back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η κινηματογραφική εβδομάδα από 31/01

Διαβάστε επίσης

Η βραβευμένη στο Φεστιβάλ Βενετίας «Ευνοούμενη» του Γιώργου Λάνθιμου, η οποία έχοντας αποσπάσει δέκα υποψηφιότητες, μετράει αντίστροφα για την 91η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου -ξημερώματα Δευτέρας στην Ελλάδα- στο Dolby Theatre του Χόλιγουντ κλέβει τα βλέμματα στην κινηματογραφική αυτή εβδομάδα.

 

 

Η ΕΥΝΟΟΥΜΕΝΗ (THE FAVOURITE)

Κωμωδία, Έγχρωμη, Διάρκεια: 119′
Παραγωγή: Ιρλανδία – Αγγλία – ΗΠΑ, Σκηνοθεσία: Γιώργος Λάνθιμος
Πρωταγωνιστούν: Ολίβια Κόλμαν, Ρέιτσελ Βάις, Έμα Στόουν, Νίκολας Χουλτ

Αρχές του 18ου αιώνα. Η Αγγλία βρίσκεται σε πόλεμο με τους Γάλλους. Παρόλα αυτά, οι αγώνες πάπιας και η κατανάλωση ανανά βρίσκονται στο απόγειο τους. Η φιλάσθενη Βασίλισσα Άννα βρίσκεται στο θρόνο και η στενή της φίλη Λαίδη Σάρα κυβερνά τη χώρα στη θέση της, ενώ ταυτόχρονα φροντίζει για την υγεία της Άννας και το απρόβλεπτο ταπεραμέντο της. Όταν μια νέα υπηρέτρια, η Άμπιγκεϊλ φτάνει, η γοητεία της την κάνει αμέσως αγαπητή στη Σάρα. Η Σάρα την παίρνει υπό την προστασία της και η Άμπιγκεϊλ βρίσκει μια ευκαιρία να επιστρέψει στις αριστοκρατικές της ρίζες. Καθώς οι τακτικές του πολέμου καταναλώνουν όλο το χρόνο της Σάρα, η Άμπιγκεϊλ παίρνει τη θέση της Σάρα ως η συντροφιά της Βασίλισσας. Η φιλία τους της δίνει την ευκαιρία να κάνει πραγματικότητα τις φιλοδοξίες της και δεν θα αφήσει καμία γυναίκα, καμία πολιτική και κανένα κουνέλι να σταθούν εμπόδιο στο δρόμο της…

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

ΣΕΡΛΟΚ ΧΟΛΜΣ & ΔΡ. ΓΟΥΟΤΣΟΝ (HOLMES & WATSON)

Κωμωδία, Έγχρωμη, Διάρκεια: 90′
Παραγωγή: Αμερικανική, Σκηνοθεσία: Ίταν Κοέν
Πρωταγωνιστούν: Γουίλ Φερέλ, Τζον Σ. Ράιλι, Ρεμπέκα Χολ, Ρομπ Μπράιντον

Mια κωμική εκδοχή των περιπετειών του θρυλικoύ ντετέκτιβ και του πιστού του φίλου.

Όταν ένα πτώμα αποκαλύπτεται μέσα στην τούρτα γενεθλίων του Χόλμς, όλα δείχνουν ότι πίσω από τη νοσηρή έκπληξη κρύβεται το εγκληματικό μυαλό του Τζέιμς Μοριάρτι . Όμως, ο διάσημος ντετέκτιβ διατηρεί τις αμφιβολίες του. Όσο η έρευνα ανατρέπει όλα τα δεδομένα, ο Σέρλοκ Χολμς και ο Δρ. Γουάτσον αντιμετωπίζουν τη μεγαλύτερη απειλή της συνεργασίας τους. To ντουέτο πρέπει να παραμείνει δεμένο για να βρει τον δολοφόνο, να σώσει τη Βασίλισσα και να αποκαταστήσει τη φήμη του. Όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι δε θα χωρίσουν οι δρόμοι τους εξαιτίας αυτής της μυστηριώδους υπόθεσης.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

Η ΘΕΤΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ (THE UPSIDE)

Κωμωδία, Έγχρωμη, Διάρκεια: 126′
Παραγωγή: Αμερικανική, Σκηνοθεσία: Νιλ Μπέργκερ
Πρωταγωνιστούν: Μπράιαν Κράνστον, Κέβιν Χαρτ, Νικόλ Κίντμαν, Τζουλιάνα Μάργκουλις

Αμερικανικό ριμέικ της τεράστιας γαλλικής επιτυχίας των «Άθικτων».

Ένας τετραπληγικός δισεκατομμυριούχος προσλαμβάνει για βοηθό του έναν πρώην κατάδικο που είναι ελεύθερος υπό όρους και μια ιδιαίτερη σχέση αρχίζει να αναπτύσσεται.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

BACKTRACE (FLASHBACK)

Περιπέτεια, Έγχρωμη, Διάρκεια: 92′
Παραγωγή: Καναδάς – ΗΠΑ, Σκηνοθεσία: Μπράιαν Α. Μίλερ
Πρωταγωνιστούν: Σιλβέστερ Σταλόνε, Ράιαν Γκούσμαν, Μάθιου Μοντάιν

Μία ληστεία πάει στραβά και τα θύματα είναι πολλά. Ο μόνος επιζών ληστής παθαίνει αμνησία και δεν θυμάται πού έκρυψε 500.000 δολάρια. Όταν μία μυστηριώδης ομάδα τον βγάζει από το νοσοκομείο για να βρει τα λεφτά, του χορηγεί ένα πειραματικό φάρμακο που στέλνει το μυαλό του σε άλλες εποχές, αποκαλύπτοντας κρυμμένα μυστικά. Oσο ο αστυνομικός βρίσκεται στα ίχνη του, ο ληστής παλεύει να θυμηθεί πριν ένας ξεχασμένος εχθρός τον ανακαλύψει και τον προλάβει.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

 

ΑΠΟΔΗΜΗΤΙΚΑ ΠΟΥΛΙΑ (PAJAROS DE VERANO / BIRDS OF PASSAGE)

Κοινωνική, Έγχρωμη, Διάρκεια: 125′
Παραγωγή: Κολομβία – Δανία – Μεξικό, Σκηνοθεσία: Σίρο Γκέρα, Κριστίνα Γκαλέγκο
Πρωταγωνιστούν: Καρμίνα Μαρτίνεζ, Τζον Ναρβάεζ, Χοσέ Ακόστα, Χοσέ Βισέντε Κότες

Η ταινία αποτελεί μια ιστορία από τις ερήμους της Κολομβίας των ’70s, όπου τα καρτέλ ναρκωτικών έκαναν την εμφάνισή τους.

Η εναρκτήρια νότα που ξεκίνησε το τραγούδι του εμπορίου ναρκωτικών στην Κολομβία, γίνεται προσωπική υπόθεση μέσα από την τραγική ιστορία μιας οικογένειας γηγενών, των Γιάγιου που βρίσκονται, σχεδόν αυθόρμητα, αναμεμειγμένοι στην αναπτυσσόμενη επιχείρηση πώλησης μαριχουάνας στους νέους Αμερικανούς της δεκαετίας του ’70. Όταν η απληστία και το πάθος έρχονται σε σύγκρουση με τους άγραφους νόμους τιμής, ξεσπά ένας εμφύλιος πόλεμος που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή, τον πολιτισμό και τις προγονικές παραδόσεις τους.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

ΤΟΣΟΔΟΥΛΙΚΑ 2: Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΆΚΡΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ(MINUSCULE – LES MANDIBULES DU BOUT DU MOND)

Animation, Έγχρωμη, Διάρκεια: 92′
Παραγωγή: Γαλλία – Κίνα, Σκηνοθεσία Ελέν Ζιρό, Τομά Ζαμπό

Όταν μια μικρή πασχαλίτσα, ο Τζούνιορ, παγιδεύεται σε ένα δέμα με προορισμό τη Γουαδελούπη, ο πατέρας του, το μυρμήγκι και η αράχνη ξεκινούν ένα ριψοκίνδυνο ταξίδι για να τον φέρουν πίσω.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα