back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ανακοινώθηκε η δημιουργία του πρώτου FilmOffice στην Αττική

Διαβάστε επίσης

Η περιφέρεια Αττικής ανακοίνωσε το πρώτο FilmOffice για την προσέλκυση ξένων επενδυτών

Το μεγάλο – οικονομικό, τουριστικό, πολιτιστικό – στοίχημα του FilmOffice της Αττικής , παρουσίασε η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου στο Νομισματικό Μουσείο με στόχο την ανάπτυξη συνεργείων της Περιφέρειας Αττικής, του EKOME A.E – Υπ. Ψηφιακής Πολιτικής και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου για την διευκόλυνση της προσέλκυσης διεθνών κινηματογραφικών παραγωγών και την στήριξη της εθνικής και τοπικής οικονομίας.

Η λειτουργία του γραφείου διευκόλυνσης οπτικοακουστικών παραγωγών (film office) της Αττικής, θα αποτελεί έναν κόμβο επικοινωνίας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, θα λαμβάνει τα αιτήματα σχετικά με την καταλληλότητα των χώρων για κινηματογραφικά γυρίσματα, θα παρέχει κατάλληλη πληροφόρηση στην διεθνή κινηματογραφική βιομηχανία για τις τεχνικές και διοικητικές διαδικασίες, θα συντονίζει όλες τις δράσεις επικοινωνίας μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων με βάση την τεχνογνωσία και εκπαίδευση που θα του παρέχει κυρίως το ΕΚΟΜΕ α.ε καθώς και το ΕΚΚ.

Η Περιφερειάρχης Αττικής περιέγραψε το FilmOffice ως εργαλείο συντονισμού και διευκόλυνσης για την υλοποίηση διεθνών οπτικοακουστικών παραγωγών στην Αττική, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα εγχείρημα «που δεν αφορά στενά την Αττική αλλά ευρύτερα τη χώρα και την εθνική οικονομία», θυμίζοντας ότι η δημιουργία του FilmOffice ήταν ένας από τους πρωταρχικούς στόχους «εδώ και πάνω από 4 χρόνια της Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής και σήμερα χάρη στη συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία, ο στόχος μας αρχίζει να υλοποιείται».

Στην παρουσίαση του FilmOffice της Αττικής μετείχαν ο Υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Λευτέρης Κρέτσος, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας – Ε.Κ.Ο.Μ.Ε. Α.Ε., Πάνος Κουάνης, ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Αλέξανδρος Βασιλικός, η Διευθύντρια του Hellenic Film Commission του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, Βένια Βέργου, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ανεξάρτητων Παραγωγών Οπτικοακουστικών Έργων (Σ.Α.Π.Ο.Ε.), Πάνος Παπαχατζής και ο Διευθυντής του Νομισματικού Μουσείου, Δρ Γεώργιος Κακαβάς. Την εκδήλωση συντόνισε η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων, Αγγελική Λεβέντη, ενώ παρευρέθηκε ο ηθοποιός, Άνθιμος Ανανιάδης καθώς και άνθρωποι του κινηματογράφου και των οπτικοακουστικών παραγωγών.

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα