back to top
19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Επένδυση 11 εκατ. στη Veridos Ματσούκης από την ΕΤΕπ για παραγωγή διαβατηρίων

Διαβάστε επίσης

Με 11 εκατ. ευρώ χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων την ελληνική εταιρεία εκτυπώσεων Veridos Ματσούκης Α.Ε. για την κατασκευή υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων παραγωγής διαβατηρίων και ταυτοτήτων στην Αττική.

Το 10ετές δάνειο της ΕΤΕπ εντάσσεται στο πρόγραμμα συνολικών επενδύσεων ύψους 23 εκατ. ευρώ που πρόκειται να πραγματοποιήσει η ελληνική εταιρεία με στόχο την εντατικοποίηση της παραγωγής εγγράφων ταυτοποίησης με ύψιστα χαρακτηριστικά ασφαλείας στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση, πρόκειται για την πρώτη ευρωπαϊκή χρηματοδότηση που λαμβάνει η Veridos Ματσούκης, η οποία αποδεικνύει έμπρακτα τη στήριξη της ΕΤΕπ στις άμεσες ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα. Τη σύμβαση χρηματοδότησης υπέγραψαν σήμερα, Πέμπτη, ο διευθύνων σύμβουλος της Veridos Ματσούκης, Ευθύμιος Ματσούκης, και ο επικεφαλής της ομάδας επενδύσεων της ΕΤΕπ στην Ελλάδα, Πίτερ Τζέικομπς.

Σημειώνεται ότι η νέα επένδυση θα οδηγήσει στη δημιουργία 55 εξειδικευμένων θέσεων εργασίας στο εργοστάσιο της εταιρείας στην Αθήνα. Η εταιρεία εκτυπώνει, εκτός από διαβατήρια και ταυτότητας, γραμματόσημα, εισιτήρια μαζικής μεταφοράς και άλλα επίσημα έγγραφα.

«Η Veridos Ματσούκης είναι κορυφαία εταιρεία εκτύπωσης ταυτοτήτων και εγγράφων ταυτοποίησης. Η νέα χρηματοδότηση της ΕΤΕπ θα επιτρέψει στην εταιρεία να ενισχύσει την παραγωγική της δυναμικότητα, κορυφαίας τεχνολογίας, στην Ελλάδα με στόχο την παραγωγή ακόμη ασφαλέστερων διαβατηρίων και ταυτοτήτων για διάφορες χώρες», δήλωσε στην τελετή υπογραφής ο κ. Ματσούκης.

«Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων είναι στην ευχάριστη θέση να συνδράμει τη νέα επένδυση μετασχηματισμού, ύψους 23 εκατ. ευρώ, από μια κορυφαία εταιρεία που εδρεύει στην Αθήνα, μέσω της χορήγησης δανείου 11 εκατ. ευρώ. Η Veridos Ματσούκης, σε συνεργασία με την Veridos GmbH, παράγουν ασφαλή έγγραφα ταυτοποίησης για πελάτες από όλον τον κόσμο και οι νέες εγκαταστάσεις στην Αθήνα θα πληρούν όλα τα διεθνή πρότυπα», δήλωσε ο κ. Τζέικομπ.

«Την τελευταία διετία, η ειδική ομάδα επενδύσεων της ΕΤΕπ στην Ελλάδα έχει εντείνει τη συνεργασία της με τις ελληνικές επιχειρήσεις και τους συμβαλλόμενους του Δημοσίου. Με αυτόν τον τρόπο, η ΕΤΕπ παρέχει χρηματοδοτικούς πόρους και τεχνική τεχνογνωσία με στόχο να ενθαρρύνει τις επενδύσεις σε νέους κλάδους και τις απευθείας χρηματοδοτήσεις που παρέχει σε ένα εύρος νέων πελατών, όπως είναι η Veridos Ματσούκης», συμπλήρωσε ο ίδιος.

«Η χρηματοδότηση που παρέχει η ΕΤΕπ σε μία ακόμη εταιρεία η οποία αναπτύσσει την παραγωγική της δυναμικότητα στην Ελλάδα, με ισχυρό εξαγωγικό προσανατολισμό, είναι μία ακόμη έμπρακτη ψήφος εμπιστοσύνης για τη χώρα και τις προοπτικές της», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας, Γιάννης Δραγασάκης.

Το 2018, η ΕΤΕπ συνέδραμε με χρηματοδοτήσεις άνω των 2,1 δισ. ευρώ σε νέες επενδύσεις στους τομείς της επιχειρηματικότητας, των μεταφορών, της ενέργειας και των τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα. Μεταξύ άλλων έχει χρηματοδοτήσει τις εγκαταστάσεις της SYSTEMS SUNLIGHT στη Θράκη, καθώς και την Ελβάλ-Χαλκόρ και το Αλουμίνιον Ελλάδος.

Χριστιάννα Κούσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα