να διεισδύσουν στο υπουργείο Άμυνας και τους σταματούσα στην πύλη», είπε αναφερόμενος ονομαστικά στον πρώην γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Ρήγα.
Για τις πρόσφατες εξελίξεις στη Βενεζουέλα ο Πάνος Καμμένος χαρακτήρισε «απαράδεκτη την στήριξη Μαδούρο από την κυβέρνηση, διάφορα τέτοια εγώ τα σταματούσα», και πρόσθεσε με νόημα πως «είχαν κάτι περίεργες ιδέες ορισμένοι στον ΣΥΡΙΖΑ».

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα