back to top
18.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

18.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Κατάληψη εκπαιδευτών οδήγησης στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Νοτίου Τομέα

Διαβάστε επίσης

Συμβολική κατάληψη πραγματοποιούν εκπαιδευτές οδήγησης έξω από τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Νοτίου Τομέα στην οδό Θεομήτορος 59 στο Μπραχάμι, διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός ότι οι εξεταστές οδήγησης απέχουν από τις εξετάσεις εδώ και 3,5 μήνες.

Παράλληλα, εκπαιδευτές υποψηφίων οδήγησης έχουν “αποκλείσει” και 7 διευθύνσεις στην περιφέρεια της Αττικής (Νότιος τομέας, Πειραιάς, Ελευσίνα, Χολαργός, Ίλιον, Ανατολική Αττική).

Αποτέλεσμα της αποχής των εξεταστών είναι αφενός οι εκπαιδευτές να μην έχουν δουλειά αυτό το διάστημα, και αφετέρου χιλιάδες υποψήφιοι να μην μπορούν να εκδώσουν άδεια οδήγησης.

Ο λόγος της αποχής των εξεταστών είναι, μεταξύ άλλων, η μη καταβολή των δεδουλευμένων τους όσον αφορά στην εξέταση των υποψηφίων, καθώς η συγκεκριμένη αρμοδιότητα δεν συγκαταλέγεται στο καθημερινό τους ωράριο, αλλά είναι επιπρόσθετο δικαίωμα.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Οδήγησης, Διαμαντής Ηλιάδης, μιλώντας στον Αθήνα 984 τόνισε πως οι λόγοι της κινητοποίησής τους είναι δύο. ” Ο πρώτος λόγος είναι ότι είμαστε σε ανεργία επειδή κάνουν αποχή οι εξεταστές εδώ και 4 μήνες. Το πρώτο κομμάτι είναι ότι πρέπει να γίνει κάτι με την αποζημίωσή τους για να επανέλθει η κατάσταση σε μια κανονικότητα ώστε να γίνονται εξετάσεις, και το δέύτερο κομμάτι είναι ότι υπάρχει ένα νομοσχέσιο το οποίο χθες το βράδυ κατατέθηκε στη Βουλή και το οποίο πλήττει τον κλάδο μας”.

Ο κ. Ηλιάδης τόνισε πως στο νομοσχέδιο του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστου Σπήρτζη, προβλέπεται ότι ο εκπαιδευτής δεν θα είναι παρών την ώρα της εξέτασης, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να προληφθεί τυχόν ατύχημα, ενώ παράλληλα θα έχει την ευθύνη, και σε περίπτωση σοβαρού ατυχήματος αφαιρείται η άδεια έως και για δύο χρόνια.

Όσον αφορά στις επιπτώσεις που έχει η αποχή των εξεταστών στους εκπαιδευτές, ο κ.Ηλιάδης ανέφερε πως αυτή τη στιγμή “δεν υπάρχουν έδοδα, καθώς οι υποψήφιοι ναι μεν υπάρχουν, όμως κάνουν 2-3 μαθήματα και μετά περιμένουν. Τα έξοδα ταυτόχρονα τρέχουν σε μεγάλο βαθμό, χωρίς να υπάρχουν έσοδα”.

Βίκτωρας Αντωνόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα